Naisten edustuksen kauden avausottelusta tilille tappio

| Aiheet: Naiset edustus, Raportit

SBC Levi – Santa’s United 2-10

Lauantaina 5.10 alkoi vihdoin naisten edustusjoukkueen kausi 2019-2020! Kauden ensimmäinen peli päästiin kaiken lisäksi pelaamaan kotiyleisön edessä, kun pelipaikkana toimi Kittilän Urheiluhalli. Poikkeuksellisesti naiset pelasivat turnauksessa vain yhden ottelun, koska myöhemmin lähes paikallisvastustaja LaVe Sodankylästä tulee astelemaan SBC Leviä vastaan yksittäisissä otteluissa. Tälle kaudelle uudistuksena sarjassa toimii myös tehokas 3x15min peliaika.

Kauden ensimmäisessä ottelussa naisia vastaan asettui 1.divarista sarjamuutoksien myötä tippunut rovaniemeläinen Santa’s United. Vastustaja tiedettiin etukäteen kovaksi ja fyysiseen sekä nopeaan peliin kykeneväksi joukkueeksi, joka kyllä paikoista pistää pallon varmasti sisään.

Peli alkoi Santa’s Unitedin varmassa hallinnassa, kun naarasporotokan pari ensimmäistä vaihtoa meni pelinopeutta ihmetellessä ja omalla puolustusalueella kyykkiessä. Pelin ensimmäistä maalia pääsi kuitenkin tuulettamaan SBC Levi, kun ripariin ensimmäisenä ehtinyt #6 Inka Jesiöjärvi pääsi tuikkaamaan reikäpallon verkon perukoille pysäyttäen pelikellon aikaan 1:32. Syöttöpisteen maalista saalisti itselleen #12 Eveliina Talja. Santa’s United ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan jo ennen seitsemättä peliminuuttia peli oli tasan. Erän loppuun mennessä Santa’s United pääsi vielä kolme kertaa murtamaan Levin puolustuksen nopealla ja tarkalla syöttelyllään, ja erätauolle lähdettiin lukemissa 1-4.

Toinen erä jatkui vahvasti siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Vaikka erätauolla oltiinkin painotettu ennakointia, tuntui SBC Levin naiset silti olevan aina yhden syötön verran jäljessä vastustajaa. Paikoitellen kuitenkin myös Levi sai palloa hallintaan ja luotua vaarallisia tilanteita, mutta hätäisyys ja huonot syötöt johtivat aina pallon menetykseen. Peli pyöri vahvasti Levin puolustuspäässä, ja toisen erän aikana Santa’sin naiset saivat tehtyä kaikkiaan 3 maalia. Aivan erän lopussa SBC Levi pääsi tuulettamaan toista maaliaan, kun maalinedushässäkän jälkeen pallo löytyi vastustajan maalista, tekijänä #7 Maiju Takala ja syöttäjänä #15 Vilma Vastamäki. Nähtiinpä toisessa erässä myös oikein taidokas ohjausmaali #23 Leena Töllin lavasta, jonka tuomari kuitenkin vihelsi korkeaksi mailaksi. Toiselle erätauolle siirryttiin siis lukemissa 2-7.

Kolmannessa erässä SBC Levi onnistui kohentamaan peliään, ja viimeisessä erässä nähtiinkin parasta peliä kotijoukkueelta. Maaleja ei kuitenkaan nähty kuin toiseen suuntaan, Santa’s Unitedin tehdessä 3 maalia lisää porotokan verkkoon. Pelin loppuessa tulostaululla oli oikeutetusti lukemat 2-10, ja pisteet matkasivat siis Rovaniemelle.

Pelistä käteen jäi arvokasta tietoa siitä missä mennään ja mitä pitää treenata. Sinipaidassa lauantaina debytoineet #15 Vilma Vastamäki ja #47 Satu Karjala osoittivat kuuluvansa joukkueeseen ja molemmat suoriutuivat hienosti tonteillaan.

Ensi kerran SBC Levin naiset ovat tositoimissa lauantaina 19.10 Rovaniemellä  kun vastaan astelee oululaiset Merikoski SBT ja SSRA II.

-MR