Naisten edustuksella yhden pisteen kotiturnaus

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Lauantaina 10.12. naisten edustus kohtasi Kittilän kotiturnauksessa Rovaniemeläisen Santa’s Unitedin, sekä historian ensimmäisessä 2-divari-seuraderbyssä sarjanousija SBC Levi II:n. Päivä oli jälleen trillerimäisen jännittävä, kun sarjataulukossa samoista sijoista kamppailleet joukkueet kohtasivat.

SBC Levi II – SBC Levi 3-3 (1-2, 0-1, 2-0)

Levin naisten edustus kohtasi päivän ensimmäisessä kotikamppailussa seurakaverinsa, sarjanousija SBC Levi II:n. Ottelu oli ensimmäinen kerta, kun joukkueet kohtasivat 2-divaritasolla.

Ensimmäinen erä alkaa melko tasaisin merkein, edustuksen ollessa kuitenkin pallolla vahvempi. Tilanteita syntyy molempiin päihin, mutta vaaralliset maalipaikat jäävät edustukselle. Ajassa 06:31 #4 Henna Kuru viekin naiset varmalla viimeistelyllä 0-1 johtoon 1vs1 vastahyökkäyksestä, syöttöpisteen nappasi Leviläisissä tänään debytoinut #21 Iina Kuru. Muutamaa minuuttia myöhemmin paineistus tuottaa jälleen tulosta, kun #8 Sanna Ovaska antaa nappisyötön maalin edustalle, ja #18 Maria Pälä iskee pallon ohi kakkosnaisten veskarin. Erän päätteeksi kakkosnaiset kaventavat onnekkaalla puolen kentän lämärimaalilla, ja erätauolle lähdetään tilanteessa 1-2.

Toinen erä menee tasaisemmissa merkeissä ja tilanteita syntyy molempiin päihin. Erän lopussa joukkueen kapteeni #15 Pia Lipponen löytää #4 H. Kurun poikittaissyötöllä, ja #4 H. Kuru iskee edustuksen 1-3 johtoon. Kolmannen erän alkuun kakkosnaiset kaventavat tilanteeksi 2-3. Ajassa 38:48 #12 Sofia Broman ottaa kaksiminuuttisen, mutta edustus selvittää alivoiman onnistuneesti. Erän lopussa kakkosnaiset hakevat vimmatusti tasoitusta, ja saavatkin sellaisen aikaan ilman maalivahtia ajassa 44:12. Loppulukemiksi 3-3.

Maalivahtien torjunnat: SBC Levi II 18/21 (7+4+7), #2 Iida Poikela 13/16 (5+5+3)

SBC Levi – Santa’s United 6-7 (2-3, 4-2, 0-2)

Päivän toisessa kamppailussa vastaan asettui vanha tuttu Santa’s United. Ottelu sai kylmäävän alun, kun Rovaniemeläiset siirtyvät 0-1 johtoon vain alle minuutti erän alusta. Muutamaa minuuttia myöhemmin tilanne on jo 0-2, kunnes ajassa 07:26 #17 Iida-Maria Kilpeläinen löytää jälleen maalin edustalla majailleen #4 H. Kurun, joka nappaa pallon varmasti sisään. Erän päätteeksi Santa’s siirtyy vielä 1-3 johtoon, mutta #17 Kilpeläinen onnistuu yksilösuorituksella kaventamaan ja pitämään Levin naiset pelissä kiinni.

Toinen erä alkaakin kotijoukkueen pyörityksellä. Ajassa 21:55 naiset siirtyvät jo 5-3 johtoon, maaleista vastasivat jälleen #4 H. Kuru (#55 Kati Haapamäki), #10 Pinja Kangosjärvi (#4 H. Kuru) sekä #21 I. Kuru (#14 Anniina Paavilainen). Rovaniemeläiset onnistuvat kuitenkin tasoittamaan pelin, mutta erätauolle lähdetään taas Levin johtoasemassa, kun ajassa 28:04 #55 Haapamäki vie naiset 6-5 johtoon #17 Kilpeläisen syötöstä

Kolmannen erän jännitysnäytelmässä Rovaniemeläiset onnistuvat tasoittamaan tilanteen 6-6. Leviläiset eivät saa palloa vastustajan maalille, ja auttamatta joutuvat taipumaan, kun Santa’s lyö 6-7 voittomaalin minuutti ennen loppusummeria. Kotiturnauksesta näin taistelujen päätteeksi yksi piste.

Maalivahtien torjunnat: #2 Poikela 12/19 (3+4+5), Santa’s United 9/15 (3+6+0)

Päivän tehokkain oli jälleen #4 H. Kuru hurjin pistein 4+1=5.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/9434/10237/2022-2023/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Naisten edustus palaa joulutauolta revanssin merkeissä, kun 14.1.2023 mitellään jälleen Kittilässä SBC Levi II ja Santa’s United kanssa. Ottelut alkavat kello 12:00 ja 17:00, nähdään ensi vuonna!

-#35 AS