Naisten edustukselle Rovaniemeltä tasapelit

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Lauantaina 19.10. naisten edustus matkasi Rovaniemelle pelaamaan.  Vastaan asettuivat oululaisjoukkueet Merikoski SBT ja SSRA II. Molempia vastaan on pelattu aikasemminkin edellisten kausien aikana ja pelit ovat olleet aina tasaisia vääntöjä, kääntyen lopulta toisen joukkueen voittoon. Tasaisuutta peleistä ei puuttunut tälläkään kertaa.

SBC Levi – Merikoski SBT 4-4

Pelin alku oli Levin naisilta tunnustelevaa, kuitenkin tasaista vääntöä nähtiin alusta lähtien. Ensimmäisen maalin teki Merikoski ajassa 1:48, kun pallo vain pomppi Levin maalilla pelannneen #35 Anni Järvelinin selän taakse. Toinen Merikosken maali oli melkein samankaltainen kuin edeltäjänsä, puolenkentän veto pomppi ikävästi maaliviivan toiselle puolen.  Levin naisillekin tuli ensimmäisen erän aikana paljon maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä ei onnistuttu lainkaan, vedot meni joko maalivahtia päin tai seinille. Vielä ensimmäisen erän loppuun Merikoski pääsi ylivoima hyökkäyksellä viimeistelemään lukemat jo 0-3. Levin naiset eivät ensimmäisen erän takaiskuista kuitenkaan lannistuneet, vaikka melkolailla jäätiinkiin telineisiin ja terävyys puuttui.

Toisen erän alkuun Levin naiset joutuivat alivoimalle, kun 2 minuuttista lähti istumaan #7 Maiju Takala. Alivoima kestettiin hienosti ja melkein heti alivoiman päätyttyä maalihanat saadaan viimein auki sinistenkin puolelta, ajassa 18:39 hienon laitanousun päätteeksi #12 Eveliina Talja laukoo pallon takayläkulmaan, syöttö #29 Jaana Körkölle.  Seuraavan maalin tekee kuitenkin taas Merikoski, huonosti puolustetun tilanteen jälkeen. Erän lopulle, aikaan 26:28 saadaan kuitenkin vielä 2-4 kavennusmaali aikaiseksi kun keskialueen hässäkän jälkeen #7  Takalan veto uppoaa maalin perukoille, syöttö #17 Iida-Maria Kilpeläiselle.

Tasainen taisto jatkuu vielä kolmanteen erään Levin naisten otettua pelin hallintaansa toisessa erässä saatuaan melkoisen kirivaihteen päälle. Seuraava maali oli ehkäpä pelin komein, ajassa 35:31 #8 Sanna Ovaska laittaa puolen kentän tuntumasta palloa maalille, jossa #23 Leena Tölli ohjaa pallon ohi Merikosken maalivahdin, ja tilanne jo kutkuttava 3-4. Samassa ajassa Merikoski vaihtoi maalivahtia. Seuraavaa maalia saatiin jännittää ihan viimeiselle minuutille saakka, kun hyvän pelin pelannut puolustaja #12 Talja syöttää omasta päästä vauhtiin #17 Kilpeläisen, joka lähtee nousemaan laidasta ja laukoo melkeinpä identtisesti Levin ensimmäisen maaliin nähden pallon vastustamattomasti takayläkulmaan pelikellon näyttäessä 44:04 ja näin ollen tilanteeksi tasan 4-4. Viimeisen minuutin aikana nähdään vielä molempien joukkueiden toimesta melko hyvät maalipaikat, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähdä, vaan pisteet tasataan.  #35 Järvelin ehti pelissä pallon tielle 20 torjunnan verran, muutaman kerran tolppienkin toimiessa kavereina.

