Naisten edustukselle täydet pisteet Rovaniemeltä

| Aiheet: Uutiset

Rovaniemeltä tuomisina täydet pisteet ja pari pipoa

SBC Levin naisten edustusjoukkue kävi viikonloppuna Rovaniemellä ja haavoittuva porotokka sai kuin sainkin odotetut tuplapisteet matkaansa. Odotettavissa oli kaksi ”helppoa” vastusta hyvällä pelaajamäärällä, mutta toisin kävi. Poisjääntejä tiedettiin olevan jo muutama, kun kapteeniston #44 Anna Pälä ja #12 Sofia Broman sekä #8 Soile Määttä ja #25 Janita Kylmäluoma olivat estyneinä. Lisäksi aivan loppumetreillä rosterista tipahti vielä kaksi vasaa, #64 Riikka Kautto sekä #26 Ria Suutari ja yksi ei enää niin vasa, #14 Ninnu Paavilainen sekä valmentaja Teemu Pallari. Liekö syynä sama Kittilässä liikkuva kulkutauti, joka niitti pelaajia myös miesten joukkueessa. Laatu kuitenkin korvaa määrän ja joukkue suoriutui turnauksesta korkein arvosanoin.

Santa’s United – SBC Levi 2-10

Päivän ensimmäinen ottelu Santa’s Unitedia vastaan sai tutun alun. Aikainen herätys ja ”pitkä” ajomatka pitivät joukkueen unessa ensimmäisen erän ja vastustaja takoi tämän aikana kaksi maalia #35 Anni Similän selän taakse. Erä kuitenkin toimi hyvänä alkulämpönä seuraavaan kahteen, joissa joukkue maalailikin huolella viisi maalia erään, jättäen vastustajan näissä nollille. Lopputilanteeksi siis selkeä 2-10 voitto. Joukkueen pisteet jakautuivat tasaisesti mutta siinä missä pistekärki #4 Henna Kuru, Muonion #51 Milla Mäkelä ja kauden tulokas #10 Iines Kärkölä laukoivat kaksi maalia naiseen ja #21 Iina Kurukin yhden, näytti #17 Pirkko Raittinen jälleen miksi jokaisessa joukkueessa pitää olla yksi Pirkko viimeistelemällä kolme maalia. ”Oli kyllä sen alun unen jälkeen tosi kiva pelata. Tuntui helpolta, kun jalatkin saatiin hereille ja peli kulki. No pipotemppuhan se sieltä pärähti,” Raittinen naurahtaa.

SBC Levi – SS Kanuuna 5-1

Tällä kertaa pysyi SS Kanuunan ruuti kuivana ja ammukset piilossa kun SBC Levi otti selkeän voiton päivän toisessa kohtaamisessa. Ottelu alkoi tasaisemmissa merkeissä kun loppulukemat kertovat. Maalinteon aloitti SBC Levi, kun #4 Henna Kuru saatteli pallon maalin perukoille #28 Milla Rönnin syötöstä ensimmäisen erän puolivälissä. Toisen erän avasi puolestaan SS Kanuuna tasoittaen lukemat 1-1. Tämä jäikin ainoaksi kerraksi, kun #68 Iida Poikela sai noukkia palloa maalista. Kolmannessa erässä Kanuuna hiljeni ja #10 Iines Kärkölä pisti pakin paikalta pari namupassia #4 Henna Kurulle, joka ei epäröinyt vaan viimeisteli lopulta hattutempunkin tyyliin maali per vaihto. Kanuuna haki lepotaukoa aikalisän muodossa, mutta sekään ei auttanut, kun #10 Kärkölän syöttökone vapautti tällä kertaa #17 Pirkko Raittisen maalintekoon. Viimeisellä minuutilla joukkueen kapteeni ja pelaajavalmentajan viittaa kantava #15 Pia Lipponen viimeisteli lukemat 5-1. Näillä lukemilla #4 Henna Kuru nousi pistetaulukon kolmanneksi eikä #17 Raittisen Pirkkokaan kaukana kärjestä ole.

#15 Lipponen toimi myös valmentajana Pallarin jäädessä kotiin potemaan. Rooli oli tuttu jo viime kaudelta eikä aiheuttanut paineita Lipposelle: ”Se on mukavaa hommaa. Vaatii vain, että seuraa tarkemmin koko joukkueen pelaamista ja yrittää reagoida tarpeen tullen. Tässä turnauksessa ei tarvinnut paljon reagoida. Onneksi meillä on kokenutta porukkaa, joten perusasiat on kunnossa niin pelaajat osaa kyllä”, Lipponen myhäilee tyytyväisenä. ”Tänään pelattiin tasaisen hyvää peliä ja pystyttiin hallitsemaan pallollisena kierrättämällä ja pitämällä palloa”, Lipponen summaa turnausta. ”Toinen peli oli vauhdikkaampi mutta hyvin pystyttiin vastaamaan vauhtiinkin”, kapteeni jatkaa. Päivän ehdottomaksi onnistujaksi Lipponen nostaa #10 Iines Kärkölän, joka onnistui puolustajan paikalta kahden maalin ja peräti seitsemän syöttöpisteen arvoisesti. ”Mutta toki olen ylpeä koko joukkueesta ja jokaisen panoksesta”, Lipponen tiivistää päivän onnistumisen.

Levi on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena Merikosken johtaessa. Kannoilla kärkkyy kuitenkin Levi II, joka on vain pisteen päässä mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Nämä kaksi joukkuetta ovatkin vastassa kauden viimeisessä turnauksessa, joka pelataan kotihallissa Kittilässä lauantaina 3.2. Otteluiden tulokset eivät ole tulosten kannalta tärkeitä, sillä Merikosken johtoasema pitää karsintoihin asti ja Levin joukkueet joka tapauksessa päätyvät näille sijoille, mutta voittoja lähdetään hakemaan ja kannustus auttaa aina. Naisten joukkue toivottaakin kaikki kylän immeiset hallille kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Sarjataulukko ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/396!sb2023ps/group/1

-#14 AP