Miesten edustus Lapin lohkon mestariksi 2023-2024!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

SBC Levin miesten edustusjoukkue huipensi kautensa viikonlopun finaaleissa Santa’s United III:a vastaan ja nappasi huikealla esityksellä Lapin lohkon mestaruuden voitoin 2-0!

Santa’s United III – SBC Levi 4-7 (0-4, 3-2, 1-1)

Finaalien avausottelu käytiin perjantai-iltana Rovaniemen Ounasrinteellä. Väkevästi otteluun tullut Porotokka painoi avauserässä kaasun pohjaan ja karkasi 0-4 -johtoon #18 Juha-Pekka Koutaniemen, #73 Eetu Tervalan, #25 Juho Wesslinin sekä #89 Otto Haapalahden osumilla.

Toisessa erässä kittiläläisten ote herpaantui ja Santa’s United III käytti tilanteen hyväksi. Heti erän alussa isketyt kavennukset kuitattiin #52 Wille Fagerholmin sekä #87 Jyrki Holopaisen osumilla. Kun välissä vielä Santa pääsi iskemään, niin kolmanteen erään lähdettiin 3-6 SBC Levin johtolukemilla.

Kolmatta erää ehdittiin pelata kolmisen minuuttia ennen #6 Tero Kylä-Kailan osumaa. Erän puolivälin paikkeilla Santa’s United III viritteli kiriä ilman maalivahtia, mutta vasta kolmisen minuuttia ennen loppua kiri tuotti tulosta. Se jäi laihaksi lohduksi kotijoukkueelle ja näin SBC Levi nappasi ensimmäisen kiinnityksen 4-7 -voitolla.

Joukkueen parhaan pelaajan hattu ojennettiin työteliäälle puolustajalle #12 Johan Pakkalalle. Maalin suulla #40 Juho Huotarille 12 torjuntaa.

SBC Levi – Santa’s United III 11-3 (3-0, 3-1, 5-2)

Kotiottelu olikin sitten yhtä hurmosta! Lähtökohdat toiseen finaaliin oli jännittyneet. Alle vuorokausi edellisestä ottelusta tarkoitti jääpusseja ja palautumista perjantain bussimatkalla.

Joukot oli kuitenkin viritetty hyvään iskuun ja jännitys laukesi silmin nähden monella pelaajalla, kun Kylä-Kaila käytti Santan vaihtovirheen hyödyksi ja syötti sisäänlyönnin ypöyksin maalinedustalle unohtuneen Koutaniemen maalintekoon. Tästä vain hetki ja Holopainen napautti Koutaniemen syötöstä 2-0. Tervala jatkoi tulitusta 21 sekuntia edellisestä ja vahvan erän päätteeksi taululla komeili 3-0 -lukemat.

Toisessa erässä keskittyneesti ja vauhdikkaasti esiintynyt kotijoukkue napautti #37 Eetu Rantatalon kahdella ja Kylä-Kailan yhdellä osumalla Porotokan jo kuuden maalin karkumatkalle ennen Santa’s Unitedin avausosumaa.

Kolmannen erän alkuun Santa’s United III aiheutti jännitystä ennätysyleisölle kaventamalla karkumatkaa 6-2 -lukemiin, mutta SBC Levi näytti vahvuutensa. Koutaniemi kuittasi kavennuksen ja viimeistään kotijoukkueen kahdeksas osuma päätöserän puolivälissä laukaisi jännityksen. Maalivahti #34 Tuomas Sieppi heitti upeasti Juho Wesslinille pallon, joka hassutti ainoan puolustajan ja iski pallon verkkoon.

Lopussa lukemia kaunistelivat vielä #10 Riku Nikula sekä Eetu Tervala ja Jyrki Holopainen illan toisillaan, välissä Santan kavennus. Näin juhlat voitiin aloittaa!

Pudotuspeleissä suorastaan dominoivasti esiintynyt Porotokka saavutti historian ensimmäisen Lapin lohkon mestaruuden pudotuspelien maalierolla 55-19. Parhaan pelaajan hattu ojennettiin ratkaisufinaalissa tehot 2+0 iskeneelle Eetu Rantatalolle. Maalilla #34 Tuomas Siepille 16 torjuntaa ja tehot 0+1.

Pudotuspelien pistepörssin voitti SBC Levin #18 Juha-Pekka Koutaniemi tekemällä kuuteen otteluun tehot 8+6 = 14! Myös joukkueen maalivahtikaksikko #40 Huotari (pudotuspeleissä torj. 86,79%) ja #34 Sieppi (pudotuspeleissä 80,95%) oli sarjan sekä pudotuspelien ehdotonta eliittiä.

Pudotuspelien tilastot tulospalvelussa: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/results

Juhlat joukkueessa jatkuivat pitkälle kolmatta päivää ja näyttävä pokaali oli ajoittain kovilla. Juhlinta oli takuulla ansaittua joukkueelle, joka on vuodesta 2001 asti pelannut salibandya. Tuosta joukkueesta ikinuoret #19 Matti Autioniemi ja #8 Tuomas Trast ovat vieläkin kokoonpanossa ja kapteeni #21 Hannu Molkojärvikin pelasi 20. juhlavuotensa muutamalla välikaudella seuran riveissä.

Kiitos joukkueen yhteistyökumppaneille: Oxdog, Agnico Eagle, Kittilälehti, Kittilän Autopeltikorjaamo- ja maalaamo, K-supermarket Kittilä, Neste Kittilä, Kittilän Tilipalvelu, Rovakaira, Levi Suites, Levin Sähkö ja Bar Alakerta/Olvi!

Ja kiitokset päättyneestä sarjakaudesta kaikille seuraajille ja kannustajille, vapaaehtoisille, taustajoukoille sekä myös sarjan kilpakumppaneille! Lisäksi suuri kiitos naisten edustusjoukkueelle talkoopanoksesta toimitsijatehtävissä ja juniorijoukkueille avusta ottelutapahtumien järjestelyissä. Lisäksi kiitokset kaikille kotiväen tukijoille ja lähipiirille!

Loppuun vielä erityiskiitos Miika Sirkiä, Kittilälehti ja Hilla Group erinomaisen vahvasta mediatyöstä liittyen SBC Levin joukkueiden edesottamuksiin sekä yleisesti Lapin lohkon peleihin!

Seuraava ottelu

Ennen lopullista kauden paketointia koko seura taistelee vielä vuosittaisen seuramaaottelun voitosta Sodankylän Palloa vastaan 27.4. Sodankylässä!