Jyrki Holopainen SBC Levin riveihin!

| Aiheet: Miehet edustus, Uutiset

Miesten edustusjoukkue vahvistuu merkittävästi alkaneelle kaudelle, kun kolminkertainen Suomenmestari Jyrki Holopainen liittyy joukkueen riveihin!

35-vuotias Holopainen on edustanut aiemmin Salibandyliigassa oululaista OLSia ja seinäjokista SPV:tä, ja edelliset kolme kautta mies vietti Sveitsin liigassa Floorball Köniz Bernin riveissä.

Maajoukkueessa Holopainen on esiintynyt urallaan yhteensä yhdeksän kertaa ja palkintokaapista löytyy mm. kolme SM-kultaa, yksi SM-hopea ja neljä SM-pronssia SPV:n riveissä sekä ulkomailta Sveitsin mestaruus, kaksi Sveitsin Supercupin voittoa ja Sveitsin Cupin voitto Floorball Köniz Bernin paidassa. Suomen liigapelejä vyöltä löytyy 371 runkosarjaottelun ja 108 pudotuspeliottelun verran.

K: Terve Jyrki ja tervetuloa porotokkaan! Millaisin ennakko-odotuksin liityt joukkueeseen?
V: Mielenkiinnolla ja odottavaisin mielin! Tämä Lapin lohko kuulostaa kyllä hauskalta idealta ja hieno päästä pelaamaan hegemoniaotteluita naapurikuntien joukkueita vastaan.

K: Suomalainen salibandyväki sinut tuntee ja tietää, mutta kuvaile itseäsi pelaajana kittiläläiselle salibandyummikolle, joka saapuu katsomoon ensimmäistä kertaa?
V: Ainakin joskus olen ollut suht nopea ja aika pallotaitava kaveri. Ihan ok pelikäsitys myös. Meikäläisen laukausta on aina haukuttu, niin ei mainita sitä tässä. Olen omasta mielestä aika kokonaisvaltainen pelaaja. Puolustajan paikalla olen paljon pelannut, mutta silti vastuulla on ollut myös tuloksen tekeminen.

K: Sinulle tarjottiin jatkosopimusta Sveitsiin ja ottajia olisi ollut Suomessakin liigatasolla, mutta mikä tuo sinut tänne Kittilään?
V: Tällä erää tuntuu, että liigakentät eivät ole minua varten. Olen haaveillut kauan pohjoisessa ja Lapissa asumisesta. Nyt siihen oli mahdollisuus, joten otin yhteyttä SBC Levin toiminnanjohtajaan Tuomas Similään ja päätin lähteä kokeilemaan elämää lappilaisena. Harrastukset on lähellä luontoa ollut pienestä asti, eli tykkään kalastella, liikkua luonnossa sekä lasketella, ja Kittilähän on tunnettu näistä mahtavista harrastusmahdollisuuksista.

K: Miesten edustuksessa pelaamisen lisäksi otat vastaan myös naisten edustusjoukkueen valmennuksen. Millainen valmentajatausta sinulla on?
V: Seinäjoella olen valmentanut tyttöjä ja poikia eri ikäluokissa. Lisäksi vedin hyvän ystäväni kanssa SPV:n alla omaa akatemiaa useamman vuoden ajan.

K: Olet urallasi ehtinyt pelata monen huippunimen kanssa. Ketkä pelaajat kuuluvat omaan unelmakentälliseesi?
V: Onpa vaikea kysymys! On ollut etuoikeus pelata niin monen huippupelaajan kanssa. Kysymys olisi helpompi, jos saisi tehdä vaikka viisi kentällistä! Tässä olisi nyt alkuun kuitenkin kaksi kentällistä isoimmista nimistä, joiden kanssa olen saanut pelata.

Suomen viisikko: Sami Koski-Mika Kohonen-Mikko Kohonen, Jyrki Holopainen-Juha Kivilehto ja Jarno Ihme maalilla.

Sveitsin viisikko: Simon Jirebeck-Stefan Hutzli-Jan Zaugg, Tatu Väänänen-Jyrki Holopainen ja maalilla Patrik Eder.

K: Terveiset SBC Levin seuraväelle ja kittiläläisille salibandyn seuraajille?
V: Tulkaahan hallille kattelemaan pelejä! Siellä voi sattua ja tapahtua kaikenlaista uutta ja jännää!

Syyskuun lopulla Oulusta Kittilään muuttanut Holopainen liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen välittömästi. Lämpimästi tervetuloa Kittilään Jyrki!