Naisten edustus pudotuskarsintoihin

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Lauantaina 25.2. pelattiin naisten 2-divisioonan pohjoisen lohkon runkosarjan päätösturnaus. Naisten edustus taisteli suoran sarjapaikan säilyttämisestä naisten kakkosjoukkueen kesken, kun molemmat kohtasivat turnauksessa oululaisjoukkueita. Päivän päätteeksi naisten edustus oli yhden pisteen verran kakkosjoukkuetta heikompi, kun molemmat joukkueet ottivat turnauksesta yhden tasapelipisteen. Edustusjoukkue jatkaa näin kauttaan pudotuskarsintoihin.

SBC Levi – OFBC 6-6 (1-3, 2-1, 3-2)

Päivän ensimmäisessä ottelussa edustus kohtasi sarjan jumbosijaa pitävän OFBC:n. Tästä ottelusta joukkue lähti hakemaan arvokasta voittoa, mutta OFBC osoittautui tänään kovaksi vastukseksi.

OFBC vastaa ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista. Ajassa 09:21 Levin #26 Ria Suutari iskee ensimmäisen osumansa #17 Iida-Maria Kilpeläisen syötöstä, kaventaen tilanteeksi 1-2. Erän loppuun oululaiset karkaavat kuitenkin jo 1-3 johtoon. Toista erää on kulunut vain pari minuuttia, kun vastustajalle vihelletään rangaistuslaukaus. Verkot onnistuneesti tötterölle, ja tilanteeksi jo 1-4. Levi ei tänään helpolla luovuta, ja tuleekin toisessa erässä jo yhden maalin päähän. Maalintekijöinä ensimmäistä kauttaan sinisissä pelaava #14 Anniina ”Ninnu” Paavilainen (#51 Milla Mäkelä) sekä #44 Anna Pälä (#10 Pinja Kangosjärvi). Erätauolle siis lukemissa 3-4.

Kolmannessa erässä leviläiset tarjoavat taas armottoman jännitysnäytelmän. Pisteitä olisi saatava taistelussa suorasta sarjapaikan säilyttämisestä. Erän avaa OFBC 3-5 osumalla, ja #12 Sofia Bromanin istuessa kaksiminuuttista, siirtyy oululaiset ylivoimalla jo 3-6 johtoon. OFBC:n #10 kannatteli tänään joukkuettaan osumalla ottelussa Levin epäonneksi peräti 3+2 kertaa.

Ajassa 41:36 alkaa kuitenkin leviläisten loppukiri, kun #26 Suutari iskee jälleen #17 Kilpeläisen syötöstä. Seuraavaksi oululainen jäähypenkille, Leville aikalisä ja #26 Suutarille hattutemppu ylivoimalla. Syöttöpisteen 5-6 maaliin nappaa #28 Milla Rönn. Samalla minuutilla, ajassa 43:41 #17 Kilpeläinen maalaa vielä tasoitusosuman ja SBC Levin paidassa tehopisteensä numero 117, siirtyen näin joukkueen kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen, ohi legendaarisen #23 Leena Töllin. Loppulukemat #17 ”Killen” osumalla 6-6, syöttäjänä #28 Rönn. Trillerin päätteeksi Levin naisille tärkeä piste.

Merikoski SBT – SBC Levi 6-1 (1-1, 2-0, 3-0)

Toisessa ottelussa vastus oli odotetusti kovempi, kun Levi kohtasi sarjan kakkossijaa pitävän Merikoski SBT:n. Ottelun avausmaalista vastaa kuitenkin edellisessä ottelussa virittynyt #17 Kilpeläinen, ei syöttäjää. Hetkeä myöhemmin Merikoski tasoittaa, ja erätauolle 1-1 lukemissa. Erässä paikat oululaisten hyväksi, torjuntojen ollessa #2 Iida Poikelalle 7 torjuntaa, Merikoskelle 2 torjuntaa.

Toisessa erässä leviläiset pääsevät jo työllistämään vastustajan maalivahtia, mutta eivät onnistu toimittamaan palloa tämän selän taakse. Merikoski maalaa kaksi osumaa, kolmanteen erään 3-1 lukemissa. Levin naiset ovat kaikkensa antaneet, ja kova vastus viimeistelee kolmannessa erässä vielä kolme kertaa, loppulukemiksi 6-1.

Maalivahtien torjunnat: Merikoski SBT 11/12 (2+6+3), #2 Poikela 13/19 (7+3+3)

Päivän tehoilijat: #17 Kilpeläinen 2+2, #26 Suutari 3+0

SBC Levin kakkosjoukkue nappasi turnauksesta itselleen myös tasapelipisteen, ja jätti näin edustusjoukkueen pisteen verran taakseen sijalle 8. Naisten edustusjoukkue jatkaa näin pudotuskarsintoihin, kakkosjoukkueen säilyttäessä sarjapaikkansa suoraan. Karsintojen aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.

Runkosarjan päätteeksi naisten edustuksen #4 Henna Kuru on koko sarjan pistepörssissä hienosti sijalla 11. Pisteitä #4 Kurulle kertyi 14 ottelussa 12+4=16, eli yli piste per peli! Sarjataulukko ja loput tilastot katsottavissa osoitteessa https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/9434/10237/2022-2023/sarjataulukko

-AS #35