Naisten edustukselle voitto ja tappio

| Aiheet: Uutiset

Naisten edustuksen vuoden ensimmäiset pelit pelattiin Torniossa 20.1.18. Vastassa naisilla olivat Muhoksen Urheilijat ja SSRA 2 Oulusta. Naiset lähtivät matkaan aikaisin aamutuimaan pienellä ja pippurisella ydinryhmällään, sillä jälleen yksi mammakerhoon liittyvä joutui jättämään pelikentät tältä erää. Onneksemme saimme joulutauon aikana joukkueeseemme uuden kasvon, Milla Mäkelä Muoniosta liittyi joukkueeseemme ja pääsi heti debytoimaan pelien muodossa.

MuhU – SBC Levi 3-9

MuhU kohdattiin edellisen kerran viime kauden lopulla, juurikin 2 divarin karsinnoissa, tuolloin peli oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun. Voitto kirjattiin tuolloin lukemin 3-2 Levin naisille. Tämän kertainen peli oli aivan toisenlainen. Naiset saivat pallon ajoittain liikkumaan pelaajalta toiselle nätisti pyörittäen ja väistämättä pallon hallinta oli melko vahvasti valkoisissa pelanneiden naisten hallussa. Varsinkin tähän peliin ensimmäistä kertaa koottu hyökkäyskolmikko Kilpeläinen-Tölli-Ovaska pakkeinaan Huhtamella-Erola loivat vastustajan maalille vaihto vaihdolta vaarallisia maalipaikkoja. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiinkin lukemissa 1-3. Toisen erän alkupuoliskolla ajassa 20:07 naisille tuomittiin 2 minuutin jäähy, ja MuhU pääsi kokeilemaan ylivoimaansa. Ylivoima ei tuottanut vielä tulosta, mutta heti sen päätyttyä naisten sekoillessa vaihtojen kanssa MuhUn pelaaja pääsi melko vapaasti tälläämään kavennusosuman ajassa 22:36 Elina Palosaaren selän taakse. Naiset eivät tästä lannistuneet vaan ajassa 26:27 Miia Huhtamella syöttää vapaalyönnin kulman tuntumasta suoraan vaihdosta keskikaistalle kirmanneelle Iida-Maria Kilpeläiselle, joka laittaa pallon varmasti maaliin. Heti seuraavassa vaihdossa 27:05 Kilpeläinen tekee jo kolmannen maalinsa, tällä kertaa Sanna Ovaskan syötöstä.  Kolmanteen erään siis tilanteesta 2-5. Kolmannen erän alkuun 30:50 Levin naiset käyvät jälleen pöllyyttämässä maaliverkkoja MuhUn päädyssä, asialla Leena Tölli. Vain minuutti edellisestä maalista niin MuhU pääsee harmittavasti tekemään kavennusosuman ja tilanteeksi 3-6. Tämän lähemmäs MuhU ei kuitenkaan pääse. Seuraavaksi jäähyillään urakalla, ensiksi Levin naisille 2 minuuttia väärästä etäisyydestä, jonka perään melkein heti MuhUlle kaksiminuuttinen mailaan lyönnistä. Tasavajaa on hurlumheitä molemmin puolin. Loppuun naiset saavat vielä hallittua pallolla pelaamista ja viimeiselle viisi minuuttiselle tehtyä kolme maalia. Lopputulos siis 3-9 ja naisille matkaan 2 pistettä, tämän kauden maalirikkaimmasta ottelusta. Elina Palosaarelle maalilla torjuntoja 17, vastustajalle torjuntoja kertyi 13.  Parhaana pelaajana Levin naisilta palkittiin huikealla muumilakupatukalla #17 Iida-Maria Kilpeläinen tehoin 4+1. Pisteiden valossa onnistuivat myös #23 Leena Tölli 3+2, #8 Sanna Ovaska 2+1, #31 Elina Erola 0+3, #26 Miia Huhtamella 0+1

 

SBC Levi – SSRA 2 1-4

Päivän toisen pelin tiedettiin olevan paljon ensimmäistä kovempi, löytyihän vastustajan riveistä liigakentilläkin nähtyjä pelureita. Ankat olivat voittaneet kaikki aiemmat pelinsä melko selkein numeroin. Naiset saivatkin peliin kohtuu hyvän startin. Ankat sai luotua laukaisupaikkoja, mutta vedot menivät joko ohi, jäivät peittoihin tai huikea maalivahtimme poimi ne viimeisenä lukkona. Naiset pääsivät kokeilemaan ylivoimaa ajassa 6:47 kun ankkapelaaja joutui rikkomaan naisten päästessä terävästi vastahyökkäykseen. Ylivoima ei kuitenkaan ottanut toimiakseen, vaan omissa kolisi, ankat tekivät aivan jäähyn lopulla alivoimamaalin. Pari minuuttia myöhemmin jäähypenkillä istui Leena ”jäähykuningatar” Tölli väärästä etäisyydestä. Ankkojen ylivoima tuotti puolestaan tulosta ja ajassa 11:24 siirtyivät 0-2 johtoon ja samoista lukemista erätauolle. Pallon hallinta oli suuremman osan ajasta ankoilla, mutta naiset jaksoivat kyykkiä puolustuspäässä uhrautuvasti ja virtaa riitti myös vastahyökkäyksiin ja iskemään omista luoduista tilanteista. Toiseen erään naiset saivatkin toivotun kavennusmaalin Leena Töllin toimesta, 22:19 1-2. Toisen erän lopulla naiset pääsivät kokeilemaan jälleen ylivoimaa, mutta hyvistä paikoista huolimatta pallo ei löytänyt tietään ankkojen maalivahdin selän taakse. Kolmanteen erään siis kutkuttavasta 1-2 tilanteesta. Ankat iskivät itsensä kahden maalin karkumatkalle ajassa 31:22, hienon ja tarkan ankkapelaajan kanttivedon viuhuessa verkon perukoille. Naiset pyrkivät vimmatusti hakemaan kavennusmaalia, mutta palloa ei vain saatu maaliin, paikkoja kyllä riitti useammallakin. Seuraavan maalin teki jälleen samainen ankkapeluri kuin edeltävässä, tällä kertaa hänet oli unohdettu liian pitkäksi hetkeksi keskustaan, ja tilanteeksi 1-4 kun vajaa 5 minuuttia oli peliaikaa jäljellä. Aikalisäkin käytettiin ja 6-5 kokeiltiin, mutta kokenut ankkalauma ei millään luopunut pelin lopussa enää pallosta, vaan pyöritteli sitä varmasti pelaajalta toiselle pelaten aikaa pois. Joten tällä kertaa periksiantamattomien naisten oli todettava ankkanaiset paremmiksi ja pisteet heidän matkaan. Naisten peli-ilme oli läpi ottelun hyvää ja luottamus omaan tekemiseen säilyi viime metreille saakka. Kovaa vastustajaa vastaan vain on tehtävä maalit paikoista. Pelin parhaana pelaajana palkittiin muumilakupatukalla ansaitusti maalilla 20 torjuntaa urakoinut, koviin peleihin syttyvä Elina Palosaari. Levin ainokaisesta maalista vastasi #23 Leena Tölli.

 

Naiset jatkavat pelejään Oulun Nallisportissa 10.2. Vastassa tuolloin RePi Reisjärveltä ja SB Hurricane Oulusta.