Miesten edustukselle kaksi sarjapistettä kotipeleistä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkueen 4-divaripelit jatkuivat lauantaina 12.11.2022 Kittilän urheiluhallilla, kun vastaan asettui oululaiset HFB ja Pelimannit!

SBC Levi – HFB 2-4 (1-2, 1-2, 0-0)

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui kokonaan uusi tuttavuus eli HFB Oulusta. Vastustajan kokoonpanosta löytyi kuitenkin useita tuttuja nimiä salibandykentiltä, joten täysin outo poppoo ei ollut vastassa.

SBC Levi aloitti vahvasti siirtyen ajassa 02:05 1-0 johtoon #19 Matti Autioniemen kierteisellä viivavedolla. Syöttäjänä #97 Paavo Toppiselle, jolle tehopiste oli ensimmäinen Levi-paidassa. HFB sai kuitenkin paremmin pelin juonesta kiinni ja erinomaisesti palloa liikuttanut sekä paljon yksilötaitoa omannut oululaisjoukkue siirtyikin 1-2 johtoasemaan vielä 1. erän aikana.

2. erässä oululaiset karkasivat jo 1-4 johtoon, ennen kuin #18 Juha-Pekka Koutaniemi iski kavennusosuman ylivoimalla suoraan lähivaparista erän loppuhetkillä.

3. erässä porotokka painoi päälle, mutta heikko viimeistely koitui tällä kertaa kohtaloksi, eikä erän alkuminuuttien ylivoimatilannettakaan saatu hyödynnettyä tällä kertaa.

Kaikilla mittareilla mitaten erittäin tasainen ottelu, jossa porotokka pystyi luomaan laadukkaita maalipaikkoja voittoonkin asti, mutta vastustaja oli tällä kertaa piirun verran etevämpi ja parempi etenkin erikoistilanteissa. Maalilla #40 Juho Huotarille 16 torjuntaa.

SBC Levi – Pelimannit 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)

Iltapäivän ottelussa kohdattiin Pelimannit Oulusta, joka on tuttu vastus viime kevään karsintapeleistä.

Toiseen otteluun lähdettiin jälleen viisikkoarvonnan kautta, sillä Perttu Pumpanen ja Teemu Tuhkanen tipahtivat kokoonopanosta pois loukkaantumisten vuoksi, mutta onneksi Veeti Hämäläinen kiirehti töistä suoraan kaukaloon.

Pelimannit oli pystynyt kehittämään pallollista peliään paremmaksi edellisestä kohtaamisesta, mutta vastustajan hieman onnekkaastakin 0-1 johtomaalista huolimatta SBC Levi oli ottelussa kuskin paikalla ja pystyi luomaan lukuisia vaarallisia maalipaikkoja läpi ottelun.

Luotto omaan tekemiseen säilyi vahvana tappioasemasta huolimatta ja ketsuppipullo aukesi 2. erässä, kun #64 Joni Niemelä laukoi vapauttavan osuman #25 Juho Wesslinin syötöstä. Seuraavista kolmesta Levi-osumasta vastasi parivaljakko #11 Heiskanen (2+1) – #18 Koutaniemi (1+2), ja viimeisen naulan arkkuun 3. erässä iski #37 Eetu Rantatalo, joka vihdoin pudotti apinan selästään tarkalla kanttilaukauksella alanurkkaan.

Pelimannit haki rohkeasti vielä ottelun lopussa kavennusosumaa ilman maalivahtia, mutta porotokka puolusti huolellisesti loppusummeriin saakka ja kauden kolmas voitto oli tosiasia!

Maalin suulla #63 Harri Lintulahdelle 7 torjuntaa.

Joukkue palkitsi keskuudestaan päivän parhaana pelaajana #11 Mikko Heiskasen, joka iski kauden ensimmäiset tehopisteensä ja johti isännän elkein alakerran peliä. Päivän tehokkain pelaaja oli #18 Juha-Pekka Koutaniemi pistein 2+2=4.

Sarjataulukko, tulokset ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/9477/10359/2022-2023/sarjataulukko

”Erittäin hyviä maalipaikkoja pystyttiin luomaan riittävästi, mutta viimeistely ei ollut tänään ihan riittävän hyvää, jotta toinenkin voitto olisi irronnut. Joukkueen puolustuspelaamiselle sekä maalivahdeille kuitenkin tuuhea sulka hattuun, sillä vain viisi päästettyä maalia (neljä tasakentällisin) kahteen otteluun on erinomainen suoritus. Pelaajat osoittivat henkistä vahvuutta nostamalla tasoaan jälkimmäiseen otteluun, eikä ketjumuutoksetkaan sekoittaneet askelmerkkejä liiaksi”, kommentoi joukkueen valmentaja Tuomas Similä.

Seuraavat ottelut

Seuraavaksi onkin tarjolla todella harvinaista herkkua, kun SBC Levi ja Ylläksen Nousu ottavat mittaa toisistaan Tunturiderbyn merkeissä! Ottelu pelataan perjantaina 25.11.2022 klo 19:00 Kittilän urheiluhallilla, joten laitahan kalenteriin iso ruksi kyseisen päivämäärän kohdalle! Kyseessä on samalla miesten edustuksen tämän kauden viimeinen kotiottelu.