Miesten edustus jatkaa voittoputkessa sarjakärkenä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Porotokka ei jättänyt 7.10. lauantai-iltapäivässä sanan sijaa ivalolaiselle SB-69:lle, joka pelasi kautta aikain ensimmäiset viralliset salibandyn sarjaottelunsa kotikentällään Ivalon Kaarre-hallissa. Päivän aikana joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti.

SB-69 – SBC Levi 1-13 (0-0, 1-9, 0-4)

Ensimmäisessä ottelussa molemmat joukkueet olivat terävästi liikkeellä alusta alkaen. SBC Levi painoi päälle, mutta SB-69 puolustus kesti maalivahtinsa Janne Erkkilän johdolla hyvin läpi avauserän, joten 0-0 -lukemista lähdettiin toiseen erään.

Ivalolaisten maalinedustan sumputus oli tuottamassa SBC Leville jo haasteita, mutta #11 Mikko Heiskanen täräytti heti toisen erän alkuun SBC Levin johtoon ja toisessa erässä porotokka rallatteli lopulta lukemat 9-1 taululle. Huomionarvoista oli myös ivalolaisten kauden avausosuma.

Kolmannessa erässä vahva kittiläläisryhmä vei ottelun pakettiin ennen täyttä aikaa, sillä sarjassa ottelut katkaistaan 12:n maalin erolla ja näin loppulukemiksi 13-1. Kauttaaltaan melkoinen hauiksen näyttö kittiläläisjoukkueelta.

Maalivahti Harri Lintulahdelle peli oli helpohko ivalolaisten päästessä laukomaan vain kuudesti maalia kohti. Ammattilaiskentiltä siirtynyt #87 Jyrki Holopainen tarjoili kuusi syöttöpistettä SBC Levin debyytissään ja #73 Eetu Tervala tehoili pisteet 1+3.

SB-69 – SBC Levi 0-12 (0-4, 0-4, 0-4)

Päivän toiseen kohtaamiseen lähdettiin porotokan ollen entistä selkeämpänä ennakkosuosikkina. Joukkueen tämän hetkistä tekemistä kuvaa hyvin se, että debytantti #64 Jami Rauhalan vartioima maali haluttiin pitää puhtaana nöyrällä työnteolla puolustussuuntaan ja se myös toteutui. Muutama kimurantti tilanne selvisi Rauhalan mainioilla otteilla ja salibandyssä harvinainen nollapeli tilille. Rauhala palkittiin myös joukkueen keskuudesta päivän parhaana, sillä onhan nollapeli etenkin debyytissä aina merkittävä suoritus.

Kaiken kaikkiaan erittäin vahvaa tekemistä läpi otteluiden. Jälkimmäinenkin ottelu päättyi ennen täyttä peliaikaa, kun #25 Juho Wesslin täräytti 12-0 taululle ja näin SBC Levi sarjan piikkipaikalle tylyin lukemin. Toisen ottelun tehot jakautui niin ikään laajasti Holopaisen iskiessä 3+1, #18 Juha-Pekka Koutaniemen säestäessä 1+3, #37 Eetu Rantatalolle 2+1 ja 14-vuotiaan #24 Rasmus Kallungin iskiessä pallon kahdesti verkkoon.

”Ensimmäisen ottelun 2. erässä ketsuppipullo räjähti auki ja sen jälkeen kaasua ei nostettu enää polkimelta. Onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla eikä pelin sisällä tapahtunut tällä kertaa mitään suurempia notkahduksia. Haettiin ansaitut sarjapisteet mukaan Kittilään”, kommentoi apuvalmentaja Tuomas Similä, joka tuurasi viikonloppuna päävalmentaja Petri Palovaaraa.

Ivalolaisten kunniaksi on ehdottomasti sanottava, että taisteluilme säilyi läpi päivän. Päivään oli tuotu mukavaa oheisohjelmaa ja Kaarre-hallissa on hyvät puitteet tuottaa salibandyelämyksiä. SB-69 tulee kehittymään kauden mittaan vielä roimasti, kun kokemuksia peleistä kertyy roppakaupalla.

Ikävästi #22 Jaakko Sattasen hammaskalusto meni uusiksi vahingolta haiskahtaneessa tilanteessa, kun kaksinkamppailutilanteessa vastustajapelaajan kyynärpää iskeytyi suun seudulle ja lisäksi Eetu Tervalan nilkka koki kovia muutoin siisteissä otteluissa.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://tulospalvelu.salibandy.fi/category/414!sb2023ps/group/3/

Seuraava ottelu

Seuraavaksi SBC Levi kohtaa naapurikunnan ylpeyden idästä, kun Sodankylän Pallo saapuu vieraaksi pe 20.10. Kittilän Urheiluhallille. Ja kyseessähän on kotiavaus eli uudistuneen porotokan ensiesiintyminen kotihallissa tälle syksylle! Laitahan täppä kalenteriin jo nyt. Ottelu alkaa klo 19:00.