Miehet II avasi kautensa kahdella tappiolla

| Aiheet: Miehet II, Raportit, Uutiset

Miesten kakkosjoukkueen 5. divarikausi käynnistyi kahdella tappiolla Rovaniemellä su 30.9.2018.

SBC Levi III – SBC Levi II 9-3

Kauden ensimmäisessä seuraderbyssä kotijoukkueena pelannut kolmosjoukkue sai lentävän lähdön otteluun ja karkasi parin maalin johtoon jo alkuminuuteilla. SBC Levi II käytti aikalisän ajassa 04:01 ja pääsi sen myötä paremmin peliin mukaan tasoittaen 1. erän lukemiksi 2-2. Joukkueen kauden avausmaalin iski #17 Tuomas Uusi-Illikainen ajassa 07:33.

Hyvä erän loppu antoi joukkueelle aimo annoksen itseluottamusta, mutta 2. erän alussa saatiin heti lunta tupaan, kun vastustajan vaarallinen ylivoima onnistui ja omissa kolisi myös maalia seuranneissa kahdessa seuraavassa vaihdossa. Erikoistilannepelaaminen jätti muutenkin melkoisesti parantamisen varaa, sillä vastustajan sama YV-koostumus kuritti joukkuetta toistamiseen samassa erässä samalla kuviolla. Oma ylivoimapelaaminen tuotti puolestaan sekin yhden alivoimamaalin vastustajalle. 2. erä selkeästi vastustajalle maalein 5-1. SBC Levi II:n 7-3 kavennuksesta vastasi #61 Jesse Mikkola.

3. erässä kotijoukkue onnistui vielä kahdesti, joten loppulukemat 9-3 kolmosjoukkueen eduksi.

SBC Levi II – SB KuHa 1-13

Päivän toisessa pelissä klo 13:30 vastaan asettui uusi tuttavuus virallisissa peleissä, eli SB KuHa Kuusamosta. Valmennuksen ehdottama suunnitelma ”otetaan 15 syöttöä omille alkuun eikä edes yritetä maalia vielä ekassa vaihdossa” ei toteutunut, vaan vastustaja kävi naulaamassa heti ensimmäiseen kahteen ja puoleen minuuttiin kolme osumaa. 1. erän loppuun otettiin vielä tuikitärkeä maasta pelaamis-jäähy, josta seuranneesta ylivoimatilanteesta kuusamolaiset iskivät pallon takatolpilta tyhjiin ja peli alkoikin olla paketissa.

2. erä menikin sitten ihastellessa vastustajan pelaamista, liikettä ja maalintekoa samalla kun oma vähäinenkin liike loppui pelaajien väsähtäessä. Ottelu päättyi 3. erässä lopulta ajassa 39:41 maalierolla ja loppulukemat 1-13. Laukaukset maalia kohti (8-27) jopa mairittelevat porotokan tekemistä ottelussa, sillä vaarallisia maalipaikkoja saatiin luotua arviolta noin pari kappaletta, joista yksi rangaistuslaukauksesta (ei maalia).

#61 Jesse Mikkola summasi päivän saldoksi 2+1 ja debyyttiturnauksensa pelannut 16-vuotias #13 Arttu Latvala esiintyi myös ennakkoluulottomasti.

”Vastustajat olivat tänään tasokkaita. Numerot oli rumat, mutta pitää nähdä tulosten taakse, koska peleissä tapahtui paljon myös hyviä asioita. Tällä rosterilla pelattiin nyt ensimmäistä kertaa yhdessä ja nähtiin missä asioissa meillä on eniten parannettavaa. Jos jätkät vaan käy säännöllisesti reeneissä, niin me parannetaan tästä ihan pirun paljon”, kommentoi valmentaja Petri Palovaara.

Kauden avauksesta jäi käteen siis kaksi selvää tappiota. Onnistujien määrä jäi tällä kertaa vähäiseksi, sillä käytännössä jokainen pelaaja suoritti alle oman tasonsa. Hölmöt ja tarpeettomat jäähyt (mm. väärä etäisyys x2, maasta pelaaminen, korkea maila) pitäisi pystyä karsimaan jo pois. Myös puolustuspelaamisessa on vielä isoja puutteita, sillä ykkössektori avautui molemmissa peleissä luvattoman helposti. Näistä lähtökohdista palataan keskiviikkona harjoitusten pariin ja seuraavissa peleissä la 27.10 nähdään varmasti parempi porotokka!

Sarjataulukko ja tilastot: https://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-5-divisioona-pohjois-suomi-lohko-32/3616

-TS #66