Porotokan miehistölle kitkerä tappio kärkikamppailusta

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Lapin Lohkon kevätkausi avattiin viime viikonloppuna Ruotsin Pajalassa. SBC Levi lähti Ivalon SB-69:ä ja Rovaniemen AC Ressuja vastaan siipirikkoisena, mutta kuitenkin kahdella väkevällä kentällisellä ja panokset olivat selkeät. Voitto molemmista matseista tarvitaan, jotta lohkovoitto on omissa käsissä. Suurimmat muutokset kokoonpanossa olivat, kun tähtipelaaja #87 Jyrki Holopainen jäi SBC Levin miehistöstä sivuun paikkakunnalta muuton myötä ja #89 Otto Haapalahti sekä #12 Johan Pakkala nostettiin ykkösviisikon hyökkäykseen, #6 Tero Kylä-Kailan siirtyessä kakkosvitjan keskelle. Maaliin ivalolaisia vastaan asettui #63 Harri Lintulahti.

SB-69 – SBC Levi 2-10 (1-2, 0-1, 1-7)

Kamppailu SB-69:ää alkoi kittiläläisten hallinnalla, vaikka lukemien valossa avauserä olikin tasaista. Erityisesti Haapalahden johtama viisikko vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä ja avausmaali näki päivänvaloa vain 37 sekunnin jälkeen Haapalahden osuessa peräti viiden syöttöpisteen ottelun pelanneen #22 Jaakko Sattasen syötöstä. Ivalolaisten tasoitus lipsahti lepsun puolustus- ja torjuntatyöskentelyn jäljiltä reilun kolmen peliminuutin jälkeen, mutta #18 Juha-Pekka Koutaniemi iski SBC Levin jälleen johtoon erän puolivälissä, tälläkin kertaa Sattasen esityöstä.

Toisessa erässä Porotokka olisi voinut lyödä pelin pakettiin, mutta SB-69:n maalinsuussa torjuneen Miika Kauppisen vahvat otteet ja seinille karanneet laukaukset pitivät lukemat tiukkoina. Erän ainokaisen viimeisteli Koutaniemi Sattasen syötöstä lukemiin 3-1.

Kolmannessa erässä Porotokka laittoi kaasun pohjaan ja karkasi. Ensin #20 Roni Herraniemi laittoi #25 Juho Wesslinin esityöstä lukemat 4-1:een. Tämän jälkeen Haapalahti teki kaksi osumaa ja #11 Mikko Heiskanen tykitti jo 7-1:een ennen ivalolaisten kavennusta. Lopussa Herraniemi, Koutaniemi ja Pakkala latoivat kympin täyteen ja näin Porotokalle runsasmaalinen voitto peliään silti roimasti kehittäneestä ivalolaisryhmästä. SB-69 nappasikin selvästi virkeällä peli-ilmeellään kauden avauspisteen myöhemmin päivällä Santa’s United III:sta.

Maalilla #63 Lintulahdelle 9 torjuntaa ja kauden kolmas voitto.

SBC Levi – AC Ressut 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa rovaniemeläinen AC Ressut ratkaisi ottelun vain 31 sekuntia ennen päätössummeria ja tällä kertaa sama pajunköysi löysi SBC Levin ruokapöydälle 29 sekuntia ennen loppua.

Vahvasti ottelussa pelanneet rovaniemeläiset karkasivat muutaman virheen seurauksena jo 2-0 johtoon. Kahdella kentällisellä operoineen Porotokan riveissä oli lisää huolta ottelun alla kun Tero Kylä-Kaila alkoi kuumeilla ja toipilaana pelanneen Juho Wesslinin pelikunto oli kysymysmerkki. Maalissa Ressuja vastaan torjuneen #34 Tuomas Siepin johdolla SBC Levi pysyi kuitenkin mukana.

Liekö pikku sairastelusta löytynyt sitten rentoutta, sillä Kylä-Kaila iski kuumehuuruisena SBC Levin molemmat osumat ja ottelun tasoihin (syöttäjinä Herraniemi ja Heiskanen). Harmittava loppuhetkien osuma saattoi sinetöidä Ressujen runkosarjan voiton, sillä rovaniemeläisillä on nyt avaimet vahvasti omissa käsissään piikkipaikalla.

Maalin suulla #34 Siepille 11 torjuntaa.

Kotiturnaustaan Ruotsissa järjestänyt Ylläksen Nousu onnistui riistämään pisteen päivän päätöskamppailussa AC Ressuista ja näin pienet mahdollisuudet lohkovoittoon on vielä olemassa myös SBC Levillä. Kittiläläisillä on kuitenkin pelattuna kaksi ottelua muita enemmän ja lopullisista sijoituksista tullaan käymään hurja taistelu. Tällä hetkellä joukkue on toisena pisteen Ressujen takana ja kolme Nousua edellä.

Pudotuspeleihin lohkovoittaja saa suoran paikan välierissä ja kotiedun pudotuspeleihin päätyyn asti, kun muut sijoilla 2-7 olevat joukkueet ratkovat välieräpaikat puolivälierien kautta. Näin lohkovoitolla on suuri merkitys jatkoa ajatellen.

SBC Levi lähtee loppukiriinsä helmikuun alussa Tunturiderbystä, kun Ylläksen Nousu saapuu vieraaksi Kittilään. Perjantaina 2. helmikuuta pelattavassa ottelussa on isot panokset, sillä ottelun voittajalla on vielä sanansa sanottavana lohkovoittoa ajatellen, mutta tappio kummalle tahansa tietäisi hankaluuksia. Laittakaahan päivä kalenteriin ylös, sillä kannustusta todella tarvitaan!

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi tällä kertaa #89 Otto Haapalahti.

”Päivän tavoitteena oli pelata kuusi hyvää erää sählyä haastavista lähtökohdista huolimatta. Kolme erää voitettiin, kaksi erää pelattiin tasan ja yksi erä hävittiin 0-1. Olihan se aikamoinen taistelu koko joukkueelta ja jokainen kyllä antoi sen mitä annettavissa oli. 2x45min joka toista vaihtoa pelaten oli osalle pelaajista hieman liian kova paikka tässä tilanteessa, mutta toisaalta hyvä että tämä sairastelusuma osuu tähän kohtaan, eikä esimerkiksi juuri tuonne kevään ratkaisupeleihin”, kertaili valmennusta tuurannut Tuomas Similä.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraava ottelu

TUNTURIDERBY osa 3! SBC Levi – Ylläksen Nousu, Kittilän urheiluhalli pe 2.2.2024 klo 19:00!