N2:lla harmaa lauantai

| Aiheet: Naiset II, Uutiset

SBC Levin N2 matkusti lauantaina 12.1.2019 Sodankylän liikuntahallille kohtaamaan jo ennalta vahvoiksi tiedetyt LaVen ja PaKa II:n. Aiemmin näitä joukkueita vastaan pelatut pelit on pelattu joko todella hyvin ja N2 on pystynyt suorittamaan keskimääräistä paremmin. Takana on myös pelejä, jotka on hävitty räikeämmin lukemin. Vastustajien odotettiin hakevan paljon poikittaissyöttöjä, joista seuranneet maalit ovat aiemmissa peleissä usein koituneet N2:n kohtaloksi.

Pelipäivään lähdettiin sinnikkäällä asenteella, sillä vastassa oli ensin sarjan kärki, LaVe. Päivän ajan rovaniemeläisten maalia vartioi aiemmin kaudella maila kädessä juossut Sonja Äikäs. Ensimmäisen erän alussa LaVe onnistui järjestämään yhden maalin. Tästä N2 heräsi loppu erän ajaksi. Toisessä erässä rovaniemeläisille annettiin useampi tilaisuus pelata ylivoimalla kun tuomarin pilli soi LaVen pelaajille tiuhempaan tahtiin. Ensimmäistä SBC Levin ylivoimaa ehti kulua neljä sekuntia kun Elisa Alakärppä #42 laukoi kantin LaVen maalin perukoille vapaalyönnin jälkeen Kerttu Hurtigin #12 syötöstä. Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin taas LaVen johdossa 2-1. Kolmannessa erässä rovaniemeläisille merkittiin tilastoihin vain jäähy, kun Lave nakutti vielä kolme maalia, niistä yhden ylivoimalla. Sonja Äikkäällä #14 oli töitä N2:n maalin suulla; torjuntoja hänelle kertyi ensimmäisessä ottelussa 21.

PaKa II -peliä ennen N2:lla oli tunti aikaa huilia ja kerätä taas pakka kasaan. Vastustajan aikeet otettiin jo ajoissa huomioon ja keskusta pyrittiin pitämään tiukasti kiinni. Silti ottelu päättyi rumemmin lukemin kuin peli LaVea vastaan. Joukkue selvästi väsyi jo aikaisin pelin aikana ja PaKalla jalkaa vaikutti riittävän. Ensimmäinen ja toinen erässä pysyttiin vielä suhteellisen hyvin perässä ja kyettiin iskemään vastaan. Kolmannen erän alkuun Essi Kosunen #11 piristytti rovaniemeläisiä tekemällä maalin Tiina Pekkalan #17 syötöstä. Kohta Kosusen maalin jälkeen PaKalle annettiin suoritettavaksi rangaistuslaukaus, joka kilahti lopulta tolppaan Äikkään hämmennettyä vastustajan laukojaa persoonallisella syöksyliikkeellä. Paikkoja kiriä tilannetta tuli useita erien aikana mutta viimeistely ei tänään yltänyt normaalille tasolle. Yhden maalin myötä tapahtunut piristyminen oli hetkellistä ja kolmannen erän loppu yritettiin pysyä kuusamolaisten perässä. Loppulukemiksi jäivät 1-8. Sonja Äikäs torjui pelissä 18 kertaa.

Muutaman viikon päästä taas mennään kotiturnauksen merkeissä kun 2.2. Rovaniemen Ounasrinteen monitoimihallilla pelataan pidempi turnauspäivä. Silloin SBC Levin N2-joukkuetta vastaan tulevat OFBC klo 11 ja HaHe II klo 17. Kynnelle kykenevät lehtereille seuraamaan!

– EA #42