Naisten edustusjoukkueen tuomisina kaksi pistettä Rovaniemeltä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Rovaniemi tarjosi markkinoiden arvoista humua kun naisten edustusjoukkue kohtasi sunnuntain turnauksessa sekä sarjakärki Merikoski SBT:n (Oulu), että häntäpäätä pitelevän Santa’s Unitedin (Rovaniemi).

Merikoski SBT – SBC Levi 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Merikoski oli odotetusti taitava pallollinen joukkue, joka ei päästä vastustajaa helpolla. Levi puolusti kuitenkin alusta asti tiukasti eikä Merikoskikaan täten päässyt niin helpolla kun oli ehkä odottanut. Merikoski aloitti kuitenkin maalinteon kun se pääsi laukomaan pallon ensimmäistä kertaa muutoin upeasti torjuneen #68 Iida Poikelan selän taakse. Levi ei kuitenkaan tästä lannistunut. Merikoski rikkoi jäähyn arvoisesti ja Levin #21 Iina Kuru saatteli pallon maalin perukoille #8 Soile Määtän hienon esityön seurauksena siirretyn rangaistuksen aikana. Erän loppuun kerkesi vielä Levin #17 Pirkko Raittinenkin jäähytilastoihin, josta Merikosken onnistui jälleen pääsemään niskan päälle ylivoimamaalilla. Erätauolle mentiin lukemissa 2-1.

Toisessa erässä Levi tiputti hieman karvaustaan tiivistäen puolustusta. Merikosken taitavat pelaajat ja syöttöpeli onnistui kuitenkin rikkomaan Levin puolustuksen ja Merikoski kasvatti johtoasemaansa 3-1 lukemiin. Oululaiset saivat vielä mahdollisuuden ylivoimamaaliin kun #11 Sanni Palolahti lähti kahden minuutin huilille erän puolessa välissä. Levin alivoima kuitenkin kesti ja kolmanteen erään mentiin tilanteessa 3-1. Aivan kolmannen erän alkuun Kurun kaksikko, joka nimestään huolimatta eivät ole sukua toisilleen (toim. huom.), onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-2, kun #21 Iina pisteli pallon maalin perukoille #4 Hennan syötöstä. Vaikka Levi pääsikin hienoisesti Merikosken ihon alle sinnikkäällä puolustamisella ja kovalla pelaamisella, onnistui Merikoski näyttämään paremmuutensa maalaamalla ottelun viimeisen 4-2 osuman. Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella Levillä toki oli aikaa harjoittaa ylivoimaansa ja siloitella lukemia mutta Merikoski kesti ja ottelun päättyi Merikosken 4-2 voittoon.

SBC Levi – Santa’s United 6-3 (3-1, 1-2, 2-0)

Päivän toinen ottelu oli ennakoidusti Leville helpompi vastus. Maalinteon aloittikin Levi kun #14 Anniina ”Ninnu” Paavilainen ja #29 Jaana ”Jaana” Körkkö saivat sokaistua vastustajan maalivahdin ja iskettyä pomppupallon maaliin. Osuma merkattiinkin #29 Körkön ensimmäiseksi kakkosdivarimaaliksi SBC Levin paidassa. Myös toisesta osumasta vastasi Levi, tällä kertaa upean turnauksen pelanneen #15 Pia Lipposen ja #51 Milla Mäkelän toimesta. Levi pääsi kasvattamaan johtoasemaansa vielä kolmannella maalilla, kun valmentajan vaparikikkakuvio toimi ylivoimalla ja #64 Riikka Kautto puolestaan mälläsi #15 Lipposen syötöstä. Erän loppuun tehtiin vielä pari tilastomerkintää kun #8 Soile Määttä otti kahden minuutin jäähyn, josta Santa’s ei kuitenkaan saanut YV-maalia. Tasakentällisin vastustaja onnistui sitä vastoin yllättämään Levin puolustuksen sekä maalissa pelanneen #35 Anni Similän ja ensimmäiselle erätauolle mentiin tilanteessa 3-1. Toisessa erässä Levin ainoa valohetki nähtiin aivan alkuminuuteilla, kun #4 Henna Kuru löysi itsensä jälleen maalinteosta #8 Määtän hienon nousun päätteeksi. 4-1 tilanne sai viimein joko vastustajan heräämään tai Levin nukahtamaan. Nukahtaminen johtikin Levin alivoimalle kun #14 Paavilainen kirjautti tilastoihin kahden minuutin jäähyn väärästä etäisyydestä. Santa’s onnistui kaventamaan tilanteeksi 4-2 aivan jäähyn loppusekunnilla. Tästä maalista sisuuntuneena Santa’s nostikin karviaan pistäen Levin ahtaalle ja pienoisen paineen alle. Kiireessä ei tule kun hätä, jonka huomasi myös #35 Similä maalillaan poimiessaan palloa selkänsä takaa kolmannen kerran.

