Miesten edustusjoukkueen kausi päätökseen

| Aiheet: Miehet edustus, Uutiset

Miesten edustusjoukkueen 20. virallinen sarjakausi päättyi viime viikolla. Salibandyliiton suunnalta tiedusteltiin halukkuutta jatkaa pelejä vielä myöhemmin keväällä mikäli koronatilanne sen mahdollistaa, mutta vaihtoehtona oli myös kauden päättäminen tähän ilman sanktioita.

Joukkuepalaverin perusteella kausi päätettiin pistää pakettiin, sillä edellisen kerran on pystytty pelaamaan la 10.10.2020 Sodankylässä, joten kauden käynnistäminen uudelleen 6-7kk pelitauon jälkeen ei tuntunut kenestäkään mielekkäältä.

Joukkueen kausi käynnistyi toukokuussa 2020 koronakevään jäljiltä rajoitusten sallimissa puitteissa pienryhmäharjoittelulla ulkona ja jo kesäkuussa päästiin palaamaan myös sisätiloihin ja lajiharjoittelun pariin mm. ensimmäisen joukkueleirityksen muodossa.

Heinäkuun mittaisen omatoimijakson jälkeen luvassa olikin sitten isompi pommi, kun elokuun alussa parin päivän varoitusajalla joukkueen harjoitustilat vietiin päiväkodin käyttöön kolmeksi kuukaudeksi ja soppa oli valmis. Tämä asia oli saatujen tietojen mukaan kunnantalolla tiedossa jo touko-kesäkuussa, mutta urheiluhallin käyttäjille asiasta kerrottiin jostain käsittämättömästä syystä vasta viime tipassa heinä-elokuun vaihteessa. VMP, eikä tässä yhteydessä puhuta varamiespalvelusta.

Olisiko joukkue ilmoittautunut edes sarjaan toukokuussa, mikäli olisi tiedetty hyvissä ajoin etukäteen, että keskellä kilpakautta ainoa käytössä oleva harjoitustila on pieni koulun sali Sirkassa marraskuulle asti? Mene ja tiedä.

Elokuun lopulla käytiin pelaamassa Suomen Cupin 1. kierroksen pelit Torniossa, josta tuloksena yksi jatkoaikavoitto sekä kaksi tappiota. 4. divarin sarjapelejä ehdittiin pelata syys-lokakuussa neljä kappaletta, joista tuloksena neljä tappiota. #28 Perttu Pumpasen tehot 2+0 riittivät joukkueen sisäisen pistepörssin voittoon.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulospalvelu/43/5534/5878/2020-2021/sarjataulukko

Kausi päättyy siis lukuisten vastoinkäymisten myötä sarjan viimeiseen sijaan, mutta kauden keskeytymisen myötä joukkue säilyttää sarjapaikkansa 4. divarissa myös ensi kaudelle.

Miesten jalkapallo- ja jääkiekkokilpatoiminta Kittilässä on ainakin toistaiseksi päättynyt erinäisistä syistä parin viime vuoden aikana, eikä ainakaan tällaisella päätöksenteolla ja tiedottamisella kunnan osalta myöskään miesten salibandykilpatoiminnan jatkolle ole olemassa kovinkaan järkeviä perusteita. Myöhemmin kevään aikana selvinnee, että saadaanko joukkueen rivit koottua vielä, vai keskitytäänkö Kittilässä jatkossa nais- ja junioritoimintaan salibandyn osalta ja miehissä harrastustoimintaan.

Ensi kauden joukkueen kokoaminen on kuitenkin jo aloitettu, joten jos haluat tulla käymään näytillä kevään höntsäpelivuoroilla koronarajoitusten salliessa, niin otahan yhteyttä: toimisto(a)sbclevi.fi, 040 829 3628.

Kiitokset kannustajille ja kilpakumppaneille kuluneesta kaudesta sekä lämmin kiitos yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa sarjakauden toteutumista: Agnico Eagle, Intersport Levi, Oxdog, Aslakin Liike, Bar Alakerta, Kittilälehti, Kittilän Autopeltikorjaamo ja Maalaamo, Kittilän Tilipalvelu, K-Supermarket Kittilä, LeviMarket, Neste Kittilä ja Toimistotekniikka Kittilä.

Pysykäähän terveinä ja nähdään hallilla!