Naisten edustukselle niukat tappiot Suomen Cupin avauskierrokselta

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Lauantaina 27.8. naisten edustus teki historiaa osallistumalla ensimmäistä kertaa Suomen Cup -otteluihin. Cupin ensimmäinen kierros pelattiin Kälviän vapaa-ajantalolla, yli 500 kilometrin päässä Leviläisten kotihallilta. Lohkon muut joukkueet olivat FBC Remix (1.div) Isokyröstä, Kälviän Tarmo (2.div) sekä Nurmon Jymy (3.div) Seinäjoelta. Naisten edustus matkasi turnaukseen pienellä, mutta sitäkin innokkaammalla miehityksellä!

SBC Levi – NJ 2-3 JA (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Seinäjokelainen 3. divaria pelaava Nurmon Jymy. Nurmolaisten kokoonpanoluettelon kolme täyttä kenttää saivat Leviläisten puntit hieman tutisemaan, mutta kentälle asteltiin positiivisin mielin kauden avaukseen. Ottelussa nähtiinkin järjestelmällinen ja järkevästi pelaava Levi, joka heti ottelun alkuun unohti tutisevat puntit ja pyöritti peliä itsevarmoin ottein. Erän viimeisillä minuuteilla NJ pääsi kuitenkin yllättämään Leviläiset, ja siirtyi parilla onnekkaalla osumalla 0-2 johtoon ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä #7 Maiju Takala avaa Leviläisten maalitilin #28 Milla Rönnin syötöstä. Kutkuttavassa kolmannessa erässä #28 Rönn onnistuu vielä iskemään lukemiksi 2-2 ajassa 39:37, syöttäjänä #64 Riikka Kautto. Varsinaisen peliajan loppuun tekopaikkoja aukenee vielä molemmille joukkueille, mutta ottelun ratkaisua lähdetään hakemaan jatkoajalta. Jatkoajalla Levi saa luotua upeita tilanteita, mutta ei onnistu toimittamaan palloa verkkoon ohi Nurmolaisten maalivahdin. Lopulta ajassa 51:38 Jymy pääsee vastahyökkäykseen ja yllättämään Levin maalilla torjuneen #2 Iida Poikelan, vieden näin voiton tiukasta trilleristä.

Maalivahtien torjunnat: #2 Poikela 16/19 (2+5+8+1), NJ 17/19 (4+7+4+2)

SBC Levi – FBC Remix 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Toisessa ottelussa Leviläiset kohtasivat Isokyröläisen FBC Remixin 1. divarista. Otteluun lähdettiin jälleen samoilla teeseillä, pelaamaan järkevästi ja jalkaa säästellen. Isokyröläiset tarjosivat edellistä aktiivisemman ja vauhdikkaamman vastustajan, mutta Levin naiset pysyivät sinnikkäästi pelissä mukana ottelun loppuun asti.

Ottelun maalitilin avasi FBC Remix ajassa 13:00. Toisessa erässä Levin joukkueen kuopus #26 Ria Suutari toi ilmiömäisellä yksilösuorituksella Levin tasoihin, iskien 1-1 osuman ajassa 25:08. Paria minuuttia myöhemmin Remix siirtyy kuitenkin jälleen johtoon, ja erätauolle mennään 1-2 lukemissa.

Kolmannen erän alkuun Levi tasoittaa jälleen, kun #28 Rönn iskee lukemiksi 2-2, ei syöttäjää. Ottelun viimeisillä minuuteilla, ajassa 42:06 Levin kivenkova puolustus ei kykene enää pitelemään vastustajaa, ja näin Isokyröläiset iskevät 2-3 voittomaalinsa.

Maalivahtien torjunnat: #2 Poikela 16/19 (6+4+6), FBC Remix 9/11 (4+2+3)

Päivän tehoilijana kunnostautui tauon jälkeen pelikentille palannut #28 Milla Rönn, kirjaten päivästä tehot 2+1.

Seuraavat ottelut

Leviläisten ensimmäinen Suomen Cup päättyi näin tiukkojen taisteluiden jälkeen ensimmäiselle kierrokselle. Pohjois-Suomen 2. divisioonan sarjakauden avaukseen Levin naiset pääsevät lauantaina 1.10. Rovaniemen Ounasrinteellä, kun vastaan avausturnauksessa asettuvat viime vuoden sarjavoittaja Merikoski SBT klo 12:30, sekä HaHe III Haukiputaalta klo 15:30. Nähdään Rollossa!

-AS #35