SBC Levi II kauden avausvoittoihin!

| Aiheet: Miehet II, Raportit

Miesten kakkosjoukkue SBC Levi II nappasi kauden avausvoittonsa 5. divarin Lapin Lohkossa ja samaan syssyyn täydet neljä pistettä kotiturnauksesta Kittilän urheiluhallilta su 18.11.2018!

SBC Levi II – KäKi 6-2

Päivän ensimmäisen ottelun ensimmäiset pari minuuttia olivat kotijoukkueen kannalta hankalia, sillä KäKi pääsi iskemään kaksi osumaa vapaasti ykkössektorista, ennen kuin porotokka sai lyötyä luukut kiinni loppupäivän ajaksi.

1. erän alkuhetkien 0-1 ja 1-2 -tappioasema kääntyi vielä saman erän aikana 3-2-johdoksi. Maalareina avausmaaliveikkauksen musta hevonen #78 Joni Niemelä, #4 Tomi Jauhojärvi ja #17 Tuomas Uusi-Illikainen.

2. erässä ajassa 19:40 KäKille tuomittiin rangaistuslaukaus tilanteen ollessa 3-2. Levi-maalilla #66 Tuomas Similä venytti kuitenkin tärkeän kengänkärkitorjunnan rankkariin ja tästä vain 20 sekuntia myöhemmin kapteeni #21 Hannu Molkojärvi lisäsi johdon 4-2:een tarjoten kylmän suihkun hanakasti tasoitusmaalia hakeneille enontekiöläisille.

3. erässä #21 Molkojärvi onnistui vielä kahdesti täydentäen samalla hattutemppunsa, joten loppulukemat porotokan hyväksi 6-2 ja samalla selätettiin vuoden verran kummitellut KäKi-peikko. Porotokan maalilla #66 Tuomas Similälle kirjattiin 12 torjuntaa.

SBC Levi II – SBC Levi III 5-0

Ennen ottelun alkua SBC Levi II:n kapteeni #21 Hannu Molkojärvi palkittiin lyhyen seremonian kera, sillä seuraikoni pelasi aiemmin päivällä KäKiä vastaan uransa 300. ottelun. Lue lisää: https://sbclevi.fi/2018/11/hannu-molkojarvelle-300-ottelua-seurassa-tayteen/

Syyskauden toinen ”seuraderby” tarjosi revanssin paikan kittiläläisille, sillä syyskuussa pelatussa avausturnauksessa Rovaniemellä ”kolmoset” kävelivät kakkosten yli selvin 9-3 lukemin.

1. erä käynnistyi vauhdikkaasti ja molempiin päihin syntyi muutama maukas maalipaikka, mutta maalivahdit pitivät lukemat nollilla. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 11:52 #17 Tuomas Uusi-Illikaisen lavasta ja 1-0-lukemista siirryttiin myös erätauolle.

2. erässä ajassa 20:59 #61 Jesse Mikkola tuplasi johtolukemiksi 2-0 kauden 4. täysosumallaan. 2. erässä vierasjoukkueen pelikuri alkoi hieman rakoilla ja joukkue otti 2kpl pikkukakkosia. Ensimmäisestä ylivoimasta verkko ei vielä heilahtanut, mutta vain sekunti jälkimmäisen jäähyn päättymisen jälkeen #4 Tomi Jauhojärvi huudatti vaihtopenkkiä laukomalla tulostaululle lukemat 3-0. Näistä lukemista mentiin myös toiselle erätauolle.

3. erän alkuminuuteilla ajassa 32:34 #21 Molkojärvi tykitti päivän 4. maalinsa #83 Jarmo Pantsarin syötöstä ja lisäsi johtolukemiksi turvallisen tuntuiset 4-0. Uransa ensimmäisiä aikuisten kilpapelejä pelannut #42 Juha ”varttuneella iällä lajin pariin” Ihalainen laukoi vielä komealla takanurkkalaukauksella tilanteeksi 5-0.

3. erässä myös kotijoukkue sortui jäähyilyyn ja joukkueelle vihellettiinkin peräti 3kpl 2min jäähyjä. Erän jälkimmäinen puolisko jännitettiinkin enää saisiko vierasjoukkue kuparisensa rikki, mutta uhrautuvasti pelannut alivoimanelikkö teki kerta toisensa jälkeen ”kolmosten” aikeet tyhjiksi. Loppusummerin soidessa tulostaululla komeili ansaittu 5-0 kotivoitto. Kakkosten maalilla #66 Tuomas Similälle kirjattiin yhteensä 20 torjuntaa ja uran kolmas nollapeli.

Tulosten valossa kaiken kaikkiaan mahtava päivä ja harjoituksissa tehty työ alkaa vihdoin näkyä myös tosipeleissä. SBC Levi II:n riveissä debytoi peräti kolme uutta pelaajaa, kun aiemmin mainittu #42 Juha Ihalainen pelasi ensimmäiset sarjapelinsä. Lisäksi seuran C-junioreista 14-vuotias #65 Rami Autio ja 15-vuotias #43 Pyry Wäli pääsivät kokeilemaan miesten pelien vauhtia ensimmäistä kertaa. Molemmat ”junnarit” pelasivat rohkeasti ja molemmilla oli paikat iskeä myös uran avausmaalit aikuisten peleissä, mutta tällä kertaa ei vielä uponnut.

Joukkueen viisikkopuolustus toimi turnauksessa erinomaisesti, sillä ainoastaan KäKi onnistui maalaamaan ensimmäisen ottelun alkuminuuteilla kahteen otteeseen, mutta sen jälkeen Levi-maali pysyi puhtaana peräti viisi erää yhtäjaksoisesti sisältäen myös yhden torjutun rangaistuslaukauksen sekä 6kpl kyykittyjä 2min alivoimatilanteita.

Joukkueen sisäisen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi tällä kertaa maalivahti #66 Tuomas Similä, jonka päivän saldo oli kaksi pelattua ottelua, 32 torjuntaa, kaksi päästettyä maalia, yksi torjuttu rankkari sekä torjuntaprosentti 93,94%. Kenttäpelaajista pisteitten valossa parhaimmistoa oli jälleen kerran #21 Hannu Molkojärvi (4+1). Lisäksi kolmen pisteen tehomiehiä oli tällä kertaa useampia.

”Pelattiin kaksi hyvää peliä nimenomaan joukkueena. Pelaajat valmistautui hyvin molempiin peleihin. Pikku hiljaa kehitytään reeneissä, niin hyvä että se alkaa näkyä myös peleissä”, kertasi sunnuntain tapahtumia valmentaja Petri Palovaara.

SBC Levi II:n kausi jatkuu la 8.12.2018 Ounasrinteen hallilla Rovaniemellä, jolloin vastaan asettuu klo 10:00 isäntäjoukkue Santa’s United III sekä kauden viimeisessä ”seuraderbyssä” klo 12:00 SBC Levi III!

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/3616

-TS #66