Naisten kotiavauksesta edustukselle yksi piste

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

SBC Levi – HaHe II 3-3

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Haukiputaan Heitto. Nuoruuden uhmaa huokuva joukkue painosti alusta asti ja kotijoukkueella oli vaikeuksia saada peliä avattua. HaHe pääsikin rokottamaan Levipuolustusta ensimmäisen erän puolessa välissä kun pallo sujahti maalivahti #35 Anni Similän selän taakse.

Toisen erän alussa HaHe iski ottelun toisen maalin, mutta tästä sisuuntuneena Levin #15 Pia Lipponen näytti mistä kana pissii kaventaen tilanteeksi 1-2. Esityön maaliin teki #15 Lipposen aisapari #4 Henna Kuru. Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan sekä yli- että alivoimaa mutta erikoistilanteet eivät tuottaneet tulosta suuntaan eikä toiseen, joten erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-2.

Kolmannen erän puolessa välissä kakkoskenttä oli tehokkaalla päällä jälleen kun #4 Henna Kuru sai survottua pallon vastustajan maaliin #25 Janita Kylmäluoman syötöstä tasoittaen tilanteeksi 2-2. Maalitilanteita nähtiin puoli toisin mutta seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin ylivoimalla HaHe #15 Pia Lipposen istuessa jäähyllä. Kotijoukkue ei kuitenkaan antanut periksi ja sai merkattua pöytäkirjaan viimeisen osuman. #26 Ria Suutari sai namupassin vahvan paluun tehneeltä #64 Riikka Kautolta tälläten pallon ylämummoon viimeistellen loppulukemiksi 3-3.

”Vaikea alku mutta jokaisella osa-alueella parannettiin pelin edetessä. Vastustaja oli taitava ja liikutti hyvin palloa minimoiden virheiden määrän”, valmentaja Teemu Pallari kommentoi ottelua. ”Kauden ensimmäiseksi peliksi peli-ilme oli kaikilla hyvä ja asennetta löytyi. Arvokas piste mutta tulos oli kyllä ottelun näköinen”, Pallari summaa.

Joukkueen kapteeni #44 Anna Pälä puolestaan nosti joukkueesta kovasti töitä tehneet tulokaspakit #8 Soile Määtän sekä #64 Riikka Kauton, lähes itsensä ylittäneen #12 Sofia Bromanin sekä #28 Milla Rönnin. ”Erityisesti pakkiparit näyttivät toimivan mutta onnistumisia nähtiin kyllä muutenkin laajalla rintamalla. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen”, #44 Pälä myhäilee tyytyväisenä.

SBC Levi II – SBC Levi 4-3

Turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettui Levin kakkosjoukkue, joka on vahvistunut edelliskaudesta entisestään. Joukkueen ykköskenttä rokotti HaHea peräti 10-1, joten ennakkoasetelma otteluun oli peräti kutkuttavan jännittävä. Paikallisottelu on kuitenkin aina paikallisottelu ja jo alusta alkaen tilanne oli huomattavasti tasaisempi eikä sinisessä pelannut kakkosjoukkue saanut niin paljon irti jaloista eikä tehoista kun edellisessä mittelössään. Ykkösjoukkueenkaan valmistautuminen peliin ei ilman teippiä sujunut mutta pikkurasitukset eivät pelissä näkyneet. Valkoisessa paidassa pelannut Levi jätti tällä kertaa kakkosjoukkueen ykköskentän lähes tehoitta puolustaen #68 Iida Poikelan vahtimaa maalia tiukasti.

Pelin alku oli kuitenkin sekava ja vaikka Levin ykkösjoukkue pääsi testaamaan ylivoimaa heti ottelun alkuun, ei se saanut peliä pyörimään. Valkoisen ote herpaantui ja sininen pääsi avaamaan ottelun maalitilaston alivoimamaalilla. Ensimmäisen erän loppupuolella nähtiin sekava tilanne sinisen maalilla kun pallo kimposi maaliin #25 Janita Kylmäluoman jalasta. Osuma kuitenkin kirjattiin #4 Henna Kurulle, syöttäjänään #51 Milla Mäkelä. #4 Henna Kuru vastasi myös valkoisen seuraavasta osumasta ja taitaa sanonta ”maali per vaihto”, olla perujaan Kurulainen. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-2. Myös toisen erän alkuun pääsi valkoinen kokeilemaan ylivoimaa uudemman kerran mutta ei saanut ylivoimaa pyörimään. Tasakentällisillä ne maalit pitää tehdä, totesi kuitenkin #51 Milla Mäkelä ja nosti johtoasemaa maalilla tilanteeksi 1-3 heti ylivoiman päätyttyä. Liekö valkoinen joukkue saavuttanut tietyn tyytyväisyysasteen tai kakkosjoukkue tiivistänyt peliään, mutta toisen erän loppuun nähtiin vielä sinisen kavennus 2-3. Aivan toisen erän loppuun valkoinen sai kokeilla myös alivoiman toimivuutta kun #25 Janita Kylmäluoma rikkoi jäähyn arvoisesti. Erän lopun valkoinen kestikin ja kolmas eräkin alkoi alivoimalla. Sinisen ylivoima oli tässä pelissä tehokkaampaa ja se palkittiinkin tästä tasoituksella 3-3. Myös seuraava osuma kirjattiin kakkosjoukkueelle ajassa 32:27. Kaukoveto yllätti ykkösjoukkueen #68 Iida Poikelan, jonka kypärä oli hetkellisesti pois paikaltaan vastustajan turhan läheisen kontaktin takia. Pienimuotoisesta protestoinnista huolimatta maali hyväksyttiin ja jäikin voittomaaliksi. Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia mentiin päästä päähän niillä voimilla mitä oli joukkueilla jäljellä ja vaikka valkoinen yritti viimeisen asti tasoitusta kuudella viittä vastaan, ei tämä tuottanut tulosta ja ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 4-3

Joukkueen kapteeni #44 Anna Pälä seurasi suurimman osan peleistä vaihtoaitoista. ”Itse olin vähän puolikuntoinen kun olin edellisviikon kipeänä mutta onneksi meillä oli kuitenkin kolme tasaista kenttää, eikä sen suuremmista loukkaantumisistakaan kärsitty.” Pälä oli myös joukkueen esitykseen tyytyväinen: ”Saatiin kaksi tasaista peliä, joissa molemmissa oli paljon hyvää ja oikeanlaista tekemistä, vaikka numerot oikeuttivatkin vain yhteen pisteeseen. Joukkueessa tuli sekä ketjuittain, että yksilöittäin onnistumisia ja näitä lähdetään hakemaan lisää, jotta revansseissa saadaan taulun lukemat käännettyä meille.

”Ensimmäisen turnauksen jälkeen SBC Levi on sarjataulukossa sijalla viisi kakkosjoukkueen johtaessa kahdella voitolla. Seuraavat ottelut pelataan jo kahden viikon päästä kun joukkue suuntaa Rovaniemelle, jossa vastaan asettuvat Merikoski SBT ja Santa’s United.

-#14 AP