Naisten edustukselle voittoisa kauden päätös

| Aiheet: Uutiset

Naisten edustus matkasi lauantaina 17.3. viimeisiin runkosarjan peleihin Kempeleeseen. Vastassa olivat MuhU Muhokselta ja SBT Tornio Torniosta. Matkaan saatiin jälleen taas vain pienehkö tokka (8+1), sairastelujen sotkiessa kuvioita. Valmentajaksi naisten matkaan uskaltautui lähteä enemmän miesten joukkueen peräsimessä nähty Juho Wesslin. Joukkueen päivän motto olikin ”ei se määrä, vaan se laatu”.

MuhUa vastaan edellinen peli päättyi meidän voittoon kun taas alkukauden peli Torniota vastaan parin maalin erolla Torniolle. Jo ennen ensimmäistä peliä oli selvää, että sarjapaikka säilyy ilman karsintoja MuhUn sekä Merikosken  hävitessä omat päivän ensimmäiset pelinsä, joten näin ollen he eivät voineet enää meitä saavuttaa. Naiset pääsivät pelaamaan siis ilman paineita nautiskellen kauden viimeisistä peleistä, toki ottamalla 4 pistettä naiset nostaisivat sijoitustaan sarjassa pykälällä ylöspäin.

MuhU – SBC Levi 4-5

Peli alkoi vauhdikkaasti, mutta tarkkaavaisesti, jo neljän minuutin kohdalla molemmat joukkueet olivat maalanneet kertaalleen. 4:27 kuitenkin MuhUn pelaajalle jäähy ja tokka pääsi kokeilemaan ylivoimaa. Ylivoima tuotti sen verran tulosta heti alkuunsa, etttä seuraava Muhun pelaaja rikkoi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rangaistuslaukauksen kävi kylmän viileästi tyylittelemässä verkon perukoille #23 Leena Tölli. Ylivoiman jatkuessa tokka pääsi vielä pyörittämään kuvioitaan, kuviot tuottivat tuloksen ja 5:27 ylivoimamaalin viimeisteli maalin takatolpalta #17 Iida-Maria Kilpeläinen #23 Töllin syötöstä. Ensimmäiselle erätauolle näistä 1-3 lukemista.

Toisen erän alkuun MuhU jäähyilee jälleen, mutta tällä kertaa ylivoima oli tehoton. 23:21 #23 Tölli lisää tokan johdon 1-4:ään. Seuraavan maalin tekee MuhU. Mutta sitten ovelan toimituksen maalille puolen kentän tuntumasta antanut #51 Milla Mäkelä saa tilastoihin maalimerkinnän, liekö kurkannut whatsappiin kesken pelin kun siellä Millalle maalia huudeltiin. Toiselle erätauolle lukemista 2-5.Viimeinen erä olikin sitten tokalta lähinnä voiton varmistelua ja uhrautuvaa puolustamista. Toki ylivoimaakin saatiin pyörittää neljän minuutin verran, mutta silloinkin maalasi vain MuhU alivoimalla  siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 40:30 tilanteeksi kutkuttavat 4-5. Loppu kuitenkin kestettiin hienosti, mitä nyt jossain välissä #2 Elina Palosaaren hyvinä kavereina toimivat tolpat.

SBC Levi – SBT Tornio 4-3

Edellisen pelistä tunti ja sitten taas mentiin, edellisen pelin hyvä fiilis näkyi joukkueessa, eikä menoa haitannut se, että pelaajia ei ollut edes kahteen kentälliseen. Saattoipa kuitenkin Wesslinin Juhoa valmentajana jännittää kun katsoi miten erilain joukkueet peliin itseään valmistelivat. ;) Peli eteni maalien osalta tasaiseen tahtiin kaksi erää, molempien joukkuedeiden maalatessa kahteen kertaan. Torniolle tarjoiltiin parin erän aikana jopa kahteen kertaan ylivoimaa, mutta tänään kaikki tokkalaisista pelasivat todella hyvin puolustaen eikä alivoimalla ollut mitään hätää.

Kolmannen erän alkuun #17 Kilpeläinen ottaa pikkukakkosen mailaan lyömisestä, mutta alivoima kestää jälleen. Jäähyn loputtua avautuu jäähyboksista kirmanneelle avopaikka viedä tokka johtoon, mutta lähes tyhjään maaliin on näemmä hänen mielestään tylsä osua. Seuraavaa paikkaa #17 Kilpeläinen ei kuitenkaan hukkaa vaan vie tokan 3-2 johtoon ajassa 39:05 täydentäen hattutemppunsa pelissä, syöttöpiste #44 Anna Pälälle. Samassa ajassa Tornion aikalisä. Samaisessa ajassa taisi muuan jäähypörssikärki sanoa, ettei ole vielä tänään jäähyllä istunut. Ei mennyt kuin pari minuuttia niin eiköhän se sieltä tullut #23 Tölli, 2 minuuttia mailaan lyöminen. Tämän ylivoiman Tornio harmittavasti pääsee hyödyntämään tasoittaen tilanteen jälleen, ajssa 41:20 3-3. Mutta tokkahan ei tästä lannistunut, taistelu jatkui ja armottoman karvauksen tuloksena #44 Pälä löytää melko yksikseen maalin edessä odotelleen #13 kapteeni Heidi Nummiston, joka kylmän viileästi ohjaa pallon maaliin pelikellon näyttäessä 42:15.

Alivoiman onnistuessa tänään hyvin #23 Tölli päättää varmistella joukkueen sisäisen jäähypörssin voiton ottamalla vielä pikkukakkosen ajassa 42:29. Ja alivoimahan kesti tämänkin kyykkien ja peittäen, viimeisenä lukkona huikea maalivahtimme, joka on valehtelematta sarjan paras. Lienekö luomupupun porkkanoilla jotain osuutta hyvään vireeseen? Maalivahtimme oli muuten ainoa, joka pelasi kaikki 18 sarjan peliä torjuen yhteensä 295 kertaa, torjuntaprosentin ollessa 83,1%.

Päivän pistenikkarit: #23 Tölli 2+4, #17 Kilpeläinen 5+0, #44 Pälä 0+2, #13 Nummisto 1+0, #51 Mäkelä 1+0. Maalivahdin torjunnat: #2 Palosaari 16+11.

Näin on siis naisten edustuksen ensimmäinen kausi kakkosdivarissa takanapäin. Peleistä otettiin 8 voittoa, 2 tasapeliä ja 8 tappiota, yhteensä 18 pistettä ja sarjan ensikertalaisilta sijoitus 5. kymmenen joukkueen sarjassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi kautta. Kiitos kauden vastustajille, tuomareille ja muille toimijoille. Nähdään taas ensi kaudella!

Linkistä voit käydä kurkkaamassa kauden tilastot joukkueen osalta:
http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/naisten-2-divisioona-ps-n2d-08/2629?id=14029&name=SBC%20Levi