Miesten edustukselle voitto TUNTURIDERBYSTÄ!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

SBC Levin ja Ylläksen Nousun miesten joukkueet ottivat perjantaina 25.11.2022 mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen!

Edellisen kerran joukkueet olivat kohdanneet Salibandyliiton alaisissa kilpasarjoissa la 12.3.2011, jolloin molemmat pelasivat vielä 5-divarissa. Tuolloisesta SBC Levin joukkueesta mukana ovat edelleen seuraikonit #19 Matti Autioniemi, #21 Hannu Molkojärvi ja huoltajan roolissa perjantaina ollut #8 Tuomas Trast sekä tuolloin pelaajavalmentajana häärännyt Tuomas Similä toimii nyt joukkueen vastuuvalmentajana.

Kotijoukkue joutui antamaan jonkin verran tasoitusta jo ennen ottelun alkua, kun joukkueen ykköstykki #14 Teemu Tuhkanen (neljään otteluun tehot 5+3) on toistaiseksi sivussa pohjelihaksen repeämän vuoksi. Pajalan reissun voitokkaissa peleissä isossa roolissa ollut #42 Juha Ihalainen joutui niin ikään seuraamaan peliä katsomon puolelta loukkaantumisen vuoksi. Edellisen kerran lokakuussa peleillä ollut #91 Ville Niemelä on näillä näkymin poissa koko syyskauden polvivaivojen vuoksi. Lisäksi pitkin syksyä loukeista kärsineet #28 Perttu Pumpanen ja #29 Samuli Heikkilä ovat ainakin toistaiseksi sivussa pelikentiltä.

Lähtökohdat ottelulle olivat siis hieman haastavat, mutta tiedossa oli kuitenkin, että kokoon saataisiin kaksi erittäin vahvaa viisikkoa sekä kolme pelivalmista pelaajaa rytmittämään vaihtoja.

Odotettu perjantai-illan salibandyspektaakkeli ei jättänyt paikalle saapunutta ennätysyleisöä kylmäksi. Ottelu tarjosi vauhtia, hienoja maaleja sekä rehtiä, mutta kovaa kaksinkamppailupelaamista!

SBC Levi – Ylläksen Nousu 7-4 (4-2, 0-0, 3-2)

Huolellinen valmistautuminen siivitti kotijoukkueen melkoiseen matalaliitoon ja 1. erä päättyikin porotokan eduksi maalein 4-2. Maalareina #37 Eetu Rantatalo kahdesti sekä #10 Riku Nikula ja #21 Hannu Molkojärvi kertaalleen. Nostona #25 Juho Wesslinin esityö Rantatalon toiseen täysosumaan oli suorastaan silmiähivelevää katseltavaa, joten kannattaa pitää silmällä alkuviikosta valmistuvaa maalikoostetta!

2. erässä lisäosumia ei nähty, vaikka molemmat joukkueet pystyivätkin luomaan hyviä tontteja. Nousu haastoi korkealla karvauksellaan porotokan avauspelaamista, mutta se avasi puolestaan myös lukuisia vastaiskupaikkoja kotijoukkueelle.

3. erässä #11 Mikko Heiskanen ja #64 Joni Niemelä lisäsivät tilanteeksi jo 6-2, ennen kuin Nousu onnistui kaventamaan kahdella osumalla. Lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 43:50, kun kapteeni Molkojärvi naulasi maalin edestä loppulukemiksi 7-4 #18 Jupe Koutaniemen maukkaasta tarjoilusta.

Alkukaudesta maalinteon kanssa tuskaillut #37 Rantatalo oli joukkueen eliittiä iskien tehot 2+2. Kapteeni Molkojärvi säesti pistein 2+1. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin valtavan työmäärän molempiin suuntiin tehnyt sekä pisteet 1+1 tehoillut #64 Joni Niemelä. J Niemelä pokkasi myös joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon.

Maalilla #40 Juho Huotarille 13 torjuntaa.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/9477/10359/2022-2023/sarjataulukko

”Meidän valmistautuminen meni perseelleen HFB-matsissa, joten sovittiin joukkueen kanssa että parempaan pitää pystyä. Pelaajat vastasivat hienosti huutoon ja tänään oltiin valmiita pelaamaan heti alkuvihellyksestä lähtien, eikä peli mennyt perässä juoksemiseksi. Ajatus kahdella viisikolla pelaamisesta selkeni jo alkuviikosta kun loukkaantuneiden listalta ei ollut tulossa apuja kolmannen viisikon kasaamiseksi, joten viikon harjoitukset käytettiin pääasiassa viisikkopelin ja erikoistilanteiden hiomiseen. Pelaajista huokui että peli-ilo oli katossa ja onnistumiset ruokkivat hyvää fiilistä halki ottelun. Muutamia pieniä kauneusvirheitä lukuunottamatta varsin ehjä ja miehekäs esitys meiltä kaiken kaikkiaan”, kertasi valmentaja Tuomas Similä TUNTURIDERBY-voittoa.

Kauden toinen TUNTURIDERBY pelataan Pajalan liikuntahallilla pe 17.3.2023 klo 19:00!

Loppuun vielä kiitokset runsaslukuiselle, lähes 100-päiselle ennätysyleisölle sekä erityismaininta Nousun äänekkäälle kannatusryhmälle! Upeaa lajikulttuuria, jota lappilainen salibandy kaipaakin!

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat syyskauden päätöspeleissä la 17.12.2022 Kempeleessä oululaisia joukkueita vastaan. Tuolloin vastaan asettuu klo 14:00 SS Uleå ja klo 17:00 SB Hurricane!