N2 päätti kautensa voitokkaasti sarjanousuun!

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Kolmosdivisioonassa pelaava naisten kakkosjoukkue sijoittui kauden 2021-2022 varsinaisissa peleissä sarjan kolmannelle sijalle. Tämä riitti paikkaan 2. divarin nousukarsinnoissa. Vastaan asettui 2. divarin toiseksi viimeinen joukkue, oululainen SB Hurricane. Pelin henki oli selvä: joukkueet pelaavat vastakkain kaksi ottelua, keskinäinen voittaja nousee 2. divariin ensi kaudelle, kun taas häviäjä jatkaa otteluitaan 3. divarissa.

Nousukarsinnat pelattiin Rovaniemen Ounasrinteellä sunnuntaina 24.4. Tiukoista otteluista huolimatta naiset taistelivat hienosti itselleen voiton ja tasapelin, mikä vie porotokan sorkat kohti kakkosdivaria kaudella 2022 – 2023!

SB Hurricane – SBC Levi II 3-5 (1-3, 1-1, 1-1)

Päivän otteluihin lähdettiin ilman suurempia ennakko-oletuksia vastustajan ollessa lähes tuntematon. Tahti ja paine omassa päässä osoittautui kovaksi, mutta ei onneksi luonut turhaa paniikkia Levin naisissa. Syötöt kulkivat hyvin, ja palloa liikutettiin helpoilla syötöillä läpi kentän. Ensimmäistä erää ehdittiin pelata vain 22 sekuntia, kun Levin #32 Kirsi Kalliosalmi teki maalin ja avasi pelin. Tämä antoi ehdottomasti hyvän tsempin päälle heti pelin alkuun. Vaikka vastustaja vielä ensimmäisessä erässä kavensikin, siivitti #14 Sonja Äikäs joukkueen saman tien 2-1 johtoon.

Vastustaja tarjosi ensimmäisessä ottelussa kaksi kahden minuutin ylivoimaa, joista toinen hyödynnettiin viivasta #19 Vähätuvan vedon voimin. Vastustaja loi ottelussa paljon vaarallisia tilanteita ja kuhinaa Levin maalin edustalle, mutta maalinteossa porotokka oli onneksi tehokkaampi. Omalla maalilla nähtiin myös onnistuneita peittoja, ja loput hoiti hienosti maaliin hälytetty #1 Sini Kukkola. Sinille torjuntoja kertyi 18.

SBC Levi II – SB Hurricane 4-4 (0-1, 2-0, 2-3)

Toiseen peliin yritettiin lähteä puhtaalta pöydältä, sillä yksi voitto ei sinänsä vielä ratkaissut mitään. Alku oli kuitenkin huomattavasti tahmeampaa ja hätäisempää pelaamista. Edes pelin alussa saatu kahden minuutin ylivoima ei tuottanut toivottua tulosta, onneksi myöskään SB Hurricane ei tehnyt maalia omalla ylivoimallaan. Vastustaja meinasi kuitenkin päästä niskan päälle ja menikin 1-0 johtoon ajassa 7:48.

Toisessa erässä vastustaja otti 2 minuutin jäähyn työntämisestä. Levin naiset eivät aikailleet, vaan tekivät maalin heti vapaalyönnistä. Pelin ollessa 1-1 joukkue heräsi taas selvästi pelaamaan paremmalla ilmeellä. Pian #9 Moona Kallo pääsi niittaamaan Levin johtoon hienosta poikittaissyötöstä.

Kolmas erä lähti käyntiin hienoisella johdolla. #27 Maria Haavikko nosti viivasta roikun maalille, joka pienen onnenkantamoisenkin seuraukseni tippui vastustajan verkkoon. Heti maalin jälkeen, vastustaja huitoi mailalla riittävän räikeästi ottaakseen tilanteesta viiden minuutin rangaistuksen. Myös tämä ylivoima oli tehokas toimissaan, ja #12 Essi Kosunen napautti päivän kolmannen ylivoimamaalin. Kun peliä oli viisi minuuttia jäljellä ja Levi 4-1 johdossa, alkoi tulla kuitenkin pahoja hölläämisiä. Vastustaja näpäytti heti kahdella kavennusmaalilla. Edes naisille tarjottu rangaistuslaukaus ei auttanut joukkuetta kirimään lisää eroa. Ottelu kävi yhä jännittävämmäksi SB Hurricanen kaventaessa lukemat tasan 4-4 ajassa 42:21. Naiset pystyivät kuitenkin pitämään verkkonsa loppuajan tyhjänä ansaiten paikkansa 2. divarissa!

#1 Kukkolalle toisessa ottelussa 14 torjuntaa.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/24/8930/5877/2021-2022/sarjataulukko

-EV #19