Miesten edustukselle yksi tasapelipiste Kempeleestä

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue pelasi syyskauden viimeiset ottelunsa la 17.12.2022 Kempeleessä! Pitkälle pelireissulle lähdettiin tällä kertaa haastavista asetelmista, sillä yksi kentällinen oli pelikuntoisia pelureita, toinen kentällinen + ainoa maalivahti toipilaita ja kolmas kentällinen seurasi pelejä töistä/sairasvuoteelta käsin.

SS Uleå – SBC Levi 3-3 (0-1, 0-1, 3-1)

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui viime kaudelta tuttu oululaisjoukkue SS Uleå! Porotokka aloitti ottelun vahvasti siirtyen 2-0 johtoon ottelun puolivälin tienoilla. Maalareina #18 Juha-Pekka Koutaniemi ja pohjelihaksen repeämästä toipumassa oleva #14 Teemu Tuhkanen.

3. erässä väsymys ja rikkonainen kokoonpano alkoi kuitenkin näkyä entistä selvemmin ja SS Uleå punnersi pelin tasoihin ajassa 38:41. 2-2 tilanteessa SBC Levi pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle. Rangaistusta ehti kulua vain 11 sekuntia, kun ajassa 41:25 #14 Tuhkanen laukoi SBC Levin jälleen johtoon #10 Riku Nikulan syötöstä.

SBC Levillä oli tuhannen taalan paikka pistää peli pakettiin ottelun loppuhetkillä oululaisten hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Tuhkasen laukaus puolesta kentästä sujahti noin 10 senttiä ohi tyhjän maalin. Viimeisillä sekunneilla maalin ohi suuntautunut oululaislaukaus kimposi Levi-maalin taakse, josta Uleå-hyökkääjä sai veivattua pallon vanhanaikaisella maaliin ajassa 44:50 ja loppulukemiksi 3-3.

Maalin suulla #40 Juho Huotarille 11 torjuntaa.

SBC Levi – SB Hurricane 2-11 (0-3, 1-4, 1-4)

Toisessa ottelussa kohdattiin SB Hurricane niin ikään Oulusta. Porotokka sai lisää jobin postia ensimmäisen ottelun jälkeen, kun nivusensa loukannut #96 Roni Jylhä joutui jäämään pelaavasta kokoonpanosta pois. Ennen ottelua teroitettiin hyvän valmistautumisen merkitystä ja ennen kaikkea valmistautumista kovempaan pelitempoon.

SBC Levin eväsreppu tyhjeni kuitenkin jo päivän ensimmäisen pelin aikana ja joukkue oli fyysisesti ja henkisesti puhki taistellakseen enää sarjapisteistä.

SB Hurricane latoi maaleja tasaiseen tahtiin ja porotokan rooliksi jäi katsella vastustajan perävaloja. SBC Levin maaleista vastasivat #18 Juha-Pekka Koutaniemi ja kauden ensimmäisen sarjapelimaalinsa ohjannut #77 Kaapo Mäkimartti. Loppulukemat SB Hurricanen eduksi selkeät 11-2.

Maalilla #40 Huotarille 17 torjuntaa.

Joukkue valitsi keskuudestaan päivän parhaaksi pelaajaksi #18 Juha-Pekka Koutaniemen (2+0). Muita onnistujia olivat loukkaantumisen jäljiltä paluun tehnyt #14 Teemu Tuhkanen (2+0) ja hyökkääjän sekä puolustajan roolissa huhkinut #10 Riku Nikula (0+2).

Pelin jälkeen sanottua:

”Maalivahdin näkökulmasta eka matsi oli ehkä jopa kauden parasta puolustuspeliä siihen asti kun jalkaa vielä riitti. 3. erä oli kuitenkin jo todella hankala ja päivän toinen peli sitten ehkä kauden heikoin peli. Itse olin kuumeessa vielä torstaina, joten kroppa oli rutikuiva ja molemmat jalat alkoi kramppailla toisen pelin aikana. Parhaamme yritettiin, mutta vaikeaa oli”, kommentoi maalivahti Juho Huotari.

”Kaikki olivat tietysti pettyneitä pukukopissa pelien jälkeen. Harmittaa ennen kaikkea siksi, että normi kokoonpanolla oltaisiin todennäköisesti pystytty laittamaan paremmin kampoihin tasokasta vastustajaa (SB Hurricane) vastaan, mutta nyt oltiin ihan statistin roolissa heti alkuvihellyksestä asti. Ensimmäinen peli olisi pitänyt voittaa, mutta pakka ei pysynyt kasassa ihan loppuun asti”, kertasi puolustaja Jesse Mikkola päivän kulkua.

Kaikki sarjan joukkueet on kohdattu nyt kertaalleen ja syyskauden yhdeksästä pelistä saldoksi kertyi yhdeksän sarjapistettä (neljä voittoa, yksi tasapeli ja neljä tappiota)! Tällä pistemäärällä joukkue on sarjassa sijalla viisi kevätkauteen lähdettäessä.

Sarjataulukko, tilastot ja tulokset: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/9477/10359/2022-2023/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat joulutauon jälkeen la 21.1.2023 Sodankylässä! Klo 12:00 vastaan asettuu isäntäjoukkue SoPa ja klo 14:00 HFB Oulusta. Molemmille joukkueille kärsittiin tappiot syyskauden kohtaamisissa, joten kevätkauden ensimmäisiin matseihin lähdetään revanssimielessä taistelemaan pisteistä!