Naisten edustusjoukkue päätti kautensa Rovaniemellä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Naisten edustusjoukkue kävi Rovaniemellä haistelemassa kevättä ja lumen alta pilkistävää asfalttia, kun kausi sai viimein päätöksensä jatkoturnauksen muodossa. Turnauksessa joukkueet pelasivat kaksi ottelua siten, että 1. sijoittunut Merikoski SBT sekä toiseksi sijoittunut SBC Levi II pelasivat ottelut 3. sijoittunutta Haukiputaan Heittoa sekä 4. sijoittunutta SBC Leviä vastaan. Turnaus pelattiin lisänä runkosarjalle, jotta kaikki joukkueet saivat luvatun ottelumäärän Oulun Dynamon luopuessa sarjasta viime hetkillä ennen kauden alkua. Ounasrinteellä kohtasivat joukkueet sijoilta 1.-4. kun taas Oulussa pelasivat joukkueet sijoilta 5.-8. Otteluiden pisteet lisättiin sarjapisteisiin eikä runkosarjan sijoitukset muuttuneet otteluiden myötä.

SBC Levi II – SBC Levi 6-3

Viimeinen joukkueiden kohtaaminen oli edustusjoukkueen 5-1 voiton myötä ilmeisesti jättänyt jotain kakkosjoukkueen hampaankoloon eikä vajaalla ja puolikuntoisella Kittilän porotokalla ollut syömähampaita taistella Rovaniemeläisiä vastaan. 11 pelaajan turvin pelattu ottelu alkoi, kuten aina, tasaisissa merkeissä mutta tällä kertaa kakkosjoukkue oli liikkeissään aina askeleen edellä aloittaen myös maalinteon. “Pidetään se Hämäläinen, ja kaikki muutkin..”, ei aivan onnistunut kun Hämäläinen oli jo pahanteossa ottelun yhdeksännellä minuutilla. Vastustaja kerkesi vielä viimeistelemään toisenkin osuman ennen kuin tuttu parivaljakko, Kurun “kaksoset”, avasi Kittilän maalihanat #21 Iinan syöttäessä #4 Hennalle kavennusmaalin tilanteeseen 2-1. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä neljäs osuma, kun Hämäläinen syötti kakkosjoukkueen kolmannen maalin minuutti ennen erätaukoa. Täksi kaudeksi Rovaniemelle siirtynyt Iida “Kille” Kilpeläinen teroitteli puolestaan uutta lapaansa ja avasi oman maalitilinsä toisen erän alkuun. Toisessa erässä nähtiin vielä vastustajan viides osuma, jolloin #35 Anni Similä astui maalilla turhautuneen mutta kaikkensa tehneen #68 Iida Poikelan tilalle. Kolmannessa erässä nähtiin pieni valonpilkahdus, kun edustuksen maalihai #17 Pirkko “jokaisessa joukkueessa pitää olla yksi Pirkko” Raittinen väläytteli taitojaan ja saatteli pallon maalin perukoille ilman työntöapua ja tilanteeksi 5-2. Joukkue otti aikalisän toivoen tämän tuovan lisäpuhtia joukkueelle, mutta Hämäläinen kavereineen käytti ajan paremmin hyödyksi juonittelemalla taululle 6-2 lukemat. Edustus ei kuitenkaan taipunut vaan taisteli loppuun asti ottaen kentälle kuudennen kenttäpelaajan ja tämä toikin tulosta, kun #4 Henna Kuru syötti #51 Milla Mäkelän maalintekoon ja tilanteeksi 6-3, joka jäi ottelun lopputulokseksi.

SBC Levi – Merikoski SBT 2-9

Toisessa ottelussa Levin joukkue karsiutui vielä muutamalla pelaajalla, kun kokoonpanosta tippuivat sekä #51 Milla Mäkelä, että vaivojaan potemaan jäänyt #15 Pia Lipponen. Onneksi penkiltä löytyi kuitenkin vielä pari hassua jalkaa rosteria täydentämään, kun #14 Anniina “Ninnu” Paavilainen pyyhki pölyt nivelistään ja astui kaukaloon. Tämä ei tosin paljon auttanut Merikosken pyörittäessä väsynyttä porotokkaa. Ottelun alku oli kuitenkin tasainen ja Levi oli jopa johdossa 2-1 toiseen erään mentäessä #10 Iines Kärkölän maaleilla. Levi pääsi yrittämään maalintekoa myös ylivoimalla mutta se puolestaan ei tuottanut tulosta, vaikka toinen Kärkölän maaleista tulikin ylivoiman juuri päätyttyä. Toisessa erässä Merikoski pisti kuitenkin vaihteen silmään ja meni hitaasti mutta varmasti menojaan pallojen viuhuessa ohi maalilla taistelleen #35 Anni Similän. Kolmanteen erään lähdettiin vielä suhteellisen tasaisissa lukemissa 2-4, mutta vastustajan taitava pallon liikuttelu oli tässä pelissä liikaa ja erän viisi maalia sinetöivät ottelun loppulukemat Merikoskelle 2-9.

“Otteluiden lukemat eivät kerro ihan kaikkea”, toteaa joukkueen valmentaja Teemu Pallari. “Peli-ilme oli yllättävän iloinen, erityisesti Merikosken pelissä. Levin kakkosta vastaan mentiin ehkä jopa liian totisella ilmeellä, joka näkyi yli-yrittämisenä. Mutta kauden tavoite saavutettiin, eli oltiin siinä keskikastissa. Kauteen mahtui pääsääntöisesti hyviä pelejä ja voitot otettiin silloin kun piti. Pirkko ja Iines ovat tuoneet mukavaa pirteyttä joukkueeseen, joka oli jo ennestään hyvä. Ja syyskauden valmentanut Jyrki Holopainen sytytti kyllä treenimotivaation joukkueessa. Kausi oli hyvä päättää näihin peleihin, vaikka tappiot tulikin”, Pallari kiteyttää kautta ja pelattuja otteluita. SBC Levin naisten edustusjoukkue kiittää kaikkia kannustajia ja yhteistyökumppaneita kuluneesta kaudesta sekä toivottaa hyvää kevään jatkoa itse kullekin! Joukkuettamme tällä kaudella ovat tukeneet Hettula Oy, Levin Sanomat, Giellajohka, Uusitalo Logistics, Hotel Levi Panorama, Levin Matkailu Oy, Lakkapää Charter, Levi Wellness Club, Lääkärikeskus Bene Finlandia ja Relax Center.

Sarjataulukko ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/396!sb2023ps/group/1

-#14 AP