Tuntureiden herruus Leville!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit, Uutiset

Huippujännittävä runkosarjan viimeinen TUNTURIDERBY pelattiin perjantai-iltana Kittilässä. Ennakkoasetelmissa tarjottiin paalupaikkaa lohkon kakkostilan tavoittelussa, mutta viikonlopun muut ottelut raottivat reittiä jopa lohkovoittoon asti. Lohkokärki AC Ressut nimittäin kompuroi Rovaniemen paikallisissa niin, että kahdesta ottelusta heltisi vain yksi piste. Tunturiderbyn voittanut SBC Levi on nyt tasapisteissä ottelun vähemmän pelanneen AC Ressujen kanssa.

SBC Levi – Ylläksen Nousu 6-4 (1-3, 3-0, 2-1)

Itse derbyyn kapealla kahdeksan pelaajan kokoonpanolla lähtenyt Ylläksen Nousu aloitti vahvasti ja latoi pörssikärki Kari Pakkasen johdolla avauserässä taululle 0-3 -lukemat. SBC Levi sai helpottavan pukukoppimaalin huippuottelun pelanneen kakkosviisikon toimesta. #59 Veeti Hämäläisen lavasta kajahti kanuuna ylämummoon noin minuuttia ennen avauserän päätöstä #6 Tero Kylä-Kailan esityöstä.

Toisessa erässä Porotokka haistoi väsymyksen Ylläksen otteissa ja polkaisi kaasupoljinta toden teolla. Ensin alivoimalla tehoviisikkoa johtanut #37 Eetu Rantatalo tuikkasi jälleen hyvin alustaneen Kylä-Kailan esityöstä kavennuksen ja hetki tästä tasoituksen iski ylivoimalla kapteeni #21 Hannu Molkojärvi #18 Juha-Pekka Koutaniemen syötöstä.

Johtoon Porotokan siivitti jälleen kakkosvitja. Ensin #24 Rasmus Kallungin huima takakarvaus, josta Rantatalo namutteli Kylä-Kailalle takatolpalle eikä entistä seuraansa vastaan pelannut seniori erehtynyt. Villien tuuletusten saattelemana Porotokan johdossa päätöserään.

Erä vanheni vain neljä sekuntia, kunnes Nousun Kari Pakkanen täräytti hattutempulla pelin tasoihin lukemiin 4-4. Hyvän ottelun pelannut kolmosketju #19 Matti Autioniemen johtamana rakenteli voitto-osumaksi jääneen maalin, jossa niinikään viime kauden seuraansa vastaan pelannut #52 Wille Fagerholm vapautti #19 Roni Herraniemen maalintekoon. Loppulukemat kaunisteli illan toisellaan Hannu Molkojärvi jälleen ylivoimalla ja näin huipputärkeät pisteet jäivät Kittilään.

Maalinsuulla Tuomas Sieppi oli totutun varma torjuten 17 kertaa ja näin kittiläläisillä on täydet mahdollisuudet jopa lohkovoittoon. Se toki edellyttää voittoja kauden lopuista taistoista sekä Ressuilta pistemenetyksen. Paljon ratkeaa jo ensi turnauksessa helmikuun lopulla Sodankylässä. Silloin SBC Levi kamppailee rovaniemeläisiä Santa’s United III:a ja lohkokärki AC Ressuja vastaan.

Pistemenetyksiin ei ole varaa, sillä tasaisessa taulukossa tulee nopeasti syöksy kärkitaistosta aina viimeistä edelliseen saakka. Ainoastaan ivalolaisten sijoitus on tällä hetkellä varmistunut ja SB-69 voi jo valmistautua playoffeihin. Heidän sijoituksena tulee olemaan runkosarjan viimeinen, joka siis sarjajärjestelmässä menee myös playoff-otteluihin.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi #37 Eetu Rantatalo.

”Alun ’järkytyksen’ jälkeen koottiin rivit ja noustiin kärsivällisellä pelillä voittoon kaikkien kolmen kentän voimin. Veteraanit kantoivat joukkuetta vaikeilla hetkillä ja myös nuorisokaarti onnistui hienosti”, tiivisti joukkueen valmentaja Petri Palovaara tuntemukset ottelun jälkeen.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraavat ottelut

La 24.2. klo 12:00 Santa’s United III – SBC Levi ja klo 15:00 kärkimatsi SBC Levi – AC Ressut, pelipaikkana Sodankylän liikuntahalli!