Miesten edustukselle tasapeli ja voitto Torniosta

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue matkasi la 12.3.2022 Tornioon runkosarjan toiseksi viimeisiin otteluihin. Lähtökohdat päivän peleihin olivat poikkeuksellisen haastavat, sillä viheliäinen koronavirus oli luikerrellut pari viikkoa aiemmin joukkueen reeneihin, joten puolikuntoisia toipilaita mukana oli kourallinen ja sairastelun vuoksi poisjääntejä iso kourallinen. Lisäksi parin edeltävän viikon harjoituksissa ei juuri ruuhkaa ollut runsaan potilasmäärän vuoksi.

OYUS – SBC Levi 2-2 (1-0, 1-0, 0-2)

Päivän ekassa matsissa vastaan asettui Oulun yliopiston urheiluseura OYUS. Syyskaudella pisteet jaettiin 3-3-tasapelin myötä.

Pelaamattomuus näkyi SBC Levin pelaajien otteissa halki ottelun ja OYUS karkasi jo 2-0 johtoon 2. erän viimeisten sekuntien ”pukukoppimaalilla”.

Porotokka ei kuitenkaan lannistunut, vaan tärkeä kavennusosuma syntyi heti 3. erän alussa ajassa 31:25, kun ottelun nuorin pelaaja #77 Kaapo Mäkimartti löysi takatolpalta #25 Juho Wesslinin, joka tinttasi pallon verkon perukoille. Lisäksi #71 Tomi Röppäseltä saatiin mainiot tukitoimet maalin syntyyn röyhkeällä keskustaan ajolla, joka sitoi kaksi oululaispelaajaa mukaansa.

3. erän lopulla heti SBC Levin aikalisän jälkeen #18 Juha-Pekka Koutaniemi tasoitti loppulukemiksi 2-2 laukomalla pallon etunurkasta sisään. Osuma syntyi ajassa 43:52 joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Maali oli joukkueen maalipörssiä johtavalle ”Jupelle” kauden 11. täysosuma.

SBC Levi sai vielä mahdollisuuden voittomaalin tekemiseen vain sekunteja ennen ottelun päätöstä, kun kaksi Levi-pelaajaa pääsi yllättäen nokikkain OYUS-maalivahdin kanssa, mutta oululaisveskari nappasi todellisen ”gamesaverin” takatolpalta ja pisteet jakoon lukemin 2-2.

Levi-maalilla #63 Harri Lintulahdelle 13 torjuntaa.

SBC Levi – AC Susikädet 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui sarjajumboksi jumittunut AC Susikädet Iistä. Syyskauden kohtaamisessa iiläiset juottivat katkeraa kalkkia kittiläläisille nousemalla 2-5 tappioasemasta tasapeliin 3. erän viimeisillä minuuteilla.

SBC Levin alkuperäinen 13+2 vahvuus kaventui entisestään päivän toiseen otteluun, kun #6 ”Jukkis” Sigvart joutui jättämään leikin kesken polvivaivojen vuoksi.

1. erässä SBC Levi sai luotua muutaman maukkaan maalipaikan, mutta ottelun ensimmäisen osuman iski kuitenkin AC Susikädet. 2. erässä SBC Levikin avasi maalihanansa; #37 Eetu Rantatalo tykitti tasoituksen ja #21 Hannu Molkojärvi maalasi kahdesti iiläisten onnistuessa kertaalleen, joten 3. erään lähdettiin Levin johtaessa 3-2.

Pakin paikalla isoja minuutteja jauhanut #16 Mikko Hast putosi pelistä pois loukattuaan polvensa pallontavoittelutilanteessa, joten jo valmiiksi rikkonainen rosteri kaventui vahvuuteen 11+2.

Ottelun voittomaali nähtiin 3. erässä ajassa 32:59 ylivoimalla, kun #9 Nils Juhan Juuso laukoi paluupallon sisään ilmasta maalin edestä. Syöttöpiste Jupe Koutaniemelle.

AC Susikädet onnistui kaventamaan vielä viitisen minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta SBC Levi kesti ja tärkeät kaksi pistettä Kittilään maalein 4-3!

SBC Levin #63 Lintulahdelle 15 torjuntaa.

Porotokka osoitti lauantaina huikeaa venymiskykyä, kun vaikeista lähtökohdista huolimatta joukkue pystyi hakemaan äärimmäisen tärkeät kolme sarjapistettä. Täysin pelikuntoiset kenttäpelaajat pystyi laskemaan yhden käden sormilla ja joukkueen neljästä varsinaisesta maalivahdistakin vain yksi pääsi peleille. Huonosta pallotuntumasta ja runsaista poissaoloista huolimatta pelaajat venyivät haastavassa paikassa koviin suorituksiin omilla tonteillaan. Vain viisi päästettyä maalia kahteen otteluun kertoo joukkueen asenteesta puolustuspelaamiseen ja lisäksi maalilla #63 Harri Lintulahti esiintyi vakuuttavasti.

Joukkue valitsi keskuudestaan päivän parhaaksi pelaajaksi #19 Matti Autioniemen, joka tutussa sentterin roolissa urakoi isot minuutit hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Tehopisteillä mitattuna päivän onnistujia oli lisäksi #21 Molkojärvi (2+1) ja #18 Koutaniemi (1+2).

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/8105/5878/2021-2022/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Sarjatilanne pysyi päivän tulosten myötä huikean tasaisena ja SBC Levin sarjasijoitus ratkeaa vasta viimeisissä runkosarjapeleissä la 26.3.2022 Iissä. Tuolloin vastaan asettuu oululaiset Dynamo Akatemia klo 14:00 ja SB Hurricane klo 17:00! Hyvillä tuloksilla viimeisistä otteluista joukkue pystyy säilyttämään sarjapaikkansa suoraan, mutta muussa tapauksessa edessä lienee kauden jatkuminen putoamiskarsintapelien merkeissä.