Naisten edustuksella kahden pisteen kotipelit

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Supersählylauantain tuloksena naisten edustusjoukkueelle voitto ja tappio

Lauantaina pelatut kauden viimeiset runkosarjapelit toivat naisille kauan kaivatun voiton SBC Levin kakkosjoukkueesta sekä tappion sarjakärki Merikoskea vastaan. Molemmissa peleissä loisti jälleen SBC Levin #17 Pirkko ”joka joukkueessa pitää olla yksi pirkko” Raittinen, maalaamalla kuudesta maalista viisi. Turnaukseen lähdettiin kolmella kentällisellä ja tämä näkyikin ensimmäisessä ottelussa ehjänä suorituksena. Poissa kokoonpanosta olivat ainoastaan #15 Pia Lipponen, #64 Riikka Kautto sekä #8 Soile Määttä.

SBC Levi II – SBC Levi 1-5

Päivän tavoite oli voittaa Levin kakkosjoukkue ja tässä naisten edustusjoukkue suoriutui hienosti. Joukkueiden kohtaamiset ovat aina olleet tiukkoja ja tasaisia mutta tällä kertaa edustusjoukkue oli joka tilanteessa niskan päällä. Maalinteon aloitti #28 Milla Rönn #11 Sanni Palolahden syötöstä ottelun neljännellä minuutilla. Kakkosjoukkue tasoitti lukemiin 1-1 mutta tämä osuma jäikin ainoaksi, jonka maalivahti #35 Anni Similä sai poimia selkänsä takaa. Vain minuutti vastustajan maalin jälkeen, aloitti #17 Pirkko Raittinen oman urakkansa #6 Inka Jesiöjärven syötöstä laukomalla ensimmäisen maalinsa ja erätauolle mentiin lukemissa 1-2.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja maalitilanteita nähtiin puolin toisin mutta erään saatiin vain kaksi osumaa, molemmat Pirkon toimesta. Ensimmäisen syötti hienosti peliä rakentanut #10 Iines Kärkölä, ja toisen jälleen tutkapari #6 Inka Jesiöjärvi. Hattutemppu ei Pirkolle kuitenkaan riittänyt vaan hän kuittasi kolmannessa erässä ottelun neljännen maalinsa ja viimeisteli läpiajosta seuranneen osuman ja loppulukemat 1-5.

SBC Levi – Merikoski SBT 1-9

Päivän toisessa ottelussa oululaiset näyttivät miksi ovat sarjajohdossa ilman yhtään tappiota. Edeltävässä ottelussa Merikoski otti puhtaan voiton Santa´s Unitedista, joka siis päättyi 12-0 keskeytykseen kolmannen erän toisella peliminuutilla. Ennakko-odotukset olivat kotijoukkueelle suotuisammat mutta todellisuus oli toinen. Ottelu alkoi jo Levin kannalta huonovireisesti, kun #7 Maiju Takala otti ensimmäisellä minuutilla kahden minuutin jäähyn. Levin alivoima kuitenkin piti eikä erikoistilanne tuottanut maalia. Kolmannella minuutilla Merikosken taitava pallonhallinta ja pelaajien liike alkoi kuitenkin näkymään tulostaululla ja joukkue onnistui liikuttamaan palloa peräti viidesti maalilla urakoineen #68 Iida Poikelan selän taakse. Ottelun alku muistuttikin hämärästi erästä vastikään pelattua arvokisafinaalia.

Toiseen erään Levi kavensi kahteen kentälliseen ja tämä toikin Levin edes hetkeksi mukaan peliin. Merikosken onnistuneet syöttöketjut olivat kuitenkin kotijoukkueelle liikaa ja vaikka syöttöjä katkottiin ja vetoja peitettiin, pääsi Merikoski lisäämään johtoaan tilanteeseen 0-7 ennen toisen erän loppua. Kolmas erä oli varsinaista taistelua. Vaikka Levin kahden kentän taktiikka painoikin jaloissa, jaksoivat pelaajat pelata tilanteet täysillä loppuun asti. Tämäkin erä päättyi Merikoskelle 2-1 ja Levin ottelun ainoasta maalista vastasi jälleen kukas muu, kuin #17 Pirkko Raittinen kapteenin nauhaa kantaneen #44 Anna Pälän syötöstä. Tämä osuma nosti #17 Raittisen pistepörssin kolmanneksi yhteispisteillä 24 ja maalipörssin kärkeen peräti 21 tehdyllä maalilla.

Runkosarja on näin ollen Levin osilta taputeltu mutta maaliskuun alussa pelataan vielä yksi turnaus, jossa kohtaavat sarjan 1.-4. sijoittuneet joukkueet. Tällä hetkellä Levin edustus on taulukossa toisena pisteillä 17 ja kakkosjoukkue kolmantena 16 pisteellä, mutta kakkosjoukkueella on vielä otteluja pelattavana, joissa vastassa ovat HaHe sekä Kainuun Ärjy. Näiden otteluiden tulokset määrittelevät loppusijoitukset ja vastustajat viimeiseen turnaukseen. Jatkosarjan turnaus pelataan Rovaniemen Ounasrinteellä 10.3.

SBC Levin naiset kiittävät kaikkia paikalle saapuneita katsojia kannustuksesta!

-#14 AP