Kolmanteen erään lähdettiin siis tasaisissa lukemissa 4-3. Erätauolla Levi ryhdistäytyi jälleen ja ottelun lopussa nähtiin miksi jokaisessa joukkueessa pitää olla yksi Pirkko. #17 Raittisen Pirkko meinaan maalaili taululle pari maalia ja loppulukemiksi 6-3. #17 Raittinen pelasi kaiken kaikkiaan onnistuneen turnauksen. ”Ekassa pelissä taisteltiin hyvin ja peittopeli toimi. Vastustaja tuli kovaa päälle. Toisessa pelissä menetettiin otetta tokassa erässä mutta viimeiseen erään saatiin peli taas kasaan”,  #17 Raittinen tiivistää turnausta. #17 Raittinen myös teki ensimmäiset maalinsa SBC Levin paidassa. ”Ekat maalit tuntui todella hyviltä ja uskon, että oma pelaaminen tulee rennommaksi onnistumisten myötä. Tästä on mukava jatkaa ja toivottavasti verkko heiluu jatkossakin”, hän hymyilee.

Joukkueen peräsimessä ensimmäistä kertaa ollut Jyrki Holopainen oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen näkemäänsä: ”Ensimmäisessä pelissä jouduttiin puolustamaan ja pelaamaan paljon ilman palloa kun vastustajan karvaus teki avaamisestakin hankalaa.” Lukemista huolimatta positiivisuutta korostava valmentaja näki joukkueen esityksessä paljon hyvää: ”Hyvä joukkuehenki ja työmoraali näkyi jokaisen pelaajan kohdalla. Puolustuspelaaminen, erityisesti peittopelaaminen, oli Merikoskea vastaan hienoa ja toisessa pelissä taas korostui pallollinen pelaaminen, että sekin osataan kun vaan maltetaan kiireeltä keskittyä.” Jatkossa joukkue tuleekin keskittymään pallolliseen pelaamiseen ja pelin avaamiseen: ”Vetoja tullaan edelleen treenaamaan”, Holopainen lupaa.

Upeasti esimerkkiä näyttänyt ja kapteenin nauhaa kantanut #15 Pia Lipponen oli myös mielissään joukkueen ilmeestä. Valmentajakin keräsi kiitokset: ”Jyrki loi joukkueeseen rohkeutta ja todella hyvän taistelutahdon, josta tuli myös Merikosken valmentajalta kehuja.” Pelaajien onnistumisetkaan eivät jääneet pukukopissa huomiotta: ”Onnistumisia tuli laajalla rintamalla mutta erityismaininnat maalivahdeille Idalle ja Annille sekä #12 Sofia Bromanille, joka pelasi hyvällä tasolla molemmat pelit sekä näytti vastustajalle kovuutta.”

Kierrosten jälkeen Levi on sarjassa sijalla viisi kolmella pisteellä. Sarjan kärjessä on edelleen Merikoski sekä toisena SBC Levin kakkosjoukkue. Seuraava turnaus pelataan Kempeleen Zemppi Areenalla 18.11. Stay tuned!

-#14 AP