Miesten 4-divariin Lapin lohko kaudelle 2023-2024!

| Aiheet: Miehet edustus, Seura, Uutiset

SBC Levin miesten edustusjoukkue pelaa alkavalla kaudella 4-divaria Lapin lohkossa! Seitsemän lappilaisen joukkueen voimin pelattavassa lohkossa pelataan kolminkertainen sarja ja pudotuspelit aina mestaruuteen asti.

Lapin lohkossa pelaavat AC Ressut, Santa’s United III ja RSB-Team Rovaniemeltä, SB-69 Ivalosta, SBC Levi, Sodankylän Pallo ja Ylläksen Nousu. Otteluita pelataan yksittäisinä 3x15min tehokkaalla peliajalla sekä turnausmuotoisina 3x15min juoksevalla peliajalla. Pudotuspelien läpivienti lyödään lukkoon puolestaan elokuun aikana.

”Kokosin Lapin alueen seuratoimijat Kemiä ja Torniota myöten yhteen ja laitoin keskustelun alulle tästä omasta Lapin lohkosta heti sarjakauden päätyttyä viime maaliskuussa. Myös Pohjois-Suomen aluevastaava Olli Junttila oli seurojen apuna heti alusta alkaen mukana suunnittelussa. Kevään aikana ollaan pidetty useampi palaveri ja homma on lähtenyt muotoutumaan hienosti.

Täytyy sanoa, että olen aika innoissani tästä Lapin lohkosta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Uskon tämän olevan kiinnostava juttu seurojen, pelaajien sekä katsojienkin kannalta, kun toisilleen tutut lähikuntien joukkueet pääsevät ottamaan mittaa toisistaan. Myös pelaajien ja seurojen näkökulmasta lyhyemmät pelimatkat ovat varmasti tervetullut uudistus, kun pitkät pelireissut Oulun alueelle jäävät ainakin toistaiseksi pois.

Esimerkiksi Ivalon suunnalta tuli viestiä, että he lähtevät mukaan sarjatoimintaan vain jos tämä Lapin lohko toteutuu, koska muuten pelimatkat kasvaisivat heille kohtuuttoman pitkiksi. Ivalon mukaantulo sarjatoimintaan on mahtava juttu ja lisää lajin elivoimaisuutta Pohjois-Suomen alueella. Samankaltaista viestiä tuli myös paluun sarjatoimintaan tekevän rovaniemeläisen RSB-Teamin yhteyshenkilöltä, eli lähtevät mukaan sarjapeleihin mikäli tämä Lapin lohko toteutuu”, kertoo SBC Levin toiminnanjohtaja Tuomas Similä.

”Kehitysaloite tuli seuroilta ja muutamien palavereiden jälkeen lohko päädyttiin muodostamaan, kun tarvittava määrä joukkueita Lapin alueen seuroista varmistui. Pitkien välimatkojen Pohjois-Suomessa ja erityisesti Lapin alueella bussimatkailun vähentäminen pelaamisen yhteydessä on kaikkia seuroja hyödyttävä asia.

Lohko toimii omana paikallisena kokonaisuutenaan ja kokoaa joukkueita parilta eri sarjatasolta, mutta mahdollistaa myös halukkaille joukkueille ylempien tasojen tavoittelun”, kommentoi Pohjois-Suomen aluevastaava Olli Junttila.

Otteluohjelma ja sarjan tarkempi aikataulu valmistuu myöhemmin loppukesän/alkusyksyn aikana, joten seuraahan aktiivisesti SBC Levin somekanavia, miesten joukkueen omaa IG-tiliä sekä Salibandyliiton tiedotteita!