Miesten edustuksen voittoputki katkesi kotihallissa

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Kauden viisi ensimmäistä otteluaan voittaneen SBC Levin miesten edustusjoukkueen ottelut sujuivat heikosti kotiturnauksessa. Sunnuntaina 5.11. kaikki Lapin lohkon seitsemän joukkuetta kasaan koonnut Kittilän turnaus toi porotokalle vastaan rovaniemeläiset RSB-Teamin sekä AC Ressut.

SBC Levi – RSB-Team 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)

Päivän avausotteluun RSB-Teamia vastaan SBC Levi lähti hyvistä asemista. Ehjähkö kokoonpano (16+2) ja päivän eka matsi kotihallissa, joten tähtäimessä oli luonnollisesti vain ja ainoastaan kaksi sarjapistettä.

Aiemmista otteluista tuttu taisteluilme oli unohtunut kuitenkin kotiin, eikä lääkkeitä vastustajan hyvän viisikkopuolustuksen rikkomiseenkaan löytynyt yhdeltäkään viisikolta. Heikkoja syöttöjä ja lepsua kaksinkamppailupelaamista alusta asti sisällään pitänyt ottelu alkoi RSB-Teamin komennossa ja avauserän jälkeen kittiläläiset olivat maalin verran perässä.

#18 Juha-Pekka Koutaniemi tasoitti ottelun toisen erän alussa kauden 7. osumallaan, mutta sen jälkeen RSB-Team määräsi ja SBC Levi jolkotteli kiltisti perässä.

Kolmanteen erään siirryttiin jo RSB-Teamin 1-4 johdossa eikä kunnollista takaa-ajoa kotiyleisön edessä tällä kertaa nähty ollenkaan, vaan hyökkäykset tyssäsivät kerta toisensa jälkeen huonoihin syöttöihin, epätoivoisiin laukaisuyrityksiin tai vastustajan hyvään peittopeliin.

#20 Roni Herraniemi kavensi ottelun viimeisillä sekunneilla loppulukemiksi 2-5 ja molemmat sarjapisteet lähtivät tällä kertaa Rovaniemelle.

Maalilla #63 Harri Lintulahdelle 13 torjuntaa.

SBC Levi – AC Ressut 2-3 (0-1, 1-0, 2-1)

Kauden selvästi heikointaan kotiyleisönsä edessä aamupäivällä esittänyt miehistö tuli illan pimetessä selkeästi vahvempana kärkiotteluun AC Ressuja vastaan. Ketjuja oli hieman viilailtu ja tällä kertaa parempaan suuntaan.

Ottelu alkoi kuitenkin puolittaisena vahinkona Ressuille syntyneellä maalipaikalla. Tilanteesta tuomittu rangaistuslaukaus kuitenkin torjuttiin maalivahdin vaihdon siivittämänä. Muuten läpi päivän hyvin torjunut #63 Harri Lintulahti vaihdettiin rankkarin ajaksi #66 Tuomas Similään. Kelpo torjunta toi lisää tunnetta porotokkaan ja kaukalossa alkoi olla totuttua terävyyttä.

AC Ressut on kuitenkin Lapin lohkon ehdottomia kärkijoukkueita ja joukkue osoitti jälleen vaarallisuutensa iskemällä ottelun avausosuman kesken kittiläläispainostuksen irtopallosta.

1-1 tasoitusmaali nähtiin toisen erän puolivälissä #87 Jyrki Holopaisen tarjoillessa #37 Eetu Rantatalolle, jonka vihainen kantti painui vastustamattomasti rovaniemeläismaalin perukoille.

AC Ressut siirtyi kolmannessa erässä uudelleen johtoon, mutta Juha-Pekka Koutaniemi toi porotokan jälleen tasoihin ja lukemiksi 2-2. Kolmatta erää mentiin pitkään jopa selkeästi SBC Levin komennossa, mutta lopulta kuitenkin vierasjoukkue iski voittomaalin vain 31 sekuntia ennen päätössummeria vastaiskusta ryöstäen sarjapisteet Rovaniemelle.

Maalilla Lintulahdelle 17 torjuntaa.

Toisen ottelun ryhtiliikkeestä huolimatta kotiyleisönsä edessä pelanneen porotokan on syytä katsoa peiliin. Vain neljä tehtyä maalia kahteen otteluun kielii korutonta kertomaa heikosta viimeistelystä ja ala-arvoisesta hyökkäyskolmanneksen pelaamisesta. ”Ihan ok” ei millään riitä rutinoituneita, voittamaan tottuneita konkareita vastaan.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi päivän päätteeksi mv #63 Harri Lintulahti.

Valmentaja Palovaaran mietteet päivästä:

”RSB-Team otti ekan erän jälkeen vahvuutensa käyttöön ja me ei pystytty vastaamaan siihen. Ok alku, mutta muuten oli kyllä ohipeli meiltä. Toisessa pelissä oltiin aktiivisempia kaikin puolin ja aika-ajoin vyörytettiin hyökkäyksiä hyvällä liikkeellä, mutta viimeistely oli tänään kauttaaltaan heikkoa ja kaverin hyvin pelannut veskari hoiteli loput. Ressut pysyi siis kantona kaskessa. Tästä pystytään parantamaan ja tappiot käännetään treenin kautta voitoiksi!”

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraava ottelu

Seuraavaksi SBC Levi nähdään kaukalossa perjantaina 17.11., kun Tunturiderbyyn vieraaksi saapuu rakas vihulainen Ylläksen Nousu! Ottelu alkaa klo 19:00 Kittilän urheiluhallilla.

Kuva: Miika Sirkiä/Kittilälehti