Naisten edustukselle tappiot kärkijoukkueista

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Lauantaina 11.2. naisten edustusjoukkue kohtasi Kempeleen Kempelehallilla yhdet sarjan kärkijoukkueista; oululaisen Kainuun Ärjyn sekä Haukiputaan Heiton kolmosjoukkueen. SBC Levi ylsi pelaamaan turnauksessa omalla tasollaan, mutta ei kyennyt tarjoamaan kärkijoukkueille vastusta.

Kainuun Ärjy – SBC Levi 9-2 (4-0, 3-0, 2-2)

Heti ensimmäisessä erässä Ärjyläiset näyttivät Levin naisille kaapin paikan. Tekopaikkoja oululaiset eivät tuhlanneet, ja ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat jo 4-0. Toisessa erässä myös leviläiset saivat palloa toimitettua vastustajan maalille, mutta viimeistely oli heikkoa ja vastustajan maalivahti hoiti tonttinsa. Tilanne kolmanteen erään lähdettäessä tylyt 7-0.

Kolmannen erän alkuun SBC Levi pääsee maalin makuun, kun ajassa 30:38 #17 Iida-Maria Kilpeläinen lyö pallon vastustajan verkon perukoille #15 Pia Lipposen syötöstä. Alle minuuttia myöhemmin Ärjy on kuitenkin siirtynyt jo kahdella maalilla 9-1 johtoon. Pelin päätteeksi Levin #26 Ria Suutari onnistuu vielä #28 Milla Rönnin syötöstä, loppulukemiksi 9-2 oululaisille.

Maalivahtien torjunnat: Kainuun Ärjy 20/22 (5+7+8), #35 Anni Similä 18/27 (4+9+5)

SBC Levi – HaHe III 2-7 (0-3, 0-1, 2-3)

Toisessa ottelussa vastaan asettui sarjan kärkipaikkaa pitävät HaHe III. Ensimmäisessä erässä leviläiset saivatkin keskittyä oman päänsä puolustukseen. Haukiputaalaiset vievät erän nimiinsä 0-3, Levin saadessa palloa vastustajan maalille vain kahteen otteeseen. Toinen erä on jo tasaisempaa, vastustajan ollessa tasoonsa nähden uninen ja passiivinen. HaHe epäonnistuu rangaistuslaukauksessa, mutta lyö lukemiksi kuitenkin 0-4 ennen erätauolle siirtymistä.

Viimeisessä erässä Levin maalitilin avaa #28 Rönn, ei syöttäjää. Lukemissa 1-6 leviläiset pääsevät myös kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Ajassa 40:08 #25 Janita Kylmäluoma kaventaa lukemiksi 2-6 #4 Henna Kurun syötöstä. Erän loppuun HaHe tekee kuitenkin vielä 2-7 ylivoimaosuman, #21 Iina Kurun istuessa jäähypenkillä. Loppulukemiksi toisesta ottelusta 2-7.

Maalivahtien torjunnat: #35 Similä 15/22 (5+6+4), HaHe III 13/15

Päivän onnistuja #28 Milla Rönn tehoilla 1+1.

Seuraavat ottelut

Kauden viimeisessä runkosarjan turnauksessa 25.2. ratkaistaan, kumpi SBC Levin naisten joukkueista säilyttää sarjapaikkansa automaattisesti, ja kumpi jatkaa kauttaan karsintapeleihin! Levin naiset matkaavat Oulun Nallisportiin ja kohtaavat ratkaisevissa peleissä Oulun OFBC:n klo 13:30 sekä Merikoski SBT:n klo 18:00. Seuraa miten naisille käy! Sarjataulukko, tilastot ja otteluseuranta: https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/9434/10237/2022-2023/sarjataulukko

-AS #35