Naisten kakkosjoukkueelle voitto kärkikamppailusta!

| Aiheet: Naiset II, Raportit

Naisten kakkosjoukkue järjesti kotiturnauksen Rovaniemellä su 15.12.2019. Syyskauden viimeisissä peleissä vastaan saatiin SBT Tornio II sekä sarjakärki OFBC. Lujan uskon siivittämänä turnauksesta taisteltiin täydet 4 pistettä!

SBC Levi II – SBT Tornio II 5-0 (5-0, 0-0, 0-0)

Ensimmäiseen peliin vastustajaksi saatiin sarjan viimeisenä oleva SBT Tornio II. Peliin lähdettiin itsevarmana, mutta kuitenkin tiedostaen vastustajan joukkueesta löytyvän myös paljon taitoa. Kakkosnaisten maalia vartioi ensimmäistä kertaa, aikaisemmin kenttäpelaajana pelannut #15 Janina Jatkola.

Pelin ensimmäinen maali tuli ajassa 6:49, kun #17 Tiina Pekkala pääsi tälläämään ylivoimalla #19 Elina Vähätuvan syötöstä. Ajassa 11:28 SBC Levin harjoittelema vaparikuvio tuotti uuden ylivoiman, kun vastustaja otti kahden minuutin rangaistuksen väärästä etäisyydestä. Ylivoimaprosentti pidettiin täydessä sadassa rankaisemalla maalilla hetkeä myöhemmin. Tästä alkoi varsinainen maalihurmos, sillä 1,5 minuutin aikana kakkosnaiset takoivat maalin toisensa perään ja nostivat taululle lukemat 5-0.

Toisessa ja kolmannessa erässä oma peli alkoi hieman rakoilla ja vastustaja pääsi maalipaikoillekin, mutta #15 Janina Jatkola piti maalistaan huolta ja pelasi hienon nollapelin. Viimeisessä erässä vastustajalle tarjottiin pari ylivoimaa, mutta näistäkään SBT Tornio II ei onneksi päässyt rokottamaan.

OFBC – SBC Levi II 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Päivän viimeisessä pelissä vastassa oli oululainen sarjakärki OFBC. Kuluvan kauden 9 pelin aikana OFBC oli takonut 75 maalia ja päästänyt vain 6. Tiedossa oli kova ottelu, mutta kakkosnaiset lähtivät otteluun lujalla uskolla omaan tekemiseen ja kovalla tsempillä.

Ottelun alussa naarasporotokasta oli aistittavissa pientä epävarmuutta vastustajan paineen alla, ja OFBC pääsikin ottamaan pelin ensimmäisen maalin nimiinsä ajassa 13:31. Heti toisen erän alkuun vastustaja nousi jo kahden maalin etumatkaan, mutta kakkosnaiset ottivat takaa-ajoaseman haasteena. Omaa peliä parannettiin roimasti, ja ajassa 26:47 #87 Taru Katainen tälläsi #17 Tiina Pekkalan syötöstä maalin vastustajan verkkoon.

Kolmanteen erään taistelutahto nousi yhä vahvemmaksi, kentälliset karvasivat ylhäältä kovasti töitä tehden, ja tämähän tuotti tulosta. #87 Katainen teki ensin toisen maalinsa, ja parin minuutin päästä viimeisteli taululle 2-3 lukemat tehden hattutempun! Samaan hengenvetoon OFBC otti aikalisän, kun peliaikaa oli enää minuutti jäljellä. Viimeisen minuutin SBC Levin naiset pelasivat uhrautuvasti ja mustelmia ottaen, eikä vastustaja enää päässyt maalintekoon. Riemu oli katossa kauden kovimman kamppailun jälkeen.

Päivän parhaana pelaajana palkittiin maalivahti #15 Janina Jatkola, joka huikeilla torjunnoillaan edesauttoi joukkueen 4 pisteen pottiin. Torjuntoja Jakelle kertyi 29.

Kinkunsyöntitauolle jäädään hyvillä mielin lohkon kakkosena. Sarjakärki OFBC on vain kaksi pistettä edellä, mutta kolmas joukkue sen sijaan on viiden pisteen päässä naarasporotokasta. Pelit jatkuvat 18.1.2020 Haukiputaalla, kun vastaan asettuvat SBT Martti sekä HaHe II.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-3-divisioona-pohjois-suomi-lohko-07/5976

– EV #19