Miesten edustusjoukkueelle tasapelipiste Sodankylästä

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue matkasi kauden toiseen sarjaturnaukseen Sodankylään la 16.10.2021.

AC Susikädet – SBC Levi 5-5 (1-2, 1-2, 3-1)

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohdattiin AC Susikädet Iistä, jonka kanssa pelattiin tiukkoja vääntöjä 5-divarissa pari kautta sitten. SBC Levi aloitti ottelun vahvasti siirtyen 2-0 johtoon 1. erässä. #37 Eetu Rantatalon 2-0 osuman syöttöpiste kirjattiin 15-vuotiaalle #20 Roni Herraniemelle, jolle tehopiste oli ensimmäinen aikuisten sarjoissa. Vastustaja tuli kuitenkin tasoihin kahdella RL-osumalla 1. erätauon molemmin puolin.

Porotokka näytti menevän menojaan 3. erän alussa, kun #25 Juho Wesslin iski joukkueensa jo 5-2 -johtoon ottelun toisella täysosumallaan ajassa 31:31. AC Susikädet kavensi kuitenkin vain kaksi sekuntia myöhemmin lyömällä pallon suoraan vastustajalle käännetystä keskialoituksesta Levi-maaliin. SBC Levin näkökulmasta heikon 3. erän synkensi ottelun viimeinen pariminuuttinen, jonka aikana Susikädet iski kaksi maalia ilman maalivahtia pelatessaan. Tasoitusosuma syntyi ajassa 44:50 vain 10 sekuntia ennen päätössummeria. Siispä pisteet jakoon kitkeränmakuisella lopputuloksella 5-5.

Maalin suulla #63 Harri Lintulahdelle 11 torjuntaa.

SBC Levi – Dynamo Akatemia 4-6 (4-2, 0-3, 0-1)

Toiseen otteluun Dynamo Akatemiaa vastaan joukkue lähti ensimmäisen matsin loppuhetkien puppeloinnista sisuuntuneena. Vastustaja saatiin hetkellisesti purjeisiin 1. erässä, kun #18 Juha-Pekka Koutaniemi laukoi porotokan jo 4-1 johtoon ottelun toisella osumallaan ajassa 10:14. Alkuhetket olivatkin melkoista sarjatulitusta ja oululaiset joutuivat vaihtamaan myös maalivahtia porotokan myllytyksessä.

Huolimaton puolustuspeli, ujo pelaaminen johtoasemassa ja etenkin erikoistilannepelaamisen epäonnistuminen ensimmäisen ottelun tavoin maksoi kuitenkin lopulta kallisarvoiset sarjapisteet; vastustaja hivuttautui rinnalle 2. erässä tasoittaen ensin lukemiksi 4-4 ja painellen lopulta ohi kaiken kaikkiaan kolmen ylivoimamaalinsa turvin.

3. erässä porotokka ei saanut loppukiriä enää aikaiseksi, vaan peli meni pallon perässä juoksenteluksi ja hyökkäyspeli tyrehtyi huonoihin syöttöihin. Vastustajan ylivoimatehokkuus ottelussa oli 3/3, joten SBC Levin alivoimapelin onnistumisprosentiksi jäi pyöreä 0%, joka tasaisissa peleissä nousee varmasti ratkaisevaan asemaan, ja niin tälläkin kertaa. Loppulukemat siis oululaisten hyväksi 6-4.

Maalin suulla #35 Eemil Aholalle 12 torjuntaa.

Harmittavasti lauantaipäivän peleistä käteen jäi lopulta vain yksi sarjapiste, vaikka molempia otteluita johdettiin kolmella maalilla (5-2 ja 4-1), joten johtoasemassa pelaamisessa oli tällä kertaa isoja haasteita. Myös erikoistilannepelaaminen muodostui tällä kertaa ylivoimaisen suureksi kompastuskiveksi, sillä vastustajat iskivät kaksi maalia rankkareista, kolme maalia 5v4-ylivoimalla, kaksi maalia 6v5-ylivoimalla, yhden maalin suoraan vapaalyönnistä ja yhden maalin suoraan keskialoituksesta. 9/11 maalia erikoistilanteista on aikamoinen lukema ja jättää todella paljon parannettavaa tuleviin koitoksiin. SBC Levin tekemistä maaleista yksi syntyi siirretyn rangaistuksen aikana ja yksi ylivoimalla. Lisäksi vastustaja teki yhden oman maalin.

Erikoisia tapahtumia ja erikoinen pelipäivä kaiken kaikkiaan, joka jätti myös paljon hampaankoloon. Nyt painetaan kolme viikkoa lujasti treeniä, jotta la 6.11 kotiyleisö näkee porotokan parhaimmillaan!

Joukkue valitsi keskuudestaan päivän parhaaksi pelaajaksi #25 Juho Wesslinin, jonka päivän tehoiksi summautui komeat 2+2.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/5534/5878/2021-2022/sarjataulukko

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat la 6.11.2021 kauden ensimmäisellä kotiturnauksella Kittilän urheiluhallilla! Vastaan asettuu klo 12:00 Sodankylän Pallo ja klo 16:00 SBT Tornio. Sen verran huikea pelipäivä tulossa, että kannattaa laittaa ylös kalenteriin jo nyt!