Naisten edustukselle ei pisteitä viikonlopulta

| Aiheet: Uutiset

Naisten edustus pelasi jo kolmannen lauantain peräikkäin sarjapelejä viime lauantaina 24.2 Kittilässä. Vaikkakin tällä kertaa päästiin pelaamaan ilman matkarasitetta niin eräänlainen turnausväsymys näkyi. Vastassa olivat sarjan ykkönen SSRA2 ja sarjan kakkonen HaHe. Molempia vastaan oli pelattu jo aiemmin kauden aikana häviten, joten tiedossa oli, että helpolla ei ainakaan pisteitä tiedossa ole.

SBC Levi – SSRA2 2-7

Peli lähti naisilta heikosti käyntiin sillä vain 18 sekuntia oli pelattu ja ankkapelaaja tuuletti jo ensimmäistä maaliaan. Ensimmäinen erä oli muutenkin naisilta uneliasta esitystä, liekö kolmenkympin pakkanen kangistanut niin jalat, kädet kuin ajatuksetkin. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli ankoille jo 0-4. Toisen erän alkuun vierailija ankat saivat jälleen maalin ja tilanteeksi jo 0-5. Peli ei ollut pelkkää ankkamyllytystä vaan sinisissä pelanneet Levin naiset saivat myös luotua paikkoja, mutta viimeistely oli jällleen kerran melko tuskaista. Ankkavahdin nollapeli saatiin kuitenkin rikottua, kun Sanna Ovaska löysi syötöllään takatolpalta Iida-Maria Kilpeläisen, joka tökki pallon maaliin kaventaen tilanteen 1-5:een. Ankat saivat toisen erän aikana tehtyä vielä yhden maalin lisää, joten viimeiselle erätauolle lukemista 1-6. Toinen erä oli naisilta jo paljon parempaa esitystä ja peliä lähdettiin parantaman vielä viimeiseen erään. Ankat saivat maalattua jälleen erän alkupuolella, 1-7. Hetki tämän maalin jälkeen sinisistä jäähylle laitettiin Milla Mäkelä hieman kyseenalaisesta tilanteesta. Alivoima onnistui loistavasti eikä takaiskuja tullut. Seuraavaksi maalinteossa onnistui pirteästi pelannut juniorimme Milla Ylitalo hienolla laukauksellaan keskisektorista Heidi Nummiston syötöstä. Peli päättyi siis numeroihin 2-7 ja naisille jäi paljon parannettavaa.

HaHe – SBC Levi 7-3

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle taas melko samoin kaavoin kuin ensimmäisessä pelissä. Ajassa 6.47 tilanne oli 2-0 HaHelle. Levin karvaus tuotti kuitenkin tulosta ja Anna Pälä pääsi katkaisemaan HaHen syöyön ja tälläsi varmoin ottein pallon HaHen maalin ylänurkkaan ja kavennus 2-1. Tästä ei kuitenkaan kauaa kun HaHe teki maaleja muutamaan kertaan ja ajassa 11:13 4-1 tilanteessa valmennus käytti aikalisän. Hetki puhallettiin ja mietittiin, että miten tätä nyt piti pelata. Tuumaustauko tuotti tuloksen ajassa 11:30 kun Iida-Maria Kilpeläinen kavensi 4-2 Sanna Ovaskan syötöstä. Näistä lukemista erätauolle. Toista erää sekoittivat lukuisat jäähyt. Levin naiset kestivät kaksi alivoimaa, joiden välissä päästessään ylivoimalle Elma Erola käytti tulista kutiaan ja kavensi 4-3. Viimeiseen erään siis kutkuttavassa 4-3 tilanteessa. Seuraavat kaksi maalia teki kuitenkin taas HaHe, toisen rangaistuslaukauksesta, jolle maalilla soturin lailla taistellut Elina Palosaari ei voinut yhtään mitään. Naiset kokelivat hakea kavennusosumia kuudella viittä vastaan, mutta tuloksetta. HaHe sai kaunistella lukemia vielä kertaalleen tyhjään maaliin. Vaikea viimeinen erä naisille, eikä tilannetta auttanut yhtään, että maalivahti oli hädin tuskin pelikuntoinen, taisteluilmeestä pisteet Ellulle, joka viimeisen erän 12 torjunnalla piti lukemat kurissa.

Päivän pistenaiset: #17 Kilpeläinen 2+1, #8 Ovaska 0+2, #44 Pälä 1+0, #31 Erola 1+0, #28 Ylitalo 1+0, #13 Nummisto 0+1

Peleistä opittiin ainakin se, että kolme erää täytyisi pelata hyvin, jotta voittamisesta voidaan edes haaveilla. Nyt hieman huilia, treeniä ja kolmen viikon päästä (17.3) päästään vielä kertaalleen pelaamaan kun Kempelehallilla pelataan runkosarja päätökseen. Vastassa tuolloin MuhU (Muhos) ja SBT Tornio.