Miesten edustusjoukkueelle kolme sarjapistettä kotipeleistä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue pelasi 4-divarikauden ensimmäiset kotiottelunsa la 6.11.2021 Kittilän urheiluhallilla! Edellisen kerran joukkue pelasi kotihallissaan 25.1.2020, eli lähes kaksi vuotta sitten.

SBC Levi – SoPa 4-4 (0-0, 3-1, 1-3)

Päivän ensimmäisessa ottelussa klo 12:00 vastaan asettui Sodankylän Pallo. 1. erä meni molemmilta vielä askelmerkkejä hakiessa, mutta 2. erässä porotokka hyppäsi kuskin paikalle ja karkasi erän loppuhetkillä jo 3-1 johtoon #16 Mikko Hastin maalilla.

Ykköskenttään nostettu #23 Lasse Saastamoinen kiitti luottamuksesta ja iski joukkueen kaksi ensimmäistä häkkiä. Täysosumat olivat samalla miehen ensimmäiset Levi-paidassa.

3. erä jatkui siitä mihin edellisen erän lopulla jäätiin. Sodankyläläisten rikkeen seurauksena #25 Juho Wesslin pääsi veivaamaan rankkarin, jonka lopputuloksena veskari kuutamolle ja tulostaululle lukemat 4-1 ajassa 30:47.

Ehjää 45-minuuttista ei nähty kuitenkaan vielä tälläkään kertaa porotokalta, sillä SoPa runnoi pelin tasoihin lopulta vain 53 sekunnissa ennen 3. erän puoltaväliä. Molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa täyteen pistepottiin, mutta lopulta pisteet tasattiin sopuisasti maalein 4-4.

Harmittavasti kyseessä oli SBC Levin kolmas ottelu peräkkäin, kun kovalla työllä ansaittu kolmen maalin johtoasema kuihtui kasaan.

Maalin suulla #2 Ville Kultimalle 12 torjuntaa. Ottelua oli jännittämässä lähes 70-päinen yleisö, joka on samalla miesten kotiotteluiden uusi yleisöennätys!

SBT Tornio – SBC Levi 2-6 (1-4, 0-0, 1-2)

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui vanha tuttu kilpakumppani SBT Tornio, jonka kanssa on käyty kovia kamppailuja viime kausien aikana.

Torniolaiset pääsivät iskemään ottelun avausmaalin maalinedushässäkästä vain minuutin pelin jälkeen, mutta sen jälkeen porotokan maalihanat aukesivat. Kapteeni #21 Hannu Molkojärvi iski tärkeän tasoitusosuman ajassa 05:09 sytyttäen joukkueensa ilmiliekkeihin. Syöttöpiste debyyttiotteluaan pelanneelle #65 Santeri Puumalaiselle.

1. erän aikana onnistuivat lisäksi myös #25 Wesslin, #18 Koutaniemi ja #11 Heiskanen, joten erätauolle lähdettiin SBC Levin johtaessa 4-1.

2. erässä ei lisäosumia nähty, vaikka taitavat torniolaiset vyöryttivät vaarallisia hyökkäyksiä Levi-maalille. Peittopeli oli ensiluokkaista ja maalin suulla #63 Harri Lintulahti hoiti loput.

Ottelun viimeiset maalimerkinnät nähtiin aivan ottelun loppuhetkillä, kun #21 Molkojärvi sijoitti pallon tyhjään torniolaismaaliin ajassa 44:30 vastustajan hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Torniolaiset saivat värkättyä vielä 5-2 kavennusosuman, ennen kuin #9 Nils Juhan Juuso pyöräytti hävyttömällä yhden käden veivauksella läpiajosta loppulukemat 6-2 ajassa 44:53!

Maalin suulla #63 Lintulahdelle 18 torjuntaa mukaan lukien muutama ”gamesaveri”.

Helpolla pisteet eivät tänään kuitenkaan tulleet, sillä #16 Hast (nilkka), #25 Wesslin (nilkka), #42 Ihalainen (takareisi), #37 Rantatalo ja #43 Wäli tippuivat rosterista pois pelien aikana. Alunperin yli kolme kentällistä miehiä oli Tornio-ottelun loppuhetkillä kaventunut enää kahteen pelikuntoiseen kentälliseen, mikä nostaa taisteluvoiton arvoa entistä korkeammalle.

Kapteeni-Molkojärven sanoin: ”Tässä ottelussa oltiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella yhtenäinen JOUKKUE!”

Onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla, ja tehokkaimpina hääräsivät #21 Molkojärvi (2+0) ja #23 Saastamoinen (2+0).

Joukkue valitsi päivän parhaaksi pelaajaksi Tornio-ottelussa loistaneen maalivahti #63 Harri Lintulahden.

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkue pelaa syyskauden viimeiset ottelunsa la 18.12.2021 Sodankylässä! Tuolloin vastaan asettuu HaHe Haukiputaalta klo 13:00 ja OYUS Oulusta klo 15:00.

P.s Kiitos runsaslukuiselle kotiyleisölle kannustuksesta! Nähdään miesten kotiotteluiden merkeissä seuraavan kerran helmikuussa 2022.