Naisten edustukselle tappio ja voitto Kuusamosta

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustus matkasi sunnuntaina 23.2. Kuusamoon, jossa vastaan asettui SSRA II Oulusta ja emäntäjoukkue Kuusamon PaKa. Moelmmat joukkueet oli jo syksyllä kohdattu, Ankkoja vastaan noustiin trillerissä tasoihin viimeisellä sekunnilla ja PaKasta otettiin selkeä voitto. Ilahduttavasti matkaan saatiin myös comebackin sinipaitoihin tehnyt #64 Riikka Kautto, joka palasi pelikentille sabattivuoden jälkeen palattuaan etelästä pelaamasta.

SBC Levi – SSRA II 3-6

Ottelu alkoi tokkanaisten osalta erittäin heikosti, alle minuutti pelikellossa ja Ankat johti jo 0-2. Huolimaton ja haluton tekeminen leimasi koko ensimmäistä erää. Ylivoimaakin päästiin kokeilemaan, mutta se tuhlattiin ottamalla itse jäähy. Ensimmäinen erä Ankkojen nimiin lukemin 0-3.

Toiseen erään Levin naiset saivat jo paremmin rivinsä kootuksi ja painetta Ankkamaalille saatiin, viimeistely kuitenkin ontui. Ajassa 21:41 nähtiin 1-3 kavennusmaali, tekijänä #18 Pälä ja syöttäjänä #64 Kautto. Erän loppuun Levin naisille sattuu kuitenkin melkoisen musta hetki ja Ankat pääsee tekemään vielä pari maalia. Erätauolle siis lukemista 1-5.

Kolmas erä on Levin naisilta nousujohdanteinen, vaikkakin maalipaikkoja tuhlailtiin ja puolestaan Ankat päästettiin liian helposti maalinteko paikkoihin. Toiveita herättelevä 2-5 kavennusmaali nähdään ajassa 36:47 tekijänä #55 Laakso, syöttäjänä #17 Kilpeläinen. Tämän jälkeinen aikalisä ei kuitenkaan, nosta tokkaa lentoon ja viimeiseen takaa-ajoon, vaan Ankat tekevät vielä maalin. Levin naiset saavat vielä värkättyä yhden maalin, kun kaksikko #47 Karjala – #23 Tölli käy kaunistelemassa numeroita vielä 3-6. #2 Iida Poikelalle kertyi Levin maalilla 11 kertaa.

PaKa – SBC Levi 2-8

Toiseen peliin lähdettiinkin sitten aivan uudella asenteella, pelikellon näyttäessä 0:43 Levin naisten johto on jo kahden maalin verran. Maalintekijät #17 Kilpeläinen ja #18 Pälä, syöttäjät #47 Karjala ja #23 Tölli. Ylivoimaakin päästään ensimmäisessä erässä kokeilemaan, mutta maaliin saakka palloa ei saada. PaKa pääsee yllättävällä vedolla kaventamaan tilannetta 1-2, mutta vielä ennen erän loppua Levin naiset pääsevät maalin makuun vielä kertaalleen, tekijänä #47 Karjala, syöttäjänä #23 Tölli.

Toiseen erään ei saada torjuntojen lisäksi muita merkintöjä, kuin Levin naisten jäähy, joka hienosti kyykitään pois ilman vaaranpaikkoja.

Kolmannen erään Levin naiset saavat taas lentävän lähdön kun ajassa 30:15 #23 Tölli osuu tolppien väliin, #28 Rönnin syöttäessä. Seuraavan maalin tekee PaKa kaventaen 2-4. Tämän jälkeen Levin naiset pudottavat PaKan viimeistään kyydistä, sinipaitaisilta nähdäänkin vielä neljä maalia ja melkoisen iloista peliä siis. Maalin makuun pääsivät #4 Kuru, #27 Jokela sekä #23 Tölli kahteen kertaan. Viimeisessä erässä Levin naiset saivat tapettua vielä kahden minuutin alivoimankin, mutta jostain syystä tämä jäähy on jäänyt tilastoihin merkkaamatta. #35 Järvelin venyi tässä pelissä Levin maalilla pallon tielle 21 kertaa.

 

Naiset palkitsivat sisäisellä parhaan pelaajan palkinnollaan vahvasti pelikentille palanneen #64 Riikka Kauton, joka toi Levin naisten puolustuspäähän kaivattua pallollista varmuutta, pääsipä Riikka jo tehopisteidenkin makuun.

Naiset jatkavat pelejään runkosarjan päättävillä peleillä lauantaina 7.3. Torniossa, jossa vastaan asettuvat SBT Tornio ja Kemin Sastamolo. Tällä hetkellä naisten sarjasijoitus on 5. Sijat sekä ylemmäs, että alemmas ovat pisteen päässä, joten jännitystä riittää vielä viimeiselläkin kierroksella.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/5875