Naisten edustukselle kolmen pisteen sarja-avaus kotiturnauksessa

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit, Uutiset

Lauantaina 25.9. naisten edustusjoukkue pääsi pitkästä aikaa tositoimiin, avatessaan sarjakauden kotiturnauksessa Kittilän Urheiluhallilla.

SBC Levi – Santa’s United 6-4 (4-0, 0-3, 2-1)

Päivän ensimmäisessä koitoksessa vastaan asettui vanha tuttu Santa’s United Rovaniemeltä. Intoa puhkuva Levin porotokka avasi pelin heti ensimmäisestä hyökkäyksestä joukkueen kapteenin #6 Krista Ahon tällätessä pallon maaliin ajassa 00:24, syöttäjänä #56 Tuuli Korhonen. Ensimmäisessä erässä Levin naiset pyörittivät pienellä rosterilla liikkeellä ollutta vastustajaa, ja ajassa 10:48 leviläiset karkaavatkin jo 4-0 johtoon #56 Korhosen maalilla, syöttäjänä #4 Henna Kuru. Maalin makuun ensimmäisessä erässä pääsivät myös #47 Satu Karjala (03:50, #64 Riikka Kautto) ja #18 Maria Pälä (06:05, #7 Maiju Takala).

Toisessa erässä nähtiin kuitenkin jo hieman vaisumpi Levi. Santa’s United hyödynsi auenneet maalipaikat tehokkaasti, ja toiselle erätauolle mentäessä oli leviläisten johto kaventunut jo tilanteeseen 4-3.

Kolmanteen erään leviläiset laittoivat taas uutta vaihdetta silmään. Ajassa 32:17 #11 Reetta Hannula iskee Levin 5-3 johtoon, ottelun toisen syöttöpisteensä nappaa #4 Kuru. Muutamaa minuuttia myöhemmin Levi karkaa jo 6-3 johtoon #56 Korhosen ja #6 Ahon taidonnäytteellä. Pelin viime minuuteilla Santa’s onnistuu vielä kaventamaan loppulukemiksi 6-4. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin tehot 2+1 tehtaillut #56 Korhonen.

Maalivahtien torjunnat: #35 Anni Similä 7/11 (1+2+4), Santa’s United 16/22 (8+2+6)

HaHe III – SBC Levi 1-1 (0-0, 1-0, 0-1)

Päivän toisesta kamppailusta osattiin ennalta odottaa tasaisempaa taistoa, kun vastassa oli Haukiputaan Heiton naisten kolmosjoukkue. Kolmosjoukkuetta vastaan Levin naiset eivät olleet ennen otelleet, mutta HaHen riveistä löytyi tuttuja kasvoja viime vuotisista edustusjoukkueista.

Ensimmäinen erä mentiinkin tasaisesti molempiin päätyihin. Levin naiset pääsivät maalipaikoille, mutta viimeistely ontui ja tolpat ja ylärimat kolisivat. Erätauolle lähdettiin 0-0 lukemissa, torjuntojen ollessa tasan 4-4.

Toisessa erässä HaHe onnistui iskemään ottelun avausmaalin #42 Laura Kaaretkosken selän taakse ajassa 27:01. Tasaisen erän päätteeksi lukemat 1-0 haukiputaalaisille.

Kolmannessa erässä HaHe oli päässyt jo leviläisten niskan päälle. Levin maalivahti #42 Kaaretkoski piti kuitenkin joukkueen pelissä mukana, ja ajassa 39:34 kaksikko #6 Aho – #56 Korhonen toi Levin tasoihin 1-1 osumalla. Trillerimäisen ottelun päätteeksi summeri soitti loppulukemiksi tasan 1-1. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin SBC Levin pakkikaluston uusin vahvistus #76 Janna Siirtola.

Maalivahtien torjunnat: #42 Kaaretkoski 17/18 (4+6+7), HaHe III – 11/12 (4+5+2)

Turnauksen tehoilijat: #56 Korhonen 2+2, #6 Aho 2+1, #4 Kuru 0+2