Miesten edustus etenee Lapin lohkon finaaleihin!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Porotokan miehistö sai välierissä vastaansa runkosarjan voittajan AC Ressut Rovaniemeltä. Ennakkoon Ressujen vastusta osattiin varoa, kenties jopa pelätä, sillä historian saatossa AC Ressut ovat olleet voittamaton vastustaja SBC Leville. Kittilän salibandymiehet osoittivat kuitenkin kaapin paikan ja nappasivat kotihallissaan tärkeässä paikassa avausvoiton Ressuista, jonka turvin etenivät loppuotteluihin!

Kaksiosaisena pelattuihin välieriin lähdettiin lopulta kuitenkin melko tasaisista lähtökohdista. AC Ressut oli voittanut runkosarjakohtaamiset yhden maalin erolla otteluissa, joista jokainen olisi voinut pyörähtää myös toisin päin. Porotokan miehistö sai kaivatun palaajan riveihinsä, kun kolminkertainen Suomen mestari ja Sveitsin vuorillakin kultaa huuhtonut #87 Jyrki Holopainen puki jälleen SBC Levin peliasun ylleen pienen huilitauon jälkeen.

SBC Levi – AC Ressut 15-0 (1-0, 7-0, 7-0)

Ottelusarjan avausottelua Kittilän urheiluhalliin oli saapunut yli satapäinen yleisö, joka sai karkkia kerrakseen. Avauserässä ottelu eteni vielä tasaisesti, mutta toisessa erässä kotijoukkue löi kaasun pohjaan ja paineli maisemiin. Vahvan kevätkunnon löytänyt #20 Roni Herraniemi sivalsi #13 Aku Kilven syötöstä avausosuman.

Toisessa erässä myös paikoin kuumaksi äitynyt kamppailu sai käänteen, kun #11 Mikko Heiskasen kahdella maalilla ja #18 Juha-Pekka Koutaniemen hattutempulla Porotokka latoi yhteensä peräti seitsemän osumaa. ”Jupen” tehoilta sai jatkoa vielä päätöserässä ja Heiskanenkin täydensi iltansa hattutempulla.

Huikeaa ilotulitusta seuraamaan päässyt kotiyleisö sai laulaa maalilaulua illan aikana yhteensä 15 kertaa eikä illan isäntä jättänyt runkosarjavoittajalle pienintäkään mahdollisuutta. Kokonaisuutena täydellisen iltapuhteen kruunasi vielä maalivahti #40 Juho Huotarin uran ensimmäinen nollapeli, joka sisälsi tukun paraatipelastuksia ja yhteensä 18 torjuntaa. Huotari palkittiin myös palkintoraadin toimesta kotijoukkueen parhaana pelaajana!

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan hatun ansaitsi Juha-Pekka Koutaniemi!

Puheenaihetta välieräavauksesta sai Ressujen koviksikin äityneet otteet, sillä #59 Veeti Hämäläisen kausi päättyi ikävään polvivammaan turhautuneen vierasjoukkueen myötä. Täysin tarpeeton selkäänajelu pelin jo ratkettua, ja huonosta asennosta kaatunut Hämäläinen lähti magneettikuvauksiin keppien kanssa. Murskalukemista huolimatta ottelu muistutti SBC Leviä playoffien luonteesta ja maalitalkoot eivät toiseen osaotteluun tuoneet yhtään enempää kuin kaksi pistettä.

AC Ressut – SBC Levi 4-4 (0-2, 2-2, 2-0)

Vajaan vuorokauden päästä sunnuntaina iskettiin yhteen ratkaisevassa toisessa osaottelussa Rovaniemellä Keltakankaan liikuntahallissa. Pelialustana parketti ja pienempi kaukalo tiesi jo ennakkoon Ressuille selvää kotietua. Otteluparia ei siis suinkaan oltu ratkottu avausosan murskajaisten jälkeen, vaikka SBC Leville riittäisikin tasapeli finaalipaikkaan.

Hyvä lähtö otteluun kuitenkin saatiin. Energisesti koko välieräsarjan pelannut #73 Eetu Tervala iski hyökkäyspään sisäänlyönnistä pienestä kulmasta pallon verkkoon ajassa 3:55 ja erän viimeisillä sekunneilla #89 Otto Haapalahti iski klassisen pukukoppimaalin. Muutoin avauserä oli hyvin samankaltainen kuin avausottelussakin ja fyysinen kamppailu kysyi ennen kaikkea tahtoa.

Toisen erän alkajaisiksi Ressut rikkoi kuparisensa, mutta Porotokka vastasi Heiskasen ja Tervalan maaleilla ennen Ressujen kavennusta. Näin kolmanteen ja ratkaisevaan erään lähdettiin kittiläläisten johtaessa 2-4.

Kolmannen erän alussa Ressujen Pasi Suutari antoi tarjottimella ratkaisun avaimia SBC Leville ottamalla täysin älyttömän 2+2 jäähyn ajelemalla #25 Juho Wesslinin selästä puolapuihin, jonka seurauksena ”Wesse” näki tähtiä ja joutui poistumaan lääkärin vastaanotolle. Ylivoiman aikana Porotokka ei kuitenkaan onnistunut peliä ratkaisemaan ja reilut kaksi minuuttia ennen loppua Ressujen Tuomas Alaluusua iski illan toisen osumansa kaventaen lukemiksi 3-4.

Kun vielä 11 sekuntia ennen loppua Ressut onnistui tasoittamaan ottelun, sai koko ottelusarja trillerimäisen päätöksen. Kittiläläismiehistö kesti kuitenkin Ressujen loppurynnistyksen maalivahti #34 Tuomas Siepin johdolla ja tasapeli riitti finaalipaikkaan.

Joukkueen parhaan pelaajan palkinnon toisesta osaottelusta ansaitsi tehot 2+1 iskenyt #73 Eetu Tervala!

Seuraavat ottelut

Paras kolmesta -järjestelmällä pelattaviin finaaleihin vastaan asettuu SoPan omassa välierässään nujertanut Santa’s United III Rovaniemeltä! Keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa päättyivät 9-8 SBC Leville, 4-1 Santa’s Unitedille ja kertaalleen pistejakoon 2-2. Kaikesta päätellen finaaleista tulee hurja taisto, jonka avaus otellaan jo perjantaina 12.4. Rovaniemen Ounasrinteellä klo 19:30 ja toinen osaottelu Kittilässä lauantaina 13.4. klo 17:00. Tarvittaessa ratkaiseva kolmas ottelu pelataan sunnuntaina 14.4. Ounasrinteellä klo 17:00!

Lauantain kotiotteluun on vapaa pääsy, kahvio palvelee ja showtime hallissa alkaa noin klo 16:45. Kyseessä on samalla miesten edustusjoukkueen kauden viimeinen kotiottelu, joten nyt jos koskaan on oikea aika saapua hallille ja kannustaa Porotokka Lapin lohkon mestariksi! Tervetuloa!