Naisten kakkosjoukkueella vauhdikas kaudenaloitus!

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Naisten kakkosjoukkue avasi toisen kautensa 2. divisioonassa Kittilässä 30.9. Joukkue on saanut riveihinsä paljon uutta verta ja kokemusta, ja kaukalossa nähtiinkin hienoja hetkiä viikonloppuna. Naiset onnistuivat vääntämään peleistä täydet pisteet kotiintuotavaksi.

HaHe II – SBC Levi II 1-10 (0-5, 0-2, 1-3)

Levin naiset lähtivät otteluun selvästi hyvällä jalalla ja fiiliksellä. Tunnelma saatiin vapautumaan jo ajassa 2:38, kun #5 Anna Laitinen teki pelin avausmaalin. Startti oli erinomainen, sillä joukkue iski yhteensä viisi maalia ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.

Toisessa erässä maalien tekotahti hidastui hieman, mutta vastustajan tulostaulu saatiin pysymään edelleen nollilla. Oman maalin edustalla nähtiin hyviä peittoja ja pallon riistoja. Toinen erä päättyi lukemiin 7-0 Levin naisten hyväksi. Kolmas erä alkoi samaan malliin, naisten tehtaillessa itsensä jo 9-0 johtoasemaan. Vastustaja pääsi rokottamaan kerran viimeisessä erässä.

SBC Levi II – SBC Levi 4-3 (1-2, 1-1, 2-0)

Päivän toinen ottelu oli huomattavasti tasaisempi, ja maalienteko vaikeampaa. Mainittakoon vielä, että seuran naisjoukkueiden välinen paremmuus on jäänyt aina ratkaisematta, aikaisempien otteluiden päätyttyä tasalukemiin! Ensimmäinen erä alkoi huomattavasti tahmeammin, kun kakkosnaiset ottivat jo ensimmäisellä minuutilla kahden minuutin jäähyn. Ykkösnaisten ylivoima jäi kuitenkin tuloksettomaksi. Sen sijaan kakkosnaisten #44 Marjukka Silvennoinen näytti maalinteon mallia alivoimalla vieden kakkosnaiset 1-0 johtoon. Vastustaja onnistui kuitenkin ensimmäisessä erässä maalinteossa tehokkaammin tehden kaksi maalia.

Toinen erä alkoi samoin kuin ensimmäinenkin, ja jäähypenkkiä lämmitettiin jälleen. Tälläkään kertaa se ei tuonut vastustajalle lisää etumatkaa, mutta pian edustusnaiset menivät kuitenkin jo 3-1 johtoon. Kakkosnaiset onnistuivat hienosti kasaamaan peliään ja taistelemaan takaa-ajoasemassa. Ensin #11 Essi Kosunen toi joukkueen pykälän lähemmäs, ja kolmannen erän alussa #87 Oona Salo toi lukemat tasan kanttilaukauksellaan ylivoimalla pelatessa. Tilanteita nähtiin molemmissa päissä, ja erityisesti vastustajan puolustukselle ja maalivahdille on nostettava hattua. Ratkaisevan maalin laukaisi #9 Moona Kallo viivasta ajassa 32:27. Erän loppuun vastustaja otti maalivahdin pois hakien ylivoiman turvin vielä tasoitusta, mutta tämän kakkosnaisten puolustus kesti.

Päivän kovimmat pistesaldot kuittasivat #5 Anna Laitinen (3+2), #44 Marjukka Silvennoinen (2+3), #12 Kerttu Hurtig (2+1) sekä #3 Eeva-Maria Tornberg (0+3). Maalivahti #25 Johanna Pihlajamaalle otteluissa yhteensä 13 torjuntaa.

Näin päivää kommentoi joukkueen valmentaja Juha Kankaanpää:

”Ekan pelin lataus oli aika nappisuoritus joukkueelta; hyvä startti peliin, maalipaikoissa oltiin tosi teräviä, viimeisteltiin hyvällä prosentilla paikoista sekä pystyttiin luomaan paikkoja hitailla ja nopeilla hyökkäyksillä. Toisessa pelissä seuran sisäisen paikallisväännön jännitys näkyi ajoittain. Joukkue osoitti vahvaa luonnetta kampeamalla tappioasemasta voittoon asti viimeisessä erässä. Hyvää taistelutahtoa sekä asennetta kuvaa neljä päästettyä maalia ja 14 tehtyä maalia kahteen peliin, joka on osoitus joukkueen tehokkuudesta. Hieno startti kauteen.”

Seuraavan kerran joukkueen peliä on nähtävissä kotiturnauksen merkeissä Rovaniemellä sunnuntaina 15.10. Tulehan kannustamaan!