SSRA II – SBC Levi 6-6

Toiseen peliin lähdettiin parantamaan ensimmäisen erän uinuvaa peliä, mutta toisin kävi, pelin alku oli samanlainen, jopa katastrofaalisempi kuin ensimmäisen pelin. Peliä oli pelattu vain 0:50 kun nuori joukkue Rankat Ankat johtivat jo 2-0. Kolmennenkin maalin taiteilivat Ankat. 10 sekuntia tästä, ajassa 10:31 Levin naiset saavat kuitenkin kaivatun kavennusmaalin 3-1 kun kapteeni #23 Leena Tölli, ottaa joukkueensa reppuselkään, #28 Milla Rönn syöttää.  Ensimmäisen erän aikana Ankat lisäävät johtonsa vielä 4-1. Erätauon aikana oli Levin naisten löydettävä kadonnut huolellisuus ja taistelutahto taas esiin.

Toisen erän alkuun Ankat pääsevät kuitenkin jo 5-1 karkumatkalle.  Erän loppuakohden Levin naiset saavat taas pelin juonesta kiinni, ja ajassa 27:02 kapteeni  #23 Tölli laittaa pallon väkisin ankkamaaliin siirretyn rangaistuksen aikana, ja hetkeä myöhemmin kaventaa jo tilanteen 5-3, tällä kertaa #28 Rönnin syöttäessä.  Näistä maaleista Levin naiset saavat vielä aavistuksen verran uutta draivia ja uskoa omaan tekemiseen.

Kolmanteen erään siis parin maalin takamatkalta. Kapteenimme oli kuitenkin päättänyt, että tänään ei Ankat pisteitä helpolla mukaansa vie, ajassa 36:01 #23 Tölli tekee pelin neljännen maalinsa ja tilanteeksi  5-4.  Ennen pelin viimeistä viisi minuuttista, Levin naiset käyttävät aikalisän ja juonivat viimeiset juonensa tilanteen tasoittamiseksi. Tämä tuottaa tulosta sillä lyhyen ajan sisään tuomari komentaa Ankkapelureita 2 minuuttisille, ja Levin naiset pääsevät pyörittämään ylivoimaa. Kahden naisen ylivoima tuottaa kaivatun tuloksen, kun mukavasti pisteiden makuun päässyt kaksikko #28 Rönn – #23 Tölli tehtailevat tasoitusmaalin. Levin naiset saavat pelin viimeisen minuutin käynnistyessä melkoisen avopaikan maalintekoon, maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Hyvästä paikasta ohi ja tilanteesta aiheutuu vastahyökkäys, jonka Ankat käyttävät tehokkaasti hyödykseen, 6-5 pelikellon näyttäessä 44:32. Vielä on toivoa 28 sekunnin verran.

Hienon nousun tehneet Levin naiset näyttävät jääneen nuolemaan näppejään, mutta mitäs vielä, pallo pyörii aloituksen jälkeen keskialueella, kunnes #12 Eveliina Taljan toimitus menee viimein ankkamaalille asti, jonne #47 Satu Karjala on mailansa kanssa parkkeerannut, ohjauksesta pallo aivan maalin yläkulmaan, tilanne tasan 6-6 ja pelikello näyttää 44:59. #47 Karjalan ensimmäinen maali sinipaidoissa tulee erittäin tärkeään paikkaan. Pisteet siis tasataan tämänkin pelin jälkeen. #35 Järvelinille vaikea peli, torjuntoja kertyi kuitenkin 15. Mainittakoon, että vastustajan maalivahti ehti pallon tielle 23 kertaa.

Joukkueen sisäisen tsemppari palkinnon ansaitsi itselleen väsymyksestä huolimatta ahkerasti  viimeiseen saakka uurastanut ja viimeisen sekunnin maalin viimeistellyt #47 Satu Karjala.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/5875?id=14029&name=SBC%20Levi

SBC Levi naisten kausi jatkuu 2.11. kotipelillä, kun Kittilän liikuntahallille saapuu vastusjaksi LaVe Sodankylästä. Ottelu vihelletään käyntiin kello 15.

-IK