Naisten edustuksen turnausennakko

| Aiheet: Ennakot, Naiset edustus

SBC Levin naiset tulessa tulevana sunnuntaina uuden valmentajan johdolla

Naisten edustusjoukkueessa eletään vaiherikasta alkukautta. Kausi lähti käyntiin Teemu Pallarin asiantuntevassa ohjauksessa ja ylipäätänsä valmentajan läsnäolo harjoituksissa on saanut joukkueen treeniaktiivisuuden nousemaan. Innosta huolimatta kauden ensimmäisessä turnauksessa saaliiksi jäi vain yksi piste merkiksi tasapelistä Haukiputaan Heiton kakkosjoukkuetta vastaan. Levin kakkosnaiset sitä vastoin veivät joukkueiden kohtaamisesta kaksi pistettä Rovaniemelle.

Lokakuun alusta joukkueen peräsimeen tarttui kuitenkin uusi valmentaja, kun oululaislähtöinen liigakonkari ja ulkomaillakin pelannut Jyrki Holopainen päätti karistaa etelän pölyt jaloistaan ja muuttaa Leville puhtaamman ilman perässä. Valmentajapestin ohella Holopainen pelaa myös miesten edustusjoukkueessa. Ensimmäiset uuden valmentajan vetämät harjoitukset ovatkin sujuneet positiivisissa merkeissä pienestä molemminpuolisesta alkujännityksestä huolimatta. Harjoituksissa on kartoitettu pelaajien osaamista ja kehitysalueita ja pelaajien tahto ylittää itsensä taidollisesti on tuonut tarkkuutta suorituksiin. Holopainen on haaveillut Lapista jo pitkään ja päätti suunnata Kittilään luonnon ja siihen liittyvien harrastusmahdollisuuksien perässä muutaman Sveitsin pelikentillä vietetyn vuoden jälkeen. Holopaisella on parikymmenvuotisen liigauran saatossa kertynyt useampikin mitali sekä maajoukkuepelejä, mutta tällä hetkellä liigakentät eivät ole Holopaista varten. Lapin sarja täyttää pelikiintiön ja naisten joukkueen valmentamisessa Holopainen saa tuoda lajiosaamisensa esiin kehittämällä muita. Holopaiselle on vuosien saatossa kertynyt valmennusosaamista eri ikäluokissa mutta eniten kokemusta lienee antanut Seinäjoelle aikanaan perustettu SPV Junioriakatemia, jota Holopainen veti useamman vuoden.

Valmentajana Holopainen kertoo olevansa rauhallinen ja kannustava: ”Pyrin kehittämään joukkueen sekä yksilöiden pelaamista positiivisuuden kautta.” Tämä on näkynyt jo treeneissä mutta mitä Holopainen näkee joukkueessa? Ensimmäisessä turnauksessa Holopainen kävi katsomassa osan peliä: ”Asenne ja henki oli hyvä. Hyvin töitä tekevä joukkue”, Holopainen kiteyttää näkemänsä. Näkemänsä ja parin viikon harjoitukset vetäneenä Holopainen ei aseta suuria odotuksia lopputulokselle vaan näkee, että joukkueen pelaaminen paranee yksilöä kehittämällä: ”Positiivisuuden ja työnteon yhdistämisellä niin treeneissä kun peleissä, löydetään pelaamisen ilo ja osataan nauttia siitä. Silloin lopputuloskin on yleensä hyvä.”

Tulevana sunnuntaina naisten joukkue matkaa Rovaniemelle, jossa vastaan asettuvat sarjan molempien päiden joukkueet. Merikoski SBT (Oulu) on pelannut kolme voitettua ottelua ja kerännyt näistä kuusi pistettä. Sarjan häntäpäätä pitää puolestaan Santa’s United (Rovaniemi) kahdella hävityllä ottelulla saldonaan nolla pistettä. Otteluihin lähdetään hieman heikommista asetelmista kuin ensimmäiseen turnaukseen kun pelit jättävät väliin kapteeni #44 Anna Pälä,  #25 Janita Kylmäluoma, #7 Maiju Takala, #28 Milla Rönn sekä #26 Ria Suutari, mutta uuden valmentajan tuoma motivaatio sekä peli-ilo lienevät aseina korvaamaan puuttuvat pelaajat. Otteluita voi seurata suorana Salibandy-tv:n kautta ja livetulosseuranta löytynee sekin tulospalvelun kautta. Mutta koska koskaan ei voi tietää onko tälle kaudelle sisään ajettuun Torneopaliin luottamista, varmin tapa on lähteä seuraamaan joukkueen otteita livenä. Koska Lapissahan ei 150 kilsaa ole matkha eikhä mikhään.

Merikoski SBT – SBC Levi 13:30

SBC Levi – Santa’s United 16:00

Rovaniemi, Ounashalli 15.10.

-AP #14