SBC Levi puolivälieriin neljänneltä sijalta

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Kutkuttavan jännittävään Lapin lohkon runkosarja huipennukseen kokoonnuttiin lauantaina 16.3.2024 Kittilässä. Turnausisäntä SBC Levi kohtasi ainoassa ottelussaan RSB-Teamin Rovaniemeltä ja lopullinen sijoitus muotoutui päivän edetessä muiden otteluiden tulosten perusteella. Vielä viimeisessä ottelussa oli mahdollisuus, että Porotokka sijoittuisi runkosarjassa lopulta kolmanneksi ja pääsisi valitsemaan vastustajansa puolivälieriin heti Santa’s United III:n jälkeen.

SBC Levi – RSB-Team 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)

Itse ottelussa RSB:tä vastaan Porotokka oli vahvalla jalalla liikkeellä. Kahteen ensimmäiseen erään kittiläläiset pitivät yhdeksällä kenttäpelaajalla pelanneen RSB-Teamin irti pallosta ja loivat säännöllisesti maalipaikkoja rovaniemeläisten maalille. Ajassa 10:30 #18 Juha-Pekka Koutaniemi sivalsi #59 Veeti Hämäläisen syötöstä tarkan laukauksen etunurkasta sisään.

Toisen erän puolivälissä #25 Juho Wesslin pääsi lisäämään johdon kahteen maaliin #73 Eetu Tervalan syötöstä ylivoimalla. Tervala teki paluun kokoonpanoon pienen tauon jälkeen ja oli jatkuvasti vaaraksi rovaniemeläisten puolustukselle. Avauserien hankalat paikat selvitti rauhallisesti maalin suuta vartioinut #40 Juho Huotari.

Kolmannessa erässä RSB-Team sai salama-alun. Todella yllättävän ja tarkan laukauksen vain viiden sekunnin pelin jälkeen iski vieraiden Pekka Kurttila Marko Niemelän syötöstä ja RSB-Team sai tästä selkeästi lisää virtaa. Huolimattomasti palloa käsitellyt kotijoukkue tarjosi rovaniemeläisille tekopaikan, jossa rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Pallon taakse asettunut kokenut Jari Ahven ei erehtynyt ja näin RSB-Team tuli tasoihin ajassa 35:57.

Rankkaria edeltänyttä tilannetta lukuunottamatta hyvin pelannut ykköskenttä rakensi pari minuuttia tasoituksesta Koutaniemelle paikan, josta ”Jupe” ei erehtynyt ja SBC Levi jälleen johtoon. Kolmannessa peluutusta tiivistänyt SBC Levi ei enää antanut rovaniemeläisille armopaloja ja vielä muutama sekunti ennen loppua kapteeni #21 Hannu Molkojärvi kävi iskemässä tyhjiin loppulukemiksi 4-2. Näin Porotokka oli omansa hoitanut varmistaen nelossijan ja jäi odottamaan päivän muista otteluista toivottuja tuloksia.

Kotijoukkueen sisäinen parhaan pelaajan palkinto jaettiin tolppien välissä kauden avausvoittonsa napanneelle Juho Huotarille.

”Tasainen ja vauhdikas vääntö, joka kääntyi tällä kertaa hiuksenhienosti meille. Veskarit loistivat molemmissa kenttäpäädyissä. Pallollinen peli oli meiltä nyt huomattavasti parempaa, pystyttiin luomaan useita vaarallisia maalipaikkoja ja pelattiin ennen kaikkea joukkueena”, kommentoi joukkueen mehumiehenä toiminut Tuomas Similä.

Santa’s United III ja Sodankylän Pallo eivät kuitenkaan jättäneet omia tilaisuuksiaan hyödyntämättä ja nappasivat tarvittavat pisteet, jolloin runkosarjan lopullinen järjestys oli seuraava:

1. AC Ressut, Rovaniemi 23p
2. Santa’s United, Rovaniemi 22p
3. SoPa, Sodankylä 22p
4. SBC Levi, Kittilä 21p
5. RSB-Team, Rovaniemi 19p
6. Ylläksen Nousu, Kolari 18p
7. SB-69, Ivalo 1p

Runkosarjan sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Pudotuspeleissä suoraan välieriin paikkansa ansaitsi siis AC Ressut. Santa’s United III pääsi valitsemaan ensimmäisenä puolivälierävastustajansa ja valitsi SB-69:n. SoPa sai valita toisena vastustajansa ja he kohtaavat Ylläksen Nousun. Näin ollen SBC Levi ja RSB-Team kohtaavat toisensa heti uudelleen.

Kahden ottelun pudotuspelisysteemissä pelataan pisteistä, eli maalierolla ei ole merkitystä. Enemmän pisteitä kerännyt joukkue etenee jatkoon. Pisteiden ollessa tasan, pelataan toisen osaottelun jälkeen 15min jatkoerä ilman kultaista maalia. Mikäli ottelusarja on edelleen tasan, ratkotaan jatkoonmenijä rangaistuslaukauskilpailussa viiden laukojan voimin ja tarvittaessa sen jälkeen pari kerrallaan. Ottelut pelataan tehokkaalla peliajalla.

Seuraavat ottelut

Porotokan pudotuspelit lähtevät käyntiin perjantaina 22.3.2024 klo 19:00 Kittilän urheiluhallilla ja sunnuntaina 24.3. klo 19:00 pelataan ratkaisukamppailu Rovaniemen Ounasrinteellä!