Miesten edustukselle kaksi sarjapistettä Sodankylästä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkueen kausi jatkui sarjapeleillä Sodankylässä la 11.2.2023, kun vastaan asettui Total Oulusta ja Ylikiimingin Nuijamiehet!

Total – SBC Levi 5-3 (0-1, 4-1, 1-1)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui oululainen Total. Syyskauden ensimmäisen kohtaaminen päättyi 8-6 porotokan eduksi. SBC Levi aloitti ottelun terävästi ja 1. erän jälkeen taululla komeili 1-0 #21 Hannu Molkojärven maalattua #37 Eetu Rantatalon syötöstä.

2. erässä porotokan paketti kuitenkin hajosi pahemman kerran ja vastustaja onnistui peräti neljään otteeseen maalinteossa. Erän puolivälin vaiheilla momentum kääntyi isosti oululaisten eduksi, kun heti 1-3 osuman jälkeen leviläisille vihellettiin heppoinen jäähy ja vastustaja iski vain muutamaa sekuntia myöhemmin tilanteeksi jo 1-4. #11 Mikko Heiskanen kavensi vielä erän loppuhetkillä tilanteeksi 2-4 tärkeällä ”pukukoppimaalilla”.

3. erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa viimeisellä minuutilla vielä kertaalleen, kun ensin Total iski tyhjään Levi-maaliin ja heti seuraavassa vaihdossa #11 Heiskanen laukoi kierteisen pallon taka-alanurkkaan, joten loppulukemat tällä kertaa 5-3 Totalin eduksi. #11 Heiskaselle siis tehot 2+0 ja #25 Juho Wesslinille 0+2. Maalin suulla #34 Tuomas Siepille 20 torjuntaa.

SBC Levi – YNM 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

Toisessa ottelussa vastaan asettui Ylikiimingin Nuijamiehet. Syyskauden vähämaalinen kohtaaminen päättyi porotokan eduksi maalein 2-1.

SBC Levi aloitti ottelun jälleen terävästi siirtyen 1. erän aikana jo 2-0 johtoon. 1-0 osumasta vastasi Total-pelin jälkeen hyökkääjäksi nostettu #3 Mika Paaso, joka ennen tätä päivää esiintyi edellisen kerran Levi-paidassa kaudella 2018-2019. Nostona mainittakoon myös tammikuussa joukkueen riveihin palanneen #5 Lauri Välimaan syöttöpiste. Edelliset ottelunsa ”Lato” Välimaa pelasi Levi-paidassa kaudella 2017-2018, joten edellisistä tehopisteistäkin joukkueen riveissä on vierähtänyt yhtä kauan.

2-0 maalissa #59 Veeti Hämäläinen ohjasi #11 Heiskasen puolesta kentästä lähteneen kaukolaukauksen verkkoon. Maali oli samalla Hämäläisen uran ja kauden ensimmäinen!

2. erässä vastustajan jalka alkoi hyytyä pahemman kerran ja porotokka loi lukuisia huippupaikkoja, mutta viimeistely ontui. #22 Jaakko Sattanen vapautti peliä laukomalla ajassa 22:38 tilanteeksi jo 3-0. YNM ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pääsi kaventamaan erän loppuminuuteilla tilanteeksi 3-2.

3. erässä ottelun sankari #3 Mika Paaso laukoi lähes identtisellä paluupallo-osumalla maalin edestä pelin pakettiin ajassa 39:26. YNM haki rohkeasti vielä kavennusta ilman maalivahtia loppuhetkillä, mutta Levi-puolustus kesti ja tärkeät pisteet Kittilään loppulukemin 4-2!

#3 Paasolle siis tehot 2+0 ja maalilla #34 T. Siepille 16 torjuntaa.

Parhaan pelaajan palkinto Jussi Tuomalle

Joukkue palkitsi keskuudestaan päivän parhaana pelaajana #33 Jussi Tuoman, joka teki valtavan työmäärän puolustuspäässä katkoen lukuisia vastustajan avauksia erinomaisella liikkeellään. Tehopisteiden valossa puolustaja #11 Mikko Heiskanen oli joukkueen eliittiä (2+1). #3 Mika Paaso laukoi puolestaan paluuotteluissaan tehot 2+0. Myös joukkueen erikoistilannepelaajat ansaitsevat sulan hattuunsa, sillä alivoimanelikot selvisivät urakastaan hienosti 80% tehokkuudella (4/5).

”Pelattiin viisi kohtalaisen hyvää erää ja yksi heikko erä, ja se riitti tällä kertaa kahteen tärkeään sarjapisteeseen. Total-pelin 2. erä jätti aika paljon hampaankoloon, mutta onneksi pystyttiin parantamaan erityisesti pallollista peliä YNM-peliin. Meille vihelletään keskimäärin aika vähän jäähyjä, mutta lauantaina alivoimalle jouduttiin peräti viisi kertaa ja se on tiukoissa peleissä liikaa mikäli halutaan taistella voitoista. Erikoistilanteiden myötä avainpelaajien kuormitus kasvoi eikä peluutuskaan pysynyt sen vuoksi tasapainossa. Loukkaantuneita pelaajia tammikuussa paikkaamaan saapuneet Mika Paaso, Lauri Välimaa ja Jussi Tuoma olivat lauantaina kaikki isoissa rooleissa, että saatiin kuitenkin kaksi tärkeää sarjapistettä mukaan”, kommentoi joukkueen valmentaja Tuomas Similä.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/9477/10359/2022-2023/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat lauantaina 25.2.2023 Sodankylässä! Tuolloin vastaan asettuu oululaiset SS Uleå klo 14:00 ja sarjakärki Dynamo Akatemia klo 16:00.