N3-joukkueella kahden pisteen Rovaniemen turnaus

| Aiheet: Naiset III, Raportit

N3 pelasi toisen turnauksensa 3. divaria tälle syksyä lauantaina 11.11. kotikaukalossaan Rovaniemen Ounasrinteellä. Vastaan saapuivat sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva PaKa Kuusamosta ja sekä SoPa Sodankylästä. Sairastelut ja muut pienet vaivat vaikeuttivat hieman valmistautumista, mutta joukkue sai kuitenkin jalkeille molempiin peleihin vahvat kokoonpanot. Valmentaja Kankaanpään ollessa Belgian maajoukkueen matkassa, saimme penkin taakse Juhaa tuuraamaan vanhan tutun Hastin Mikon.

SBC Levi III – PaKa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Ensimmäinen peli ja varsinkin sen ensimmäinen erä oli Levin naisilta varsin tunnustelevaa, ja pallo tuntui pomppivan vähän jokaisen lavassa. PaKa pääsikin rankaisemaan jo parin minuutin kohdalla ensimmäisen kerran ja tilanteeksi 0-1. Erän loppua kohden Leviläisetkin saivat paremmin pelin juonesta kiinni ja luotua muutaman hyvän maalipaikan PaKan päätyyn.

Toiseen erään asteli sisuuntunut Leviläisten joukko, joka sai pallon hallinnan itselleen ja enemmän ja enemmän hyviä maalintekopaikkoja vastustajan päätyyn, mutta tulos jäi edelleen piippuun, eikä ylärimaa lähemmäs päästy. Erän ainoa tilastomerkintä oli juuri erän lopulla vihelletty 2 minuutin jäähy Leviläisille.

Kolmas erä alkoi Leviläisten hyvällä alivoimapelaamisella eikä takaiskuja nähty. Palloa saatiin edelleen kohti PaKan päätyä, mutta PaKan puolustaessa tiiviisti ja maalivahdin hoitaessa loput, eivät Leviläiset maalinteon makuun päässeet. PaKa puolestaan rokotti erän lopulla Leviläisten huolimattomuudesta vielä kahteen kertaan ajassa 36:15 ja 41:50 tilanteeksi 0-3. Leviläisten maalilla #40 Kontiosalo torjui ottelussa huimat 17 kertaa. PaKan maalivahdille ottelussa 10 torjuntaa.

SoPa – SBC Levi III 2-3 (1-1, 0-0, 1-2)

Toiseen peliin Leviläiset saivat muutamat tuoreet jalat kokoonpanoon mukaan. Pelistä saatiin heti hyvä ote ja hyviä maalintekopaikkoja luotiin pallonhallinnan ollen selkeästi Leviläisten hallussa. Mutta kuten edellisessäkin pelissä, maalinteon kanssa tuntui olevan tuskaista. Erän loppuun aikaan 13:49 kapteeni #12 Hurtig pääsi kuitenkin viimeistelemään aivan alanurkkaan maalivahti #40 Kontiosalon napatessa syöttöpisteen huikealla heittokädellään. SoPa kuitenkin rankaisi heti seuraavassa vaihdossa Leviläisten huolimattomuudesta ajassa 14:22 tilanteeksi 1-1.

Toinen erä jatkui Leviläisten hyvällä pallonhallinnalla ja tilanteiden luomisella. SoPan maalivahti oli kuitenkin hyvällä pelipäällä torjuen erässä jopa 9 kertaa. Leviläiset pääsivät kokeilemaan erän lopulla jopa kahden naisen ylivoimaa, mutta muutamaa hyvää vetoa lukuunottamatta myös ylivoima oli kovin tehotonta.

Kolmannen erän alkuun, aikaan 33:46 #15 Tarkka pääsi tuulettamaan maalia ja tilanteeksi 1-2 #22 Simosen syötöstä. SoPa pääsi kuitenkin taas rokottamaan heti seuraavassa vaihdossa tasoittaen tilanteeksi 2-2 ajassa 34:08. Pelikellon näyttäessä 37:10 hienon kulmavaparikuvion päätteeksi pirteästi pelannut #29 Vihriälä kanttaa Levin johtoon 2-3, syöttöpiste #37 Kieloniemelle. Pelin loppupuolella nähtiin vielä maalipaikkoja molempiin suuntiin, mutta enempää osumia ei enää nähty. Levin maalilla #40 Kontiosalolle tähän peliin 13 torjuntaa. SoPan maalivahdille torjuntoja kertyi 16.