Miesten edustukselle kolme arvokasta sarjapistettä Rovaniemeltä!

| Aiheet: Miehet edustus, Raportit

Miesten edustusjoukkue vankisti asemaansa sarjan kärkipäässä kolmella sarjapisteellä su 19.1.2020 Rovaniemellä. Kevätkauden ensimmäisten pelien jälkeen joukkue on sarjassa toisena.

SBC Levi – Santa’s United III 10-5 (1-1, 2-3, 7-1)

Kevätkausi startattiin aikaisella aamupelillä klo 10:00 turnausisäntiä vastaan. Ottelun avausmaalin ajassa 06:12 iski #37 Eetu Rantatalo, mutta sen jälkeen vastustaja onnistui maalinteossa peräti neljään otteeseen peräkkäin porotokan hassatessa maalipaikkojansa.

Ottelun puolivälin tienoilla Santa’s United III johti ottelua jo lukemin 1-4, mutta jo seuraavassa vaihdossa nähdyn Rantatalon 2-4-kavennusmaalin jälkeen kentällä oli käytännössä enää yksi joukkue. Ottelun jälkimmäinen puolisko SBC Levin nimiin peräti maalein 9-1 ja koko ottelu siis 10-5. #10 Riku Nikula kuritti rovaniemeläisiä tehoin 3+1 ja maalin suulla #63 Harri Lintulahdelle 12 torjuntaa.

SBT Tornio – SBC Levi 2-2 (0-0, 0-1, 2-1)

Päivän ehdottomassa huippuottelussa klo 13:00 vastaan asettui sarjakärki SBT Tornio, joka vei kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen nimiinsä maalein 1-3. Vauhdikkaassa ja hyvätasoisessa kamppailussa nähtiin tarkkaa puolustuspelaamista sekä kenties kauden parasta maalivahtipeliä molemmissa päissä. Porotokka siirtyi 2-0 johtoon #43 Pyry Wälin kulmavaparikuviomaalilla 3. erässä ajassa 32:53, mutta SBT Tornio punnersi pelin väkisin tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin.

Torniolaisille tarjottiin myös ottelun voittoa kultalautasella, kun SBC Levin #91 Ville Niemelälle tuomittiin 5min rangaistus vaarallisesta pelistä ajassa 40:56. Kaksinkamppailutilanne laidan tuntumassa päättyi huonossa peliasennossa olleen torniolaishyökkääjän ikävännäköiseen kaatumiseen laidan yli ja tuomaripari passitti porotokan loppuminuuttien ajaksi alivoimalle.

SBC Levin alivoimanelikot hoitivat kuitenkin roolinsa virheettömästi ja ottelu päättyi lopulta kenttätapahtumiin nähden melko oikeudenmukaiseen pistejakoon 2-2. #37 Eetu Rantatalo iski ottelussa jo kauden kahdeksannen täysosumansa ja maalin suulla #32 Kristian Karhula koppasi 19 torjuntaa.

Joukkue palkitsi keskuudestaan parhaana pelaajana pirteästi esiintyneen #10 Riku Nikulan, joka summasi päivän tehopistelukemaksi 3+1.

”Ekassa matsissa kohtasi kaksi hyvin valmistautunutta joukkuetta. 2. erässä meille tapahtui jonkinlainen notkahdus, mutta uskoa riitti omaan tekemiseen ja pystyttiin nousemaan kovalla työllä lopulta ansaittuun voittoon. Tornio-pelissä molemmat joukkueet pelasivat erittäin laadukkaan ja hyvän salibandymatsin, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevan lauantain kotipelejä ja ollaan edelleen mukana taistelussa sarjan voitosta”, kommentoi joukkueen päävalmentaja Petri Palovaara.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/5940

Seuraavat ottelut

Miesten edustusjoukkueen pelit jatkuvat jo tulevana lauantaina 25.1.2020 kauden toisella ja samalla viimeisellä kotiturnauksella Kittilän urheiluhallilla! Klo 13:30 vastaan asettuu Santa’s United III ja klo 18:30 KäKi Enontekiöltä. Tulehan hallille kannustamaan tärkeät sarjapisteet Kittilään! Vapaa pääsy ja kahvio palvelee.

-TS #66