N3-joukkue pistejahdissa 3.divarin ylemmässä jatkosarjassa

| Aiheet: Naiset III, Raportit

N3 joukkue pelasi sunnuntaina 2.3 Kuusamossa 3. divisioonan ylempää jatkosarjaa, jossa vastassa oli Merikoski SBT II sekä Papas II toisesta lohkosta. Turnauksesta mukaan tarttui 2 pistettä.

Merikoski SBT II – SBC Levi III 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Merikosken porukka oli meille entuudestaan tuntematon, sillä he pelasivat runkosarjansa toisessa lohkossa. Merikoski pelasi kuitenkin ennen meidän peliämme Pakaa vastaan, joten pääsimme vähän seurailemaan joukkueen otteita ennen omaa peliämme. Pelin ensimmäinen maali syntyi ajassa 6.11, kun #25 Johanna Pihlajamaa pääsi ampumaan tarkan laukauksen lähietäisyydeltä ylähyllylle #12 Kerttu Hurtigin syötöstä. Loppuerä sekä toinen erä olivat maalittomia, vaikka tilanteita rakenneltiin molempiin suuntiin. Pelin viimeiseksi jäänyt maali syntyi kolmannen erän alussa ajassa 32.30, kun #22 Sara Simonen tarjosi keskialueen tienoilta loistavan syötön #7 Tiina Pasmalle, joka veti tarkasti pallon vastustajan maalivahdin selän taakse. Merikoski pääsi vielä kolmannen erän puolessavälissä ylivoimalle, mutta saimme pidettyä maalimme puhtaana. Maalivahtimme Sampo Kontiosalo pelasi erinomaisesti torjuen vastustajan vedot yhteensä 14 kertaa.

Papas II – SBC Levi III 3-2 (0-1, 0-0, 3-1)

Papas II oli meille myös ennestään tuntematon vastustaja, mutta odotimme kovaa peliä, sillä Papas voitti oman lohkonsa runkosarjassa häviten ainoastaan yhden pelin. Pelin ensimmäinen maali syntyi ajassa 1.53, kun #7 Tiina Pasma katkoi tarkasti vastustajan pakkipakki -syötön keskialueella ja pääsi läpiajosta tulittamaan pallon maaliin.  Pelin toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen kokeilemaan pelaamista ylivoimalla, mutta maaleja ei syntynyt. Papas tasoitti pelin meidän huolimattomasta syötöstä lähteneen tilanteen seurauksena, kun kolmatta erää oli ehtinyt kulua viitisen minuuttia. Heti perään Papas siirtyi 2-1 johtoon. #28 Heidi Hämäläinen tasoitti pelin ajassa 39.05 #20 Sofia Luukkosen syötöstä, kun pääsimme pelaamaan uudestaan ylivoimalla. Heti perään otimme kahden minuutin rangaistuksen ja vastustaja siirtyi uudelleen johtoon ylivoimamaalilla. Meillä oli kuitenkin vielä mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun 43 sekuntia ennen loppua Papaksen pelaaja joutui jäähylle mailaan lyönnistä. Pelasimme hetken kuudella neljää vastaan, mutta emme onnistuneet maalinteossa, joten pisteet lähtivät tällä kertaa Kajaaniin. 16.3 kohtaamme Papasin uudelleen Kempeleessä, joten odotamme tiukkaa revanssia!Päivän tehokkain pelaaja oli #7 Tiina Pasma pisteillä 2+0.Valmentaja Juha Kankaanpään kommentit peleistä:”Pari tiukkaa vääntöä. Ekassa puolustaminen ja maalivahtipeli olivat rautaa sekä omissa tilanteissa oltiin tehokkaita, tiukka vääntö. Toinen peli ei ollut sen helpompaa. Tilanteet vaihteli puolelta toiselle ja vastustaja oli ton verran huolellisempi pelitilanteissa sekä ansaitsi voittonsa. Summasummaarum: Tiukat taistelut pienillä eroilla, niin pienet asiat ratkaisee. Hyvää taistelua loppuun asti turnauksessa koko joukkueella.”