Naisten edustus voiton ja tappion myötä joulutauolle

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Lauantaina 14.12.2019 Naisten edustusjoukkue matkasi syyskauden viimeiseen turnaukseen Sodankylän Liikuntahallille.

SB Hurricane – SBC Levi 0-6 (0-1, 0-3, 0-2)

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjan 9. sijaa pitävä oululainen SB Hurricane. Ensimmäinen erä meni melko tasaisissa merkeissä ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Leviläiset pääsivät kokeilemaan ylivoimapelaamista ajassa 05:42, mutta tuloksetta. Ajassa 10:48 nähtiin kuitenkin ottelun avausmaali, kun SBC Levin #28 Milla Rönn löi pallon vastustajan verkkoihin #47 Satu Karjalan syötöstä. Ensimmäisen erän torjunnat SB Hurricane 6, SBC Levin #35 Anni Järvelin 5.

Toisessa erässä Leviläisten peliote oli jo vapautuneempaa, ja 0-2 osuma nähtiinkin heti erän alkuun ajassa 16:44. Maalin taiteili #15 Vilma Vastamäki, syöttäjänä #27 Mari Jokela. Toiseen erään viimeisteltiin vielä kaksi osumaa #23 Leena Töllin ja #7 Maiju Takalan toimesta, syöttäjinä #28 Rönn ja #4 Henna Kuru. Lukemat toisen erän jälkeen Leviläisille 0-4.

Myös kolmas erä meni Levin pyörittäessä peliä vastustajan päädyssä. SB Hurricane pääsi muutamiin vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta onnistuneen puolustuksen ja vastustajan hieman hapuilevan viimeistelyn ansiosta SBC Levin maali pysyi puhtaana pelin loppuun asti. #28 Milla Rönn taiteili viimeisessä erässä vielä kaksi osumaa vastustajan verkkoon, ja kuittasi itselleen ottelusta tehot 3+1. Syöttäjinä maaleihin #23 Tölli ja #8 Sanna Ovaska.

Torjunnat SB Hurricane 18, #35 Järvelin 9 torjuntaa.

SBC Levi – Sastamolo Kings 3-11 (1-6, 0-1, 2-4)

Päivän toisessa ottelussa SBC Levi kohtasi sarjan kärkikastiin lukeutuvan kemiläisen Sastamolon. Heti ottelun alkuun kemiläiset näyttivät Levin naisille kaapin paikkaa vyöryen kovaa päälle ja rankaisten lähes jokaisesta avautuneesta maalipaikasta. Ajassa 09:27 SBC Levin aikalisä, tilanteen ollessa vastustajalle jo 0-4. Ajassa 10:28 #28 Milla Rönn tehtaileekin Leville kavennusmaalin #8 Sanna Ovaskan syötöstä. Sastamolo iskee kuitenkin vielä kaksi osumaa etumatkaa, ja erätauolle jäädään tilanteesta 1-6. Torjunnat #35 Järvelin 7, Sastamolo 3.

2. erä meni hieman rauhallisemmissa merkeissä, vaikka vastustaja jatkoikin kovan paineen antamista. Leviläisetkin saivat jo maalipaikkoja aikaiseksi, mutta vastustajan puolustus oli vahva ja viimeistely vaikeaa. Erän lopussa Sastamolo teki yhden osuman #35 Järvelinin selän taakse.

3. erän alkuun nähtiin heti 2-7 Leviläiskavennus #12 Eveliina Taljan iskiessä pallon vastustajan verkkoon #23 Leena Töllin syötöstä. Sastamolo kuitenkin jatkoi pomminvarmaa viimeistelyään ja tehtaili jälleen 3 maalia lisää, tilanteeksi 2-10. #15 Vilma Vastamäki onnistui vielä kaventamaan maalieroa ajassa 37:29, syöttäjänä #4 Henna Kuru. Ottelun loppuun Sastamolo kaunisteli ylivoimalla loppulukemiksi 3-11, Levin #47 Satu Karjalan istuessa viisiminuuttista hyökkäyspään maalinedustan vaarallisesta pelaamisesta.

SBC Levi #35 Järvelin 14 torjuntaa, Sastamolo 13 torjuntaa.

Levin parhaina pelaajina otteluista palkittiin kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut #35 Järvelin, sekä molemmissa otteluissa loistanut #28 Rönn, joka palkittiin myös joukkueen sisäisellä palkinnolla.

Joulutauolle SBC Levin naiset jäävät sarjan sijalta 4. Jännittävä kevätkausi avataan Tornion Putaanhallilla 12.1.2020. Vastassa tuolloin SB Hurricane ja ykkössijaa sarjassa pitävä HaHe.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/5875

-AJ #35