Miesten edustusjoukkue voitolla ja tasurilla joulutauolle!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue päätti syyskauden hakemalla kolme arvokasta sarjapistettä Sodankylän peleistä la 18.12.2021!

HaHe – SBC Levi 4-5 (2-1, 1-2, 1-2)

Ensimmäisessa ottelussa vastaan asettui pari pykälää sarjataulukossa ylempänä ollut Haukiputaan Heitto. Ottelussa nähtiin runsaasti erikoistilanteita, sillä 5min rangaistuksia tuomittiin peräti kolmin kappalein, lisäksi yksi ”pikkukakkonen” sekä yksi rangaistuslaukaus.

Tasaisissa merkeissä käynnistynyt ottelu sai yllättävän käänteen, kun #18 Juha-Pekka Koutaniemi passitettiin kärsimään 5min rangaistusta ajassa 05:11. Kulmaväännön jälkitilanteessa ”Jupen” maila osui vahingossa vastustajaa pään seudulle, eikä ottelun tuomaristolle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tuomita tilanteesta sääntöjen mukainen ”vitonen” huitomisesta.

HaHe iski pitkän ylivoimansa aikana kahdesti siirtyen 2-0 johtoon, mutta SBC Levin #25 Juho Wesslin kavensi alivoimalla. Seuraava vitonen tuomittiin 1. erän loppupuolella, kun Levin #16 Mikko Hast oli pääsemässä karkuun vasemmalta laidalta ja vastustaja päätti katkaista etenemisen taklaamalla Hastin vaarallisesti laidan yli rytinän kera. SBC Levin pitkä ylivoima jäi kuitenkin tehottomaksi.

2. erässä porotokka iski kahdesti #18 Koutaniemen ja #16 Hastin toimesta siirtyen 2-3 johtoon, mutta HaHe kuittasi tasoituksen erän loppuhetkillä. 3. erässä #18 Koutaniemi vei SBC Levin jälleen johtoon ajassa 32:53 upealla yksilösuorituksella. Syöttöpiste 3-4 maaliin #6 Jari-Pekka Sigvartille, jolle tehopiste oli ensimmäinen SBC Levin paidassa. Viitisen minuuttia myöhemmin SBC Levi siirtyi ratkaisevan tuntuiseen 3-5 johtoasemaan #23 Lasse Saastamoisen maalatessa ylivoimalla paluupallosta, kun HaHen pelaaja oli kärsimässä 5min rangaistusta huitomisesta.

HaHe onnistui kaventamaan rangaistuslaukauksesta tilanteeksi 4-5 vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta ottelun loppuhetkien painostuksen SBC Levi selvitti varmasti ja makoisat sarjapisteet Kittilään!

Ottelussa nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun ylivoimatilanteessa maalilla ollut SBC Levin maskimies ja HaHen maalivahti törmäsivät tahattomasti toisiinsa sillä seurauksella, että haukiputaalaisten maalivahti loukkasi niskansa ja joutui jättämään pelin kesken. Toivomme pikaista toipumista HaHe-veskarille!

#18 Koutaniemelle tehot 2+1 ja maalin suulla #2 Ville Kultimalle 15 torjuntaa.

SBC Levi – OYUS 3-3 (0-1, 0-0, 3-2)

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin Oulun yliopiston urheiluseura, tuttavallisemmin OYUS. SBC Levin valmistautuminen otteluun ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, eikä peli tuntunut lähtevän rullaamaan oikein missään vaiheessa. Terävyys puuttui ja pallo poltteli pelaajilla lavassa.

Ensimmäiset kaksi erää nuhjattiin molemmin puolin tehottomasti OYUSin johtaessa jalkapallolukemin 0-1, kunnes 3. erän alkuminuuteilla #11 Mikko Heiskanen kiskaisi armottoman rystysvingin puolen kentän jälkeen ja #25 Wesslin ehti ensimmäisen paluupallolle: tilanne 1-1! Heti seuraavassa vaihdossa joukkueen kapteeni #21 Hannu Molkojärvi iski porotokan ensimmäistä kertaa johtoon, mutta OYUS tasoitti puolestaan jo seuraavassa vaihdossa tilanteeksi 2-2.

Ajassa 41:51 OYUS siirtyi jälleen johtoon muutama vuosi sitten SBC Leviäkin edustaneen #87 Atte Kelonevan yksilösuorituksella ja tilanne 2-3. SBC Levi ei kuitenkaan taipunut, vaan #21 Molkojärvi iski pelin tasoihin ajassa 43:23 #61 Jesse Mikkolan loistopassista! OYUSille tuomittiin vielä 2min rangaistus työntämisestä 23 sekuntia ennen päätössummeria. SBC Levin ylivoimaviisikko sai rakenneltua pari maukasta maalipaikkaa loppusekunneilla, mutta OYUS-maalivahti nollasi yritykset ja pisteet jaettiin maalein 3-3.

#21 Molkojärvelle tehot 2+0 ja maalilla #63 Harri Lintulahdelle 10 torjuntaa.

Joukkue valitsi keskuudestaan päivän parhaaksi pelajaaksi kapteeni-Molkojärven.

Erikoistilanteiden hiominen jatkuu edelleen, jotta kevätkaudella pystytään kääntämään tasaiset pelit voitoiksi. #22 Jaakko Sattanen teki paluun pelikentille yli vuoden tauon jälkeen. Syksyllä joukkueeseen liittynyt #6 Jari-Pekka Sigvart pelasi ensimmäiset ottelunsa Levi-paidassa napaten myös syöttöpisteen. SBC Levi jää joulutauolle neljän ottelun pisteputkessa. Huipputasaisessa sarjassa joukkue on sarjataulukossa sijalla kuusi (9p), mutta sarjan kakkossija on vain kahden sarjapisteen päässä.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/8105/5878/2021-2022/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat la 8.1.2022 Iissä uudella Iisi-Areenalla! Vastaan asettuu klo 14:00 Dynamo Akatemia ja klo 17:00 sarjakärki-SB Hurricane.