Ykkösnaisille tasapeli ja voitto kotiturnauksessa

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Lauantaina 14.1. naisten edustus avasi kevätkautensa kotiturnauksessa Kittilän Urheiluhallilla. Edustuksesta revanssia saapuivat ottamaan syyskauden päätöksessä kohdatut kakkosnaiset ja Santa’s United Rovaniemeltä. Tiedossa naisilla olisi jälleen tasaista vääntöä, kun edellisessä turnauksessa tuloksena oli tasapeli ja maalin tappio.

SBC Levi II – SBC Levi 3-3 (1-3, 1-0, 1-0)

Levin naisten kauden toinen seuraderby alkaa kakkosnaisten ylivoimamaalilla, kun edustuksen #26 Ria Suutari istuu kaksiminuuttista ottelun ensimmäisillä peliminuuteilla. Hetkeä myöhemmin #8 Sanna Ovaska tuo kuitenkin edustuksen 1-1 tasoihin, syöttäjänä pistetilinsä levipaidassa avannut #25 Janita Kylmäluoma. Ensimmäisessä erässä joukkueet pääsevät tasaisesti maalipaikkoihin, mutta edustuksen viimeistely on varmempaa; 1-2 johtomaalista vastaa #44 Anna Pälä (#7 Maiju Takala), 1-3 osuman taas iskee #10 Pinja Kangosjärvi #88 Birgitta ”Biki” Kriston syötöstä.

Toisessa erässä tilanteita syntyy molempiin päihin, mutta maalivahdit hoitavat tonttinsa varmasti. Erän ainoaksi osumaksi jää kakkosnaisten 2-3 kavennus, joten viimeisestä erästä olisi jälleen tulossa tiivistä kamppailua seuran naisten välillä.

Viimeisessä erässä edustus hallitsee peliä, mutta ei onnistu toimittamaan palloa kakkosnaisten maalivahdin ohi verkkoon. Ajassa 39:19 kakkosnaiset lyövät pelin tasoihin ja loppulukemiksi seuraderbystä jälleen tasan 3-3.

Maalivahtien torjunnat: SBC Levi II 23/26 (6+7+10), #2 Iida Poikela 21/24 (8+7+6)

SBC Levi – Santa’s United 4-3 (1-0, 0-2, 3-1)

Päivän toinen vastustaja kohdattiin niinikään syyskauden päätösturnauksessa Kittilän kotihallilla. Kyseisessä kamppailussa rovaniemeläiset ottivat Levin naisista tiukan 6-7 voiton, joten tänään oli Levin tilaisuus laittaa tilastot tasan.

Ottelu alkaa odotusten mukaisesti tasaisella taistolla. Levin #11 Sanni Palolahti istuu pelin alkuun kaksiminuuttisen, mutta alivoima selvitetään. Ottelun ensimmäisestä osumasta vastaa Levin #28 Milla Rönn ajassa 13:40, ja erätauolle lähdetäänkin Levin 1-0 johdossa. Toisessa erässä leviläiset kuitenkin hukkaavat otteensa pelistä, ja Santa’s United pääsee toimittamaan palloa tehokkaasti #2 Poikelan maalille. Kaksi osumaa rovaniemeläisille, ja tilanne toisen erän jälkeen 1-2.

Kolmannessa erässä Levi pääsee taas pistenikkari #4 Henna Kurun johdolla peliin kiinni. #4 Kuru tuo heti erän alkuun Levin naiset 2-2 tasoihin #8 Sanna Ovaskan syötöstä. 3-2 osumasta vastaa #25 Kylmäluoma (#51 Milla Mäkelä) ja #4 Kuru – #8 Ovaska puolestaan vie Levin jo 4-2 johtoon. Rovaniemeläiset pääsevät vielä kokeilemaan ylivoimaa #7 Takalan istuessa jäähypenkillä, mutta eivät onnistu ilman maalivahtiakaan horjuttamaan Levin johtoasemaa. Juuri ennen summerin soimista Santa’s United kuitenkin kaventaa vapaalyönnistä loppulukemiksi 4-3, mutta Levi vie tästä kamppailusta pisteet kotiin.

Maalivahtien torjunnat: #2 Poikela 14/17 (3+8+3), Santa’s United 11/15 (4+3+4)

Päivän tehoilijat: #8 Ovaska 1+2, #4 Kuru 2+0, #25 Kylmäluoma 1+1

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/9434/10237/2022-2023/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Lauantaina 28.1. SBC Levin naisten edustusjoukkue matkustaa Rovaniemelle kohtaamaan oululaisen SSRA IV:n, sekä Haukiputaan Heiton kakkosjoukkueen. Levin naiset majailevat tällä hetkellä sarjataulukossa karsintarajan alapuolella, joten turnauksesta on jaossa erittäin tärkeitä pisteitä. Ottelut pelataan Ounasrinteellä kello 12:30 (vs. SSRA IV) ja 15:30 (vs. HaHe II).

-AS #35