Naisten edustus sarjapisteille Kempeleessä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Sunnuntaina 20.11. SBC Levin naisten edustusjoukkue jatkoi sarjakauttaan Kempeleen Zemppi Areenalla. Bussi starttasi Kittilän Urheiluhallilta kello 05:00, mukanaan virkeitä ja valmiita pelinaisia. Kempeleessä vastaan asettuivat jumbosijoista kamppaileva OFBC, sekä kärkikahinoissa kautensa aloittanut SSRA IV. Levin naiset tavoittelivat turnauksesta kauden ensimmäisiä sarjapisteitään.

OFBC – SBC Levi 2-6 (0-2, 1-3, 1-1)

Päivän ensimmäinen kamppailu oululaisia vastaan alkoi leviläisten pallonhallinnalla. Ottelu ehtii vanheta vain 4 minuuttia, kun #51 Milla Mäkelä täräyttää avausmaalin #8 Sanna Ovaskan syötöstä. Erä jatkuu leviläisten johdossa, OFBC:n saadessa kuitenkin muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä. Ajassa 11:11 #15 Pia Lipposen pitkä avaus tavoittaa maalin edestä #4 Henna Kurun, joka vie leviläiset 0-2 johtoon ja erätauolle.

Toinen erä alkaa saman kaksikon taiteillessa leviläisille jo 0-3 lukemat. Tällä kertaa #4 Kuru löytää syötöllään maalin edessä majailevan #15 Lipposen, joka nappaa pallon varmasti verkon perukoille. Vain minuuttia myöhemmin 0-4 osumasta vastaa joukkueen juniori #26 Ria Suutari, jo tutuksi tulleella röyhkeällä maalille ajolla. Syöttöpisteen nappaa jälleen #15 Lipponen. Hetken päästä Levi onnistuu taas, kun #44 Anna Pälä iskee 0-5 maalin vastustajan verkon ylänurkkaan, syöttäjänä Levissä tänään debytoinut #10 Pinja Kangosjärvi. Erän viimeisellä sekunnilla OFBC onnistuu kaventamaan, erätauolle lukemissa 1-5.

Kolmannessa erässä leviläisistä onnistuu vielä #8 Sanna Ovaska #10 Kangosjärven syötöstä. Erän loppuun OFBC kaventaa loppulukemiksi 2-6, ja leviläisille odotetut ensimmäiset sarjapisteet.

Maalivahtien torjunnat: OFBC 28/34 (8+6+14), #2 Iida Poikela 11/13 (6+4+1)

SBC Levi – SSRA IV 4-5 (2-2, 1-1, 1-2)

Päivän toisesta ottelusta odotettiinkin tiukempaa kamppailua. Heti ensimmäisestä tilanteesta oululaiset rokottavat, lukemiksi 0-1 ajassa 00:39. Vain hetkeä myöhemmin #11 Sanni Palolahti kuitenkin tasoittaa tilanteen yksilösuorituksella. Ankat hallitsevat peliä, ja pitkän pyörityksen jälkeen onnistuvatkin survomaan pallon maalin edestä #2 Poikelan selän taakse. Leviläiset eivät juurikaan pääse vastustajan maalille asti, kunnes #4 Kuru onnistuu toimittamaan rystyllä pallon vastustajan verkkoon, syöttäjänä #11 Palolahti. Tasalukemissa ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä sama vuorottelu jatkuu. Oululaiset hallitsevat ja siirtyvät 2-3 johtoon, mutta vain minuuttia myöhemmin #4 Kuru iskee jälleen pelin tasoihin #7 Maiju Takalan syötöstä. Kolmannessa erässä oululaiset onnistuvat kuitenkin karkaamaan kahden maalin johtoon. Huikean turnauspäivän pelannut #4 Kuru tuo vielä viimeisellä minuutilla leviläiset yhden maalin päähän ilman maalivahtia, mutta taistelusta huolimatta vastustaja vie tänään voiton lukemin 4-5.

Maalivahtien torjunnat: #2 Poikela 21/26 (7+5+9), SSRA IV 2/6 (0+2+0)

Päivän tehoilijat: #4 Kuru 4+1, #15 Lipponen 1+2

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/9434/10237/2022-2023/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Lauantaina 10.12. leviläisten syyskausi päättyy Kittilän kotiturnaukseen. Vieraiksi saapuvat Rovaniemeltä sarjanousija ja seurakaveri SBC Levi II kello 12:00, sekä Santa’s United kello 17:00. Tule katsomaan, miten käy Levin naisten seuraderbyssä!

-AS #35