Naisten edustukselle voitokas sarja-avaus

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Lauantaina 26.9. naisten edustusjoukkue matkasi Kempeleen avausturnaukseen uudistuneella kokoonpanolla. Joukkueessa debytoi tänään kuusi ensikertalaista vahvistusta Sodankylästä ja Rovaniemeltä. Haasteena uudistuneella joukkueella olikin yhteisten harjoitusten puute, eikä viisikkopeliäkään huonon hallitilanteen vuoksi oltu päästy harjoittelemaan. Yksilötaitoa joukkueesta tiedettiin kuitenkin löytyvän, joten turnaukseen matkattiin jännittynein, mutta luottavaisin mielin.

SBC Levi – OFBC 6-3 (4-1, 1-0, 1-2)

Ensimmäinen ottelu alkoi Levin hallitessa palloa vastustajan päädyssä. Ajassa 4:46 vastustaja pääsi kuitenkin ensimmäiseen vastahyökkäykseensä, ja toimitti pallon varmalla vedolla #2 Iida Poikelan selän taakse. Tästäkös Levin ykköskenttä vasta lämpeni, ja kauden ensimmäisessä ottelussa, ensimmäisessä erässä, ajassa 11:34 #23 Leena Tölli viimeistelee vaatimattomasti kauden ensimmäisen hattutemppunsa. Syöttäjinä maaleissa #6 Krista Aho x 2, #56 Tuuli Korhonen. Tilanne Leviläisille 3-1. Erän loppuun #20 Heidi Hämäläinen iskee vielä 4-1 osuman #47 Satu Karjalan syötöstä. Ensimmäisen erän torjunnat #2 Poikela 7 torjuntaa, OFBC 6.

Toinen erä mentiin molemmin puolin rauhallisemmissa tunnelmissa, ja maalintekopaikoille pääsy oli vaikeaa. Erän ainoa maali nähtiin ajassa 23:49, kun #56 Korhonen vei Leviläiset 5-1 johtoon #6 Ahon syötöstä.

Kolmas erä alkoi Leviläisille jo viime kaudella tutuksi tulleella nukahdusvaiheella, kun ajassa 30:30 OFBC oli kaventanut tilanteeksi jo 5-3. Tästä sisuuntunut Levi otti takaisin pallon hallinnan, mutta maalille toimitus oli vaikeaa oululaisten tiiviin puolustuksen ohi. Ajassa 42:05 #6 Aho pääsee kuitenkin ylivoimalla viimeistelemään lukemat Leville 6-3, syöttäjänä #23 Tölli. Erän loppuun Leviläisille vielä kaksi epäonnistunutta rangaistuslaukausta, vetäjinä #56 Korhonen ja #23 Tölli.

#23 Tölli 3+1, #6 Aho 1+3

Maalivahtien torjunnat #2 Poikela 14 torjuntaa (7+4+3), OFBC 16 torjuntaa (6+3+7)

Kainuun Ärjy – SBC Levi 2-6 (0-1, 0-3, 2-2)

Päivän toiseen otteluun lähti jo itsevarmempi ja järjestäytyneempi Levi. Ensimmäisessä erässä nähtiin tilanteita molempiin suuntiin, mutta erän ainoaksi maaliksi jäi #6 Ahon viimeistelemä 0-1 osuma #23 Töllin syötöstä. Ensimmäisessä erässä Leviläisten jäähypenkillä istuivat vuorollaan #20 Hämäläinen ja #8 Sanna Ovaska, mutta molemmat alivoimat selvitettiin varmoin ottein.

Toinen erä meni Leviläisten hallitessa peliä. Vastustajat pääsivät muutamiin vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta pallot pysähtyivät virkeään Levipuolustukseen ja maalinsuuta vahtineeseen #35 Anni Similään. Ajassa 21:38 #56 Korhonen vie yksilösuorituksella Levin naiset 0-2 johtoon. #6 Aho kasvattaa Leviläisten johtoa vielä kahdella maalilla, joista toinen ylivoimalla. Syöttäjinä jo tutuksi tulleet #56 Korhonen ja #23 Tölli.

Kolmannessa erässä maalitilinsä avaa kovan ahkeroinnin päätteeksi myös #15 Vilma Vastamäki #47 Karjalan syötöstä. Tilanne Leviläisille jo 0-5. Ajassa 36:28 kaksikko #56 Korhonen ja #6 Aho osuu jälleen, lukemiksi 0-6. Pelin loppuun vastustaja pääsee pariin otteeseen vapaaksi Leviläisten maalilla, ja kaventaa loppulukemiksi 2-6.

#6 Aho 3+1, #56 Korhonen 2+1

Maalivahtien torjunnat #35 Similä 17 torjuntaa (6+6+5), Kainuun Ärjy 25 torjuntaa (8+9+8)

Joukkueen sisäisen palkinnon itselleen pokasi puolustuksen konkari #4 Henna Kuru, joka rohkeasti haastoi vastustajaa myös hyökkäyspäässä.

”Hyvät pelit lähtökohtiin nähden, joukkueessa useampi uusi pelaaja ja yhteisiä treenejä ei vielä ole montaa alla, ja kaikilla on edellisistä sarjapeleistä tovi taukoa. Eka peli meni vähän totutellessa ja tunnustellessa, ja toisessa pelissä alkoi jo yhteistä säveltä löytymään, vaikka jäähyt tekivät pelaamisesta rikkonaisempaa. Kaksi kokonaisuudessaan hyvää peliä joista tärkeät pisteet saatiin matkaan. Tästä on hyvä lähteä kehittämään joukkueen peliä tuleviin turnauksiin, kun saadaan lisää harjoituksia alle”, kommentoi valmentaja Juho Wesslin.

Seuraavat ottelut

Naisten edustusjoukkueen pelit jatkuvat la 17.10.2020 Torniossa, jolloin vastaan asettuu klo 13:00 HaHe Haukiputaalta ja klo 17:30 Team Sastis Kemistä!

-AS #35