Naisten edustus pistejakoon kotipelissä

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

Naisten edustusjoukkue pelasi lauantaina 2.11. kauden 4. pelinsä kotiluolassaan Kittilän urheiluhallilla sodankyläläisjoukkue LaVea vastaan. Ennakkoonkin kaavaltuijen tasaisten joukkueiden taistosta tuli tälläkin kertaa varsin viihdyttävä tasainen taisto.

SBC Levi – LaVe 4-4

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle niinkuin monet muutkin pelit ovat tupanneet SBC Levin naisten kohdalla liikkeelle lähtevän, ollaan valmiina, mutta ei ollakkaan valmiina pelaamaan. Huolimaton pallon peluu keskialueella johtaa siihen, että LaVe pääsee maalaamaan ensimmäisen kerran pelikellon näyttäessä 0:25. Ensimmäinen erä tuntui olevan pitkälti sinipaitaisen kotijoukkueen hallussa, hyviä maalintekopaikkoja saadaan luotua kohti LaVen maalia, mutta viimesteily ontuu tai vastustajan maalivahti ehtii pallon tielle ensimmäisenä. LaVe pääsee kasvattamaan erän aikana vielä johtonsa 0-2 kun melkoisen kunniakujan keskelle tehnyt kotijoukkue päästää vastustajan puolustajan laukomaan pallon juuri #35 Anni Järvelinin vartioiman maalin yläriman alle. Tästä ei kuitenkaan kotijoukkue vielä lannistu ja ensimmäistä kotijoukkueen maalia päästäänkin tuulettelemaan ajassa 11:00 kun kauden ensimmäisen pelin pelaamaan päässyt #55 Jenni Laakso laittaa maalin edustalta riparinriparinriparin sisään, syöttöpiste #17 Kilpeläiselle. Ensimmäisessä erässä ei nähdä enää lisäosumia ja vahdikkaan erän torjunnat jakautuivat seuraavasti #35 Järvelin 5 ja LaVen Kaaretkoski 11!

Toinen erä jatkui oikeastaan siihen mihin edeltäjänsä jäi, tilanteita tulee nyt kuitenkin tasaiseen tahtiin molempiin suuntiin. Erän puolenvälin tienoilla Levin naiset saavat hyvältä etäisyydeltä vapaalyönnin. Josta millintarkka sijoittaja #55 Laakso laukoo suoraan pallon maalia kohden, jossa #8 Sanna Ovaskalla on lapa valmiina ohjaten pallon maaliin tasoittaen tilanteeksi 2-2. LaVe pääsee vielä johtoasemaan 2-3 eränloppupuolella. Vielä jää siis tekemistä kotijoukkueen osalta kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä voi tapahtua yleensä Levin naisten kohdalla ihan mitä vain. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tuntui tulevan yhtenään. Liekkö tästä johtuen vaiko mistä, mutta ajoittain, jopa katsojistakin tuntui, että kentän kolmas joukkue, tuomarit,  eivät olleet aivan pelin tasalla, selkeitä rikkeitä jäi viheltämättä tai sitten pienestäkin napsusta vihellettiin, selkeä linja oli hukkunut ja pelaajien oli vaikea hahmottaa, mitä kentällä sai tehdä ja mitä ei, ja koskiko säännöt yhtälailla molempia joukkueita. Niinhän siinä sitten kävikin, että Levin naiset joutuivat alivoimalle melkein heti viimeisen erän alkuun, tästä selvittiin kuitenkin vahvalla alivoimapelaamisella. LaVe pääsee kasvattamaan johtonsa ajassa 37:55 jo 2-4, kun pienen vaihtohässäkän päätteeksi sinipaidat eivät aivan ehdi peittämään laukausta kunnolla, vaan pallo kimpoilee levimailojen kautta ilkeästi ohi #35 Järvelinin.

Juuri ennen viimeistä viisiminuuttista, Levin naiset joutuvat jälleen alivoiman peluuseen, tämäkin kuitenkin hoidetaan hyvällä puolustamisella pois alta ilman takaiskuja. Viimeisen minuutin käynnistyessä osa katsojista varmaan jo lähti kotejansa kohti, mutta kuten arvata saattoi, peli ei ollut vielä ohi. Levin naiset pääsivät  hyvästä paikkaa vapaalyöntiin, jonka jälkitilanteesta pallo pelataan maalintakaa maalineteen, josta hyvässä pistevireessä oleva #12 Eveliina Talja laittaa pallon maaliin, 3-4 pelikellon näyttäessä 44:40, syöttö #8 Ovaska. Tästä seuraavaan vaihtoon ja pallo haltuun, Anni pois maalilta ja vimmatusti tasoitusmaalin hakuun. Ajassa 44:49, siis vain 9 sekuntia edeltävästä, #18 Maria Pälä avaa #8 Ovaskan syötöstä, kauden maalihanat juuri oikeaan aikaan, ja peli on tasan 4-4. Kylläpä siinä vielä viimeisen 11 sekuntisen aikanakin saadaan pallo melko lähelle LaVen maaliviivaa, mutta tällä kertaa päädytään sopuisasti pistejakoon tulostaulun näyttäessä 4-4. Torjunnat tasoittuivat pelin aikana siten, että #35 Järvelin torjui 11 kertaa ja LaVen Kaaretkoski 18 kertaa.

Ei voinut taas pelin jälkeen valmentaja Wesslin, kuin päätä pyöritellä ja puhallella, että taasko tässä näin mentiin. Kertonee muun muassa, siitä, että joukkue yrittää viimeiseen asti, eikä helppoja pisteitä ole saatavilla tältä tokalta. Joukkuuen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon ansaitsi pelistä periksiantamattomuudellaan #10 Reetta Peuraniemi.

Naisten edustuksen pelit jatkuvat  parin viikon kuluttua Torniossa su 17.11. Tuolloin tokka saa vastaansa PaKan Kuusamosta ja emäntäjoukkue SBT Tornion.

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-pohjois-suomi-lohko-8/5875

-IK