Naisten kakkosjoukkueella 4 pisteen päivä!

| Aiheet: Naiset II, Raportit

N2 joukkue kävi taistelemassa lauantaina 18.11 Kempeleestä täydet 4 pistettä mukaansa. Vastassa olivat Kainuun Ärjy sekä 3. divarista noussut SS Kanuuna. Viime kaudella Kainuun Ärjy vei voiton molemmista joukkueiden välisistä kohtaamisista, mutta tällä kaudella asia oli toisin.

Kainuun Ärjy – SBC Levi II 4-9 (1-2, 1-3, 2-4)

Kajaanin naiset tiedettiin etukäteen haastavaksi vastustajaksi, jolla on hieno kyky kääntää peli vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen, joka usein päättyy maaliin. Edellisissä kohtaamisissa huomattiin myös kaverin kyky osua ripareihin ja pomppiviin palloihin. Tässä pelissä puolustus oli onneksi hyvin hereillä suurimman osan ajasta. Ensimmäisen tilastomerkinnän pelissä taituroi #5 Anna Laitinen avaten maalitilin jo ajassa 2:37. Levin ollessa ensimmäisessä erässä 2-0 johdossa, vastustaja pääsi kaventamaan harmittavalla roikkupallolla, joka putosi maalivahti #40 Kontiosalon selän taakse.

Toisessa erässä nähtiin jännittäviä hetkiä, kun vastustaja pääsi pyörittämään ylivoimaa Levin pelaajan jatkuvan väärän pelitavan vuoksi. Ylivoima jäi ilman tehoja, mutta Levin alivoima sen sijaan pääsi makustelemaan av-maalin #5 Anna Laitisen päättäväisyyden ansiosta. Heti perään nähtiin niin ikään tiukkaa määrätietoisuutta kapteeni #12 Kerttu Hurtigin toimesta. Vastustaja astui keskikentällä Kertun mailan lavan päälle kaatuen vauhdilla, mutta Kerttu ei tilanteessa epäröinyt, vaan nosti jalalla ja laukoi pallon maaliin.

Vaikka vastustaja pääsi rokottamaan ottelussa neljä kertaa, oli Levin poppoo tänään vahvempi. Helpolla voitto ei tullut, eikä voi sanoa että peli olisi ollut Levin hallussa. Onnistumisia tuli tiiminä kuitenkin laajalla rintamalla, ja pisteille pääsi jopa kymmenen pelaajaa.

SBC Levi II – SS Kanuuna 5-1 (0-1, 1-0, 4-0)

Päivän toinen peli ei ollut Leviläisiltä kovinkaan vahva näyttö. Vastustaja meni ensimmäisessä erässä johtoon, eikä omaa maalitiliä saatu millään avattua. Pallo pomppi liikaa, kaksinkamppailuja hävittiin, ja omasta pelistä tehtiin melko ahdasta ja hankalaa. Toiseenkaan erään ei onnistuttu itse tekemään yhtään maalia, vaikka vastustaja antoikin tasoitusta omalla maalilla tuoden lukemat 1-1. Toiseen erään saatu kahden minuutin ylivoima oli niin ikään tehoton.

Vaikka peli oli hankala, nähtiin myös hienoja onnistumisia. Levin ykkösketju kuritti vastustajaa viimeisessä erässä neljä kertaa. Nostettakoon sieltä kaksikko #28 Hämäläinen sekä #44 Silvennoinen, joiden yhteistyössä merkittiin maaleista kolme.

Päivän kovimmat pistenikkarit olivat #28 Heidi Hämäläinen (3+2), #44 Marjukka Silvennoinen (2+3), #12 Kerttu Hurtig (1+3) sekä #5 Anna Laitinen (2+2). Valmentaja Kankaanpää nosti päivän pelaajaksi #12 kapteeni Kerttu Hurtigin, joka pelasi vahvasti, ja tuli hienosti myös puolustuksen tueksi. Näin kapteeni kommentoi päivän pelejä:

”Kempeleestä taisteltiin kaksi voittoa, mikä on loistava suoritus joukkueelta! Helpolla pisteet ei kuitenkaan tulleet, vaan molemmat joukkueet antoi meille kunnon vastuksen. Taistelutahtoa ja itsensä likoon laittamista tarvittiin! Onneksi sitä lopulta löytyi sen verran, että saatiin täydet neljä pistettä kotiin. Pelaajien puolesta olen iloinen, että niin moni sai onnistumisen kokemuksia Kainuun Ärjyä vastaan: yhdeksän maalia ja kahdeksan eri maalintekijää! SS Kanuunaa vastaan joukkueen peli tuntui hieman tahmealta: helppoja virheitä ja kommunikaation puutetta. Kaksi ensimmäistä erää oli tiukkaa vääntöä ja vastustajan oma maali auttoi meitä pysymään pelissä mukana. Onneksi kolmanteen erään saatiin uusi vaihde päälle ja maalihanat lopulta aukesivat!”

Seuraavat pelit

Seuraavan kerran porotokka päästetään irti Kempelehallilla 3.12. Vastaan saadaan ensimmäistä kertaa tälle kaudelle SB Hurricane, joka huhujen mukaan puolustaa omaa maaliaan tiukasti. Illan viimeisessä pelissä päästään ottamaan revanssi sarjakärki SBT Merikoskea vastaan, jolle hävittiin tällä kaudella 1-5 kotikentillä. Tällä hetkellä Levin naiset ovat muuten vahvasti sarjan kakkosena, omaten sarjan parhaimman maalieron. Tervetuloa seuraamaan, miten tilanne etenee!

-EV